Чому варто займатися музикою?

Читай також

  • Яким був розклад дня св. Івана Павла ІІ у підлітковому віці
  • Навколо 8 березня
  • Єпископ-номінат Київської Архиєпархії УГКЦ отець Андрій Хімʼяк: «Наша Церква має бути відкритою до молоді»
        • Чому варто займатися музикою?

          В книзі британського невропатолога Олівера Сакса “Музикофілія” йдеться про те, яке місце займає в нашому житті музика. З його слів, музика – це те, чим повинен займатися кожен

          Музика надає позитивний ефект при багатьох хворобах

          В основному психологічних. Наприклад, наслідки синдрому Туретта можуть бути полегшені за допомогою музики. Професійний джазмен Девід Елдрідж був хворий синдромом Туретта, однак гра на барабанах допомагала йому стримувати наслідки хвороби, серед яких яких нервозність, зміни настрою, нервовий тик та інше. Симптоми хвороби Паркінсона також переносяться набагато простіше з музикою.

          Якщо людина втрачає можливість рухатися, наприклад, через параліч, кінцівки забувають, як потрібно рухатися. Проте музика може повернути м’язову пам’ять, так як активізує рухову систему.
          У своїй книзі Сакс наводить у приклад себе. Через перелом стегна він був нерухомий довгий час. За цей час нога перестала рухатися, але постійне прослуховування ірландської народної музики, до якої автор небайдужий, поступово повернуло можливість рухати ногою, а потім і ходити.

          Вам завжди буде чим зайнятися

          Не варто займатися музикою тільки заради того, щоб зробити на цьому кар’єру. Сприймайте її як відмінне проведення часу. У вільний час вам завжди буде чим зайнятися, і цим заняттям стане музика. Причому, запевняю вас, це ніколи не набридне.

          Спільні інтереси

          Як багато ви знаєте людей, які не люблять музику? Можливо, вам спало на думку кілька імен, але погодьтеся, що тих, хто любить музику, набагато більше.

          У компанії ж це дозволить вам завжди бути в темі і завжди мати можливість підтримати розмову про музику

          Ви також зможете завести нові знайомства, а люди, що займаються музикою, дуже цікаві і часто незвичайні. Іноді це добре, іноді – погано, але в будь-якому випадку від нових і незвичайних знайомств ви завжди будете у виграші.

          Ви почнете по-іншому дивитися на музику

          Ви дійсно почнете по-новому слухати музику, знаходити в ній нові ій нові особливості, а кожну пісню будете переслухувати десятки разів, постійно знаходячи в ній щось нове.

          Висновок

          Якщо ви змінили своє ставлення до занять музикою, то наступне питання, яке має виникнути у вас в голові: з чого почати? Відповідь: забудьте про те, що вам 20, 30, 40, 50 років, що ви ніколи не займалися музикою, що у вас немає вільного часу. Якщо ви любите слухати музику, то уявіть, що самому її грати – це в тисячу разів приємніше. Уявили? А ось і ні. Це не можна уявити, можна тільки спробувати, сподіваємося, що ви спробуєте!

          Коментар Марти Зозулі, вокалістки молодіжного християнського гурту “Територія Душі” з храму св. Климента Папи у Львові :

          Молодий християнин займається музикою щонайменше раз на тиждень: у неділю, коли підспівує хору Літургію;) Прославляти Бога співом, музичними інструментами – це дуже природньо. Ви, мабуть, бачили фільм “Август Раш”, де малий геній-композитор чув музику у природі, в місті, на спортивному майданчику – в тих шумах навколишнього середовища, які з нами щодня. Музика – у всьому, а все створив Бог. Якщо повернутися до музикування молодої людини, то це дійсно дуже добре – вміти співати чи володіти якимсь музичним інструментом. Тоді ти завжди будеш “своїм” в поході біля ватри, серед колядників на Різдво. Перед тобою відкриються двері цікавих мистецьких гуртків – не тільки виключно музичних, а й, скажімо. театральних. А там – нові справжні друзі і нові життєві шляхи. Тож не лінуйся, опановуй те, що тобі дається і не прогулюй сольфеджіо!

          За матеріалами: nbt.com.ua
          Підготував Володимир Дітчук

          Читай також

        • Яким був розклад дня св. Івана Павла ІІ у підлітковому віці
        • Навколо 8 березня
        • Єпископ-номінат Київської Архиєпархії УГКЦ отець Андрій Хімʼяк: «Наша Церква має бути відкритою до молоді»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.