Про студентську Хресну дорогу

Читай також

  • Українська молодь прийшла на Хресну дорогу з Папою у вбранні з портретами українських дітей, вбитих під час війни з росією
  • 7 фільмів про життя, служіння і смерть Ісуса Христа
  • Хресна дорога: внесок св. Альфонса Лігуорі в розвиток богослужіння Хресної дороги
        • Про студентську Хресну дорогу

          5 квітня велелюдною Хресною дорогою «За мир і єдність України» завершилися реколекції для студентів Львівського національного аграрного університету.

          ПOwBzNe2qreQротягом кількох днів молодь з о. Тарасом Фітьо намагалися віднайти образ милосердного Бога в обличчі сім`ї та Церкви. Науки допомогли учасникам  переоцінити себе, свої вчинки, поведінку та активність у храмі, а також стосунки з Богом.

          Церква – це люди! І люди, насамперед, молоді. Якщо ми будемо пасивні, то хто завтра подбає про добре виховання майбутнього покоління?

          В церкві не варто шукати святих людей, бо з такими думками нас чекає тотальне розчарування, натомість варто зростати в ній та допомагати зростати іншим, підтримувати і розраджувати. Ми шукаємо тут милосердя. Адже кожен приносить до Господа свої прохання, жалі чи труднощі, і дуже рідко можна зустріти людей, які приходять поділитися з Богом радістю. Папа Франциск назвав церкву польовим госпіталем, бо тут люди шукають полегшу і розраду.

          Також студенти дізналися про добрий приклад сім`ї Митрополита Андрея Шептицького.

          Повний покори та поваги до батьків Роман Шептицький (згодом Андрей); мати, яка довіряє Богу в руки все та всіх і батько, який добре знає і не забуває про своє коріння – ось еталон того, якою має бути сучасна християнська українська родина.

          dEm_77Sb71k

          Отець Тарас ближче познайомив студентів з поезією Яна Твардовського та книгою Псалмів, зазначивши, що псалми – це анатомія людської думі, бо містять у собі переживання страху, подяки, прослави, нарікання і т.д. Всього того, що є притаманним нашій душі.

          Підсумком реколекцій стала Хресна дорога вулицями Дублян. У ній взяли участь студенти та викладачі університету, а також жителі міста. Кожна стація ходи змушувала ще раз пережити події 2000-ї давнини і дала зрозуміти, що сьогодні ми є нічим не інші і зовсім не кращі за тих, які були у натовпі під час хресного шляху Спасителя.

          Чи нема сьогодні Варрави, який пішов додому тішитися і веселитися, бо його врятовано життям невинного? Чи нема сьогодні вояків, які нещадно б`ють нас? Хіба нікого з нас не примушують до небажаної праці як Симеона? Хіба не зустрічаються сьогодні плачучі жінки, які ридають не над тим, що є справді важливим? Але добре що є Вероніки, які допомагають солдатам на Сході України, добре що є і Марія з Іваном, які йдуть з нами до кінця.

          4WhkGOMSpgQ

          «Наше життя може назавжди застигнути в довгій, сумній Страсній п`ятниці. І здаватиметься, ніби все завершилось і лукавий тріумфує, але історія не закінчується гробом. Вона у ньому починається!  Іноді наше життя є подібне на сумну Страсну суботу. І ми можемо в ній залишитись, залишитись в непевності, страху, в тому, що переживали апостоли.  Але ніч звістує світанок, перші промені сонця віщують воскресіння – тріумф життя. Господи Ісусе, навчи нас твердо вірити в воскресіння. Навчи нас бути правдивими і РАДІСНИМИ, долаючи незліченну кількість страсних п`ятниць і субот, навчи  вірити у радість Пасхи, світлу христову перемогу», – о. Тарас Фітьо.

          X3nAWYcegiM

          RtwTxLGfefs

          Автор: Марічка Тракало

           

          Читай також

        • Українська молодь прийшла на Хресну дорогу з Папою у вбранні з портретами українських дітей, вбитих під час війни з росією
        • 7 фільмів про життя, служіння і смерть Ісуса Христа
        • Хресна дорога: внесок св. Альфонса Лігуорі в розвиток богослужіння Хресної дороги
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.