Літній християнський табір: Ісус посеред українських дітей у Тоскані

Читай також

  • Відділ душпастирства молоді готується до проведення Дня молоді Апостольського Екзархату
  • «Про що мовчать діти?» — серія розмов про потреби дітей з погляду психології та духовності
  • «Хочете йти швидко — біжіть самі, хочете дійти далеко — йдіть разом», — владика Діонісій Ляхович звернувся до української молоді
        • Літній християнський табір:  Ісус посеред українських дітей у Тоскані

          «Ідіть по всьому світу і проповідуйте Євангеліє», – саме ці слова Христові втілювалися у життя в італійському містечку Каламброне на березі Тірренського моря, неподалік від портового міста Ліворно у Тоскані, де з 20 по 26 червня 2016 року проходив християнський відпочинково-навчальний табір для дітей.

          П’ятеро душпастирів-капеланів українських греко-католицьких громад Тоскани прагнучи виконати слова Христові: «Пустіть дітей приходити до мене», – з благословення Преосвященного Владики Діонізія Ляховича, Апостольського візитатора для українців греко-католиків в Італії і Іспанії, наважились на те, щоб зорганізувати цей чудовий табір для дітей. І фактично від початку 2016 року розпочали працю, щоб втілити цей свій вимріяний задум.

          index

          Окрім різноманітних технічних моментів, які потрібно було вирішувати, вони ухвалили запросити на допомогу священиків та аніматорів з України, які мали би безпосередньо проводити цей табір. Програма табору мала назву «Милосердні, як Отець». Це, власне, гасло Ювілейного Року Милосердя. Дітям щоденно допомагалося привідкрити ту чи іншу правду про Господа Бога, а в кінцевому дні запропонувати: «Іди, і ти роби так само»!

          index8

          index7

          Через цих сім днів, окрім Божественної Літургії, яка служилася щодень, катехизації, різноманітних гуртків, на яких діти мали можливість виробити ті чи інші речі або прикраси, вони також відновлювали своє здоров’я, вдихаючи свіже морське повітря і досхочу плаваючи у морі. А також щоденно виконували Ґімн України і виносили прапор, щоб пригадати усім дітям, хто вони є, і що бути українцем – це великий дар від Бога.

          index3

          index4

          Веселий сміх, дитячий галас, очі сповнені довіри – слугували щоденним стимулом і переконанням для провідників і організаторів, що їхнє служіння є плідним. Цей табір був початком, а відтак маємо надію, що батьки з українських та італо-українських родин, котрі мешкають в Італії і зокрема у Тоскані, на наступний рік вже самі проявлять ініціативу та будуть просити їхніх отців-душпастирів про проведення такого табору для їхніх дітей, і число дітей з 35, що брали участь цього року зросте щонайменше удвічі!

          index2

          index5

          Щиросердечна вдячність належить провідникам табору, які приїхали з України: о. Андрію Березівському, о. Любомиру Гладюку, Олені Паралюх, Надії Фірман, Дарію Сенишину. Також хочеться скласти подяку двом отцям, безпосереднім організаторам табору, о. Володимиру Волошину з Флоренції і о.Володимиру Люпаку з Лукки, бо ж саме за їхнього старання Ісус на цьому таборі посміхнувся до наших дітей «по-українськи!»

           

          Читай також

        • Відділ душпастирства молоді готується до проведення Дня молоді Апостольського Екзархату
        • «Про що мовчать діти?» — серія розмов про потреби дітей з погляду психології та духовності
        • «Хочете йти швидко — біжіть самі, хочете дійти далеко — йдіть разом», — владика Діонісій Ляхович звернувся до української молоді
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)