Світ Біблії: як відкрити його дитині?

Читай також

  • Найбільша заповідь (Мт 22:35-46)
  • «Про що мовчать діти?» — серія розмов про потреби дітей з погляду психології та духовності
  • Ісус і знатний багач (Лк 18:18-27)
        • Світ Біблії: як відкрити його дитині?

          Часто батьки почуваються беззахисними перед своїми дітьми, коли надходить пора розповідати про складні речі, відповідати на незручні запитання, читати серйозні книжки. І якраз читання Біблії можна внести до списку таких речей. Найвідоміша, найважливіша і водночас одна з непростих книг. І перед кожними батьками-християнами після народження дитини рано чи пізно постає питання: як познайомити свого малюка зі світом Біблії? Саме тут у нагоді стануть дитячі книжки видавництва «Книговир», котрі можуть поступово і ненав’язливо, в ігровій формі чи завдяки пригодницьким історіям зацікавити маленького читача Біблією, її героями, історіями і навіть тваринками чи рослинами. Тож пропонуємо Вам ті видання, що якнайкраще підійдуть для дітей 3-6 років.

          Частина І: біблійні інтерактивні видання

          У першій частині хочемо розповісти про інтерактивні видання видавництва “Книговир”. Адже відомо, що розмальовуючи героїв, доповнюючи ілюстрації наліпками, порівнюючи фрагменти і знаходячи відмінності між ними, дитина активно поринає в певну історію, легше її запам’ятовує, отримує цікаві асоціації.

          7 днів сотворення світу (порівняй і наліпи)

          Якщо починати знайомство дитини зі світом Біблії – звісно, треба починати зі самого початку. Тобто від сотворення світу. Це видання має цікаву концепцію: кожна розгортка – це окремий день сотворення, але зображення ліворуч і праворуч майже ідентичні. Чому майже? Бо якраз невеличкі відмінності й повинна знайти дитина; і там, де не вистачає чи то промінчика сонця чи хмаринки, квіточки чи рибки, камічника чи тваринки, – доліпити їх. Завдяки наліпкам малюнки стануть повністю ідентичними. А дитина, поки шукатиме відмінності, добре запам’ятає собі, що саме Бог створив кожного дня. Невеличкі фрагменти тексту допоможуть дорослим зорієнтуватися та розповісти дитині історію про сотворення світу.

          Ной (знайди і наліпи)

          Ще одне видання з наліпками. Цього разу про одну з найвідоміших біблійних постатей – Ноя. Якщо дитина любить тваринок, то читати цю історію та гратися з наліпки їй буде особливо приємно і цікаво – вишукуючи звіряток, рахуючи, чи кожен має пару. Тексту тут також дуже мало. Маленький читач зможе побачити, як будувався Ковчег, зазирнути всередину Ковчега і поплисти великими водами разом з Ноєм та тваринками.

          Вавилонська вежа (знайди і наліпи)

          Однією із найвідоміших старозавітних подій є будівництво Вавилонської вежі. Ця книжечка коротко розповідає про задум одного чоловіка й чому вежа так і залишилась недобудованою. Завдяки цій історії можна поговорити з дитиною про гордість і її наслідки, про бажання слави і марнославство. Ілюстрації пастельних тонів дуже спокійні та приємні. Завданням для малого читача буде їх доповнити за допомогою наліпок – відшукати відповідну наліпку і приклеїти її до фрагменту, який є неповним. Вкінці книжки є зображені готові малюнки-підказки, до яких зазирати варто лише коли важко впоратися із завданням самому.

          Герої Біблії

          Це видання пропонує знайомство із дев’ятьма біблійними персонажами. Важливо, що тут ви знайдете не лише відомі чоловічі імена Ноя, Мойсея чи Йони, а й менш відомі жіночі – Дебору, Естер чи Рут. Запам’ятовувати ці імена і слухати про них невеличкі пригодницькі історії можна під час розфарбовування кожної сторінки, присвяченої певному героєві. І не обов’язково читати всі оповіді від початку до кінця, можна читати з будь-якої сторінки; або відкриваючи книжку навмання: «З яким же персонажем ми сьогодні познайомимось?»

          ‌Біблійні навчалочки

          Особливість цього видання – його різноманітність. Тут є різні завдання: порахувати овечок, знайти відмінності між зображеннями, відшукати загублені книжки, розмалювати фрагменти, а також прочитати історію. За допомогою цих завдань дитино познайомиться із пастухом Давидом, з Мойсеєм, дізнається (або нагадає собі) історію про Ноя і його ковчег, потоваришує з ангелятами, а також послухає притчу про Сіяча. Виконуючи певні завдання в ігровій формі, дитина матиме достатньо часу, щоб зосередити на певній історії, персонажеві, краще їх запам’ятати та обговорити з дорослим. Це перше видання із цієї серії, незабаром вийде друга частина «Біблійних навчалочок».

          Притча про сіяча

          ‌Якщо дитину зацікавить Притча про сіяча із попереднього видання, можна приділити окремо час на цю історію. Адже у цій книжечці, на відміну від попередньої, розповідь супроводжується ілюстраціями – декотрі з них потрібно розфарбувати, інші – доповнити відповідними наліпками. Малюнки у приємних зелено-голубих тонах, дитині гра з книжечкою принесе виключно задоволення.

           

          Продовження чекайте незабаром.

          Автор: Христина Содомора

           

          Читай також

        • Найбільша заповідь (Мт 22:35-46)
        • «Про що мовчать діти?» — серія розмов про потреби дітей з погляду психології та духовності
        • Ісус і знатний багач (Лк 18:18-27)
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)