Святкування Дня Молоді у Києві

Читай також

  • Відбулася перша підготовча зустріч до Всецерковного форуму молодіжного душпастирства
  • «Час почекати… Світло, яке приходить зі сходу»
  • 500 молодих людей одночасно встали з диванів
        • Святкування Дня Молоді у Києві

          Квітна неділя є особливим днем для всієї католицької Церви. З натхнення Івана Павла ІІ цей день присвячений молоді. Отож, 23 квітня Київська Архиєпархія приєдналась до цієї традиції. Для того щоб відсвяткувати День Молоді, разом зібралась молодь із Києва, Вінниці, Житомирщини, Чернігова та Ніжина.

          Це спільне святкування стало останньою, підсумковою ланкою у ланцюжку підготовки до Світового Дня Молоді. Процес приготування розпочався ще у жовтні, і з цього часу було шість таких зустрічей. Протягом цього шляху готувалися духовно та творчо до зустрічі із Папою: роздумували над посланнями Папи про блаженства, знайомилися із постатями святих Івана Павла II, Фаустини Ковальської та П’єра Джорджіо Фрасатті, пізнавали  історію СДМ від часу започаткування.

          denj_molodi_kyjiv3

          А також відкривали нашу східну духовність та знайомилися з українськими святими, аби краще зрозуміти себе як українців та пізнати глибше рідну церкву – УГКЦ.

          denj_molodi_kyjiv1

          Всі ці знання були підсумовані в квесті, який був водночас і грою, і нагодою проявити творчість, і способом пізнати щось нове.

          denj_molodi_kyjiv6

          Родзинкою суботнього святкування була цікава зустріч – «Чай з Владикою Йосифом Міляном». Владика віддавна опікується і ставиться з особливою любов’ю до молоді. Зустріч проходила у формі діалогу учасників та владики. Після проповіді кожен міг поставити владиці свої запитання.

          denj_molodi_kyjiv7

          Владика Йосиф поділився своїми думками на тему дружби, яка є дуже важливою у християнстві. На його думку, не може досвідчити дружбу з Господом людина, яка не вміє дружити з ближніми. Проте важливим є й інше: «Щоб дружні стосунки мали вагу, вони мають будуватися на дуже міцному камені». У цей день читаємо Євангеліє про Лазаря, де наскрізною є тема дружби.

          Ми маємо подивитись на наші дружні стосунки з Богом

          Ісус не просто воскрешає Лазаря, він постійно наголошує на своїй дружбі та співпереживанні з Лазарем та його родиною. Ми також є Ісусовими друзями. «Бог є той, який нас виводить, як і Лазаря, воскрешає нас. Ми маємо подивитись на наші дружні стосунки з Богом, Бог прагне правдивих, вічних стосунків з кожним, веде нас до вічності, він полюбив нас своєю відвічною любов’ю».

          denj-molodi-kyjiv8

          Молодь з різних куточків ставила найрізноманітніші питання, які її турбують. «Як стати святим? Як євангелізувати? Як жити у нехристиянському середовищі?» – юнаків та дівчат цікавили глибинні, серйозні, небанальні речі. У відповідях владики відчувалася батьківська опіка, властива владиці простота і мудрість, переплетена з такою важливою для живого спілкування легкістю та дотепністю… Молодь натомість отримала натхнення та дороговкази кожен у своєму напрямку.

          13106528_2022290811330304_30792437_o

          Ми зробили останній крок у духовній підготовці до Світових Днів Молоді, і одним із найцінніших плодів зустрічей було знайомство та дружба молоді з різних міст Київської Архиєпархії між собою. Протягом цього часу молодь стала справжньою спільнотою, яка з кожною зустріччю щоразу збільшувалася.

          На завершення о.Віталій Марценюк, голова Молодіжної комісії Київської Архиєпархії, висловив сподівання, що такою ж великою спільнотою зустрінемося у Кракові на зустрічі з Папою.

          Продовжуємо у молитвах готуватися до Світових Днів Молоді, успішність проведення яких потребує Твоєї молитви:

          Молитва СДМ 2016

          «Боже, Отче милосердний, Котрий об’явив свою любов у Твоєму Сині Ісусі Христі, і пролив її на нас у Святому Дусі, Утішителі, Тобі сьогодні доручаємо долю світу і кожної людини.

          Особливо, довіряємо Тобі молодь всіх народів і мов. Веди їх безпечно заплутаними шляхами сучасного світу і дай їм благодать плідно пережити Всесвітній день молоді у Кракові.

          Отче Небесний, зроби нас свідками твого Милосердя. Навчи нас нести віру тим, хто сумнівається, надію – знеохоченим, любов – тим, хто охолов, пробачення – тим, хто цього потребує, радість – засмученим. Нехай іскра милосердної любові, яку Ти в нас запалив, стане вогнем, що перемінює людські серця і відновлює обличчя землі.

          Маріє, Мати Милосердя, молись за нас!

          Святий Іване Павле ІІ, молись за нас!»

          Підготували: Іванна Брацюнь, Оксана Загороднюк

          Більше фото з Дня Молоді у Києві дивись тут>>>

           

           

          Читай також

        • Відбулася перша підготовча зустріч до Всецерковного форуму молодіжного душпастирства
        • «Час почекати… Світло, яке приходить зі сходу»
        • 500 молодих людей одночасно встали з диванів
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора