Хресна дорога з ДивенСвітом. Стація XIII

Читай також

  • Українська молодь прийшла на Хресну дорогу з Папою у вбранні з портретами українських дітей, вбитих під час війни з росією
  • 7 фільмів про життя, служіння і смерть Ісуса Христа
  • Хресна дорога: внесок св. Альфонса Лігуорі в розвиток богослужіння Хресної дороги
        • Хресна дорога з ДивенСвітом. Стація XIII

          Останній тиждень перед Воскресінням – час, коли ми пригадуємо найважчі муки у житті Спасителя, дорогу, яка привела Його на Голгофу. Пропонуємо Вам разом із нами зупинитись на декілька хвилин, щоб пригадати, наскільки жертовною є Божа Любов.

          Хресна Дорога в Колізеї під головуванням Святішого Отця Франциска. 
          Роздуми та молитви учнів римського ліцею Піло Альбертеллі, під керівництвом викладача релігії Андреа Монда.

          Ісуса знято з хреста

          З Євангелія від Йоана 19, 38-40

          Після всього Йосиф Ариматейський, що був учнем Ісусовим, – але потайки, зі страху перед юдеями, – попросив Пилата забрати тіло Ісуса. Пилат дозволив це. Прийшов він, отже, і забрав Ісусове тіло. Надійшов і Никодим, який раніше приходив уночі до нього, він приніс суміш мирри та алое, приблизно тридцять кілограмів. І взяли вони тіло Ісуса та обгорнули його запашним полотном, як прийнято ховати за юдейським звичаєм.

          Роздум

          Бачу Тебе, Ісусе, досі там, на хресті. Людина з плоті й крові, з властивим їй безсиллям, з її страхом. Скільки Ти витримав! Ця мить нестерпна, мабуть, ще й тому, що насичена людяністю: ось ключове слово, підсумок Твого шляху, сповненого страждань і втоми. Це людяність, яку ми часто забуваємо розпізнавати в Тобі й віднаходити в собі й у ближніх, занадто захоплюючись життям, яке набирає обертів і робить нас сліпими та глухими до труднощів і страждань інших.

          Бачу Тебе, Ісусе: тепер Ти вже не там, не на хресті; Ти повернувся туди, звідки прийшов, умостившись на лоні землі, на лоні Матері Твоєї. Зараз біль минув, утамувався. Настав час жалю. Із Твого покійного тіла випромінює сила, якою Ти змагався зі стражданням; сенс, якого Ти зміг надати йому, віддзеркалюється в очах кожного, хто ще присутній там, залишився з Тобою поруч і назавжди залишиться біля Тебе в любові, пожертвуваній і отриманій. Розпочинається для Тебе, для нас, нове життя – життя небесне, під знаменням любові, яка триває й не нищиться смертю. Ти тут, із нами, щомиті, на кожному кроці, у кожній непевності, у кожній тіні. Тоді, коли тінь гробниці покриває Твоє тіло, покладене на руки Твоєї Матері, бачу Тебе, і мені моторошно, але не впадаю у відчай, сподіваюся, що світло, Твоє світло, знову засяє.

          Молитва

          Прошу Тебе, Господи, вчини, щоб у нас завжди жили надія й віра у Твою безумовну любов, щоб ми завжди зберігали живий і палкий погляд на вічне спасіння та вміли знаходити розраду й мир на своєму шляху.

          Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім’я Твоє, нехай прийде царство Твоє, нехай буде воля Твоя як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим, і не введи нас у спокусу, але визволи від лукавого.

          Читай також

        • Українська молодь прийшла на Хресну дорогу з Папою у вбранні з портретами українських дітей, вбитих під час війни з росією
        • 7 фільмів про життя, служіння і смерть Ісуса Христа
        • Хресна дорога: внесок св. Альфонса Лігуорі в розвиток богослужіння Хресної дороги
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.