Хресна дорога з ДивенСвітом. Стація XI

Читай також

  • Українська молодь прийшла на Хресну дорогу з Папою у вбранні з портретами українських дітей, вбитих під час війни з росією
  • 7 фільмів про життя, служіння і смерть Ісуса Христа
  • Хресна дорога: внесок св. Альфонса Лігуорі в розвиток богослужіння Хресної дороги
        • Хресна дорога з ДивенСвітом. Стація XI

          Останній тиждень перед Воскресінням – час, коли ми пригадуємо найважчі муки у житті Спасителя, дорогу, яка привела Його на Голгофу. Пропонуємо Вам разом із нами зупинитись на декілька хвилин, щоб пригадати, наскільки жертовною є Божа Любов.

          Хресна Дорога в Колізеї під головуванням Святішого Отця Франциска. 
          Роздуми та молитви учнів римського ліцею Піло Альбертеллі, під керівництвом викладача релігії Андреа Монда.

          З Євангелія від Луки 23, 33-34

          І як прийшли на місце, що зветься Череп, там розіп’яли його і злочинців, одного – праворуч, а другого – ліворуч. Ісус же сказав: «Отче, пробач їм, бо не знають, що роблять».

          Роздум

          Бачу Тебе, Ісусе, позбавленим усього. Вони вирішили покарати Тебе, невинного, розіпнувши на хресному дереві. Як учинив би я на їхньому місці? Чи знайшов би в собі відвагу визнати істину про Тебе, а також про себе? У Тебе вистачило сили витримати тягар хреста, недовіри до Тебе, смертного вироку за Твої незручні слова. Нині ми неспроможні зносити зауваження: начебто кожне слово промовляють, щоб уразити нас.

          Ти не зупинився навіть перед смертю, глибоко вірив у Свою місію й довіряв Отцю. Сьогодні, в епоху Інтернету, ми такі залежні від усього, поширюваного в мережі, що іноді ставимо під сумнів навіть власні слова. Але Твої слова – інакші, їхня сила – у Твоїй слабкості. Ти нам пробачав, не тримав ураз, учив підставляти іншу щоку й пішов ще далі – аж до повної жертви всього Себе.

          Озираюся навколо й бачу очі, витріщені на телефонний екран, зайняті в соціальних мережах нещадним висміюванням помилок інших. Ці люди, опановані гнівом, палають ненавистю навіть з неістотних причин.

          Дивлюся на Твої рани й усвідомлюю тепер, що у мене не було б Твоєї сили. Але сідаю тут, біля Твоїх ніг, скидаю з себе всілякі вагання й підводжуся з землі, щоб бути ближче до Тебе, хоча б на кілька сантиметрів.

          Молитва

          Прошу Тебе, Господи, допоможи нам відносно добра – бути готовими розпізнавати його, а щодо кривди – відважно брати життя у свої руки й діяти інакше; дозволь мені визволитися з усіх страхів, які, наче цвяхи, паралізують мене, тримаючи на відстані від життя, яке Ти очікував і приготував для нас.

          Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім’я Твоє, нехай прийде царство Твоє, нехай буде воля Твоя як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим, і не введи нас у спокусу, але визволи від лукавого.

          Читай також

        • Українська молодь прийшла на Хресну дорогу з Папою у вбранні з портретами українських дітей, вбитих під час війни з росією
        • 7 фільмів про життя, служіння і смерть Ісуса Христа
        • Хресна дорога: внесок св. Альфонса Лігуорі в розвиток богослужіння Хресної дороги
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.