Яку одіж має на увазі Ісус, розказуючи притчу про весільний бенкет

Читай також

  • Стій зі мною. Нас буде Десять і ми будемо з Богом
  • Чому у церкві легше спастися? Пояснення для молоді
  • Як св. Мартин Турський прогнав диявола від свого смертного ложа
        • Яку одіж має на увазі Ісус, розказуючи притчу про весільний бенкет

          Усі ми без винятку покликані з даром життя до життя вічного ― Царства Небесного, тому покликаних багато…

          Але чому так стається що мало вибраних (Мт 22,14)? Тому, що вибір робить людина; а цей вибір дуже часто суперечить цінностям Царства Небесного. Маємо бути свідомі, що Бог хоче, щоб усі люди спаслися і прийшли до розуміння правди (1Тим 2,4).

          І так направду, мабуть, не знайдеться людина котра б не хотіла спастися, ― бути щасливою не тільки тут на землі, але й у вічності. Однак спосіб життя яким живе пересічна людина не завжди дозволяє їй надіятися на участь у весільному бенкеті у Царстві Небесному; і це бачимо на прикладі чоловіка, що не був убраний у весільну одіж (Мт 22,11).

          Яку одіж має на увазі Ісус, розказуючи цю притчу? Чи йде мова про звичайну одіж? Ні. Під весільною одежею розуміється ласка Божа ― тільки вона є гарантією нашої участі у весільному бенкеті у Царстві Небесному. Перша правда нашої християнської віри голосить про те, що ласка Божа є конечна до спасіння; без неї ніяк, ― не спасемося. І якщо на земному весільному бенкеті ще якось можна побувати, не будучи у ласці Божій, але маючи гарний і дорогий весільний одяг, то ні на що він нам не придасться, коли станемо перед Богом: бо все оголене і явне перед очима того, кому ми маємо звіт дати (Євр 4,13). Тому маємо в острасі й трепеті працювати над нашим спасінням, ― каже ап. Павло (Флп 2,12).

          Христос нас відкупив, але чи спасемося ― все залежить тільки від нас. Нехай не надіються усі ті, які провадять грішне життя, осягнути Царство Небесне; щоб і їх і нас із вами не спостигла доля того чоловіка, що не був убраний у весільну одіж і кинутий у кромішню темряву, де буде плач і скрегіт зубів (Мт 22,14). Молімося і каймося у своїх гріхах, стараймося не поповнювати більше жодного добровільного гріха, який може нас позбавити усього того добра, що нам приготував Бог у своєму Царстві.

          Нехай могутнє молитовне заступництво Пречистої Діви Марії, покладення чесного пояса якої празник днесь світло святкуємо, захоронить нас від вічних мук.

          “Ще не чувано ніколи щоб Вона не помогла, чи у горі, чи в недолі цього земного життя”. Тому звертаймося до Матері Божої у своїх щоденних молитвах і просімо Її найперше про ласки необхідні нам до спасіння.

          Отець Назарій ЛАНЬКО

          Читай також

        • Стій зі мною. Нас буде Десять і ми будемо з Богом
        • Чому у церкві легше спастися? Пояснення для молоді
        • Як св. Мартин Турський прогнав диявола від свого смертного ложа
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.