Хресна дорога з ДивенСвітом. Стація VIII

Читай також

  • Українська молодь прийшла на Хресну дорогу з Папою у вбранні з портретами українських дітей, вбитих під час війни з росією
  • 7 фільмів про життя, служіння і смерть Ісуса Христа
  • Хресна дорога: внесок св. Альфонса Лігуорі в розвиток богослужіння Хресної дороги
        • Хресна дорога з ДивенСвітом. Стація VIII

          Останній тиждень перед Воскресінням – час, коли ми пригадуємо найважчі муки у житті Спасителя, дорогу, яка привела Його на Голгофу. Пропонуємо Вам разом із нами зупинитись на декілька хвилин, щоб пригадати, наскільки жертовною є Божа Любов.

          Хресна Дорога в Колізеї під головуванням Святішого Отця Франциска. 
          Роздуми та молитви учнів римського ліцею Піло Альбертеллі, під керівництвом викладача релігії Андреа Монда.

          Ісус зустрічає єрусалимських жінок

          З Євангелія від Луки 23, 27-31

          Ішов за ним натовп людей великий і жінки, що билися в груди й плакали за ним. Ісус же обернувся до них і сказав: «Дочки єрусалимські, не плачте наді мною, а плачте над собою і над своїми дітьми! Бо ось настануть дні, коли скажуть: “Щасливі неплідні та й лона, що не родили, і груди, що не годували”. Тоді почнуть вони горам казати: “Впадіть на нас!”, а пагорбам: “Прикрийте нас!” Бо якщо так поводяться з деревом зеленим, що станеться тоді з сухим?»

          Роздум

          Бачу і слухаю Тебе, Ісусе, під час розмови з жінками, яких Ти спіткав на шляху до смерті. Протягом усього життя Ти зустрічав безліч людей, наближався до них, розмовляв з усіма. Тепер Ти звертаєшся до єрусалимських жінок, які дивляться на Тебе й плачуть. Я також одна з цих жінок. І Ти, Ісусе, у Своєму застереженні підбираєш слова, які зворушують мене, такі вони конкретні та влучні, хоча, на перший погляд, через відвертість здаються жорстокими й суворими. Сьогодні ми звикли до світу, утвореного з гри слів: байдуже лицемірство приховує й фільтрує все, що насправді хочеться сказати; застережень уникають все частіше, вважаючи за краще залишати інших на їхню долю, а не докладати належних зусиль, щоб застерегти людину заради її добра.

          Ти ж, Ісусе, спілкуєшся з жінками, як батько, навіть дорікаючи їм; Твої слова – це слова істини, які відразу зворушують. Їхня єдина мета – виправити, а не засудити. Такий спосіб спілкування зовсім не схожий на наш: Ти промовляєш завжди з покорою та влучаєш прямо в серце.
          Ця зустріч, остання перед розп’яттям, знову показує Твою безмежну любов до слабких і незахищених; жінок у ті часи взагалі не вважали гідними звертання, а Ти у Своїй доброті – справжній новатор.

          Молитва

          Прошу Тебе, Господи, допоможи мені разом із жінками й чоловіками цього світу ставати, як Ти, більш милосердним до нужденних. Даруй нам сили йти проти течії та поглиблювати справжні зв’язки з іншими, будуючи мости, а не ізолюючись в егоїзмі, який веде нас до самотності гріха.

          Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім’я Твоє, нехай прийде царство Твоє, нехай буде воля Твоя як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим, і не введи нас у спокусу, але визволи від лукавого.

          Читай також

        • Українська молодь прийшла на Хресну дорогу з Папою у вбранні з портретами українських дітей, вбитих під час війни з росією
        • 7 фільмів про життя, служіння і смерть Ісуса Христа
        • Хресна дорога: внесок св. Альфонса Лігуорі в розвиток богослужіння Хресної дороги
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.