Ілюзії спокусника (за св. Альфонсом)

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Перешкоди, щоб зустрітися з Ісусом
  • Наскільки наші добрі справи є добрими – три індикатори
        • Ілюзії спокусника (за св. Альфонсом)

          1. “Поповню той гріх, а потім висповідаюсь”. Св. Альфонс каже, що це то саме що мати в руці великий скарб і кинути його в один момент до ріки..вже так губиться душа, бо для доброї сповіді треба правдивої скрухи що є Божим даром. Цим обманом: “поповню цей гріх, а пізніше з нього висповідаюся” злий дух привів до пекла дуже багато християн.

          2. “Не можу в тій хвилі опертися цій спокусі”, – оце друге диявольське ошаління. Згідно із св. ап. Павлом: “Бог є вірний і ніколи не допустить щоб спокушувано нас понад наші сили”. Сатана ніколи не перестане спокушати нас до поновних упадків, тому в актуальній хвилині повинні ми навчитися ставити тому “козакові” як його називає отець Піо опір.

          3. “Бог є милосердний”, – оце третій обман який побутує поміж грішниками через що багато пішло на прокляття, тому що ті зухвальці уповаючи на Боже Милосердя не залишили своїх гріхів. Бог пробачає гріх, але не може пробачити волі грішення.

          4. “Як Бог мені досі пір виявляв Милосердя і мене не карав, так і буде в майбутньому” – це четверта ілюзія лукавого духа. Св. Альфонс каже, “радше навпаки, – чим більше Бог виявляв нам Милосердя, то тим більше на майбутнє повинні ми боятися що вже нам не пробачить, а покарає якщо наново будемо Його ображати”. Бог зносить терпеливо, але не безгранично.

          5. “Є молодим, а Бог є поблажливим до молодості. – віддамся Йому пізніше”: оце п’ята брехня якою князь брехні затягує до пекла чимало нещасливців. Бог не рахує років, а гріхи..є молодим, а скільки вже гріхів поповнив? Із кожним гріхом сумління приглушується і тоді грішник вже не може думати про свою душу і вічність.Підготовано на основі твору св. Альфонса “Приготування до смерті”.

          Отець Назарій ЛАНЬКО

          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Перешкоди, щоб зустрітися з Ісусом
        • Наскільки наші добрі справи є добрими – три індикатори
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.