8 правил здорового сну

Читай також

  • Шість віршів з Біблії, якщо ви не можете заснути
  • Якщо померлі сняться, то це прохання про молитву?
  • Якщо ви ще не знаєте, що робити у Великий піст
        • 8 правил здорового сну

          Сон – невід’ємний елемент нашого життя. В його важливості переконатися нескладно – спробуйте лишень не спати якомога довше!

          Здоровий сон оберігає від зайвої ваги, сприяє кар’єрному зростанню і є ключовим секретом безбідного довголіття. Проте дуже часто після кількагодинної релаксації немає відчуття свіжості. А навпаки – таке враження, що й не сну не було взагалі. Проблема у тому, що спати – також треба правильно. І як це зробити – ми зараз вам про це розкажемо.

          1. Скільки часу необхідно для сну? Це питання дуже індивідуальне і залежить від особливостей організму. Декому потрібно 8 годин. а декому – і 6 вистачає з лихвою. Головне – варто визначити оптимальну для себе тривалість та її дотримуватися. Не менше, і не більше. Тому що забагато – також не корисно.

          2. Засинати та прокидатися потрібно в один і той же час. Організму набагато легше буде повноцінно відновлюватися в умовах певного режиму. Оптимальний режим – засинати після заходу сонця і прокидатися незабаром після сходу.

          3. Ліжко використовуйте тільки за призначенням. Перегляд телевізора, “зависання” в інтернеті, читання, їжа – всі ці процедури мають власні місця проведення. І це – не ліжко.

          4. Давайте “знаки” своєму організму, що пора спати. Спробуйте перед сном робити одні і ті ж дії – сформуєте чіткий рефлекс і засинати стане згодом легше. Такими діями можуть бути випитий теплого стакан молока, тепла ванна, легка музика. man-person-cute-young-large

          5. Спальня повинна бути прохолодною і тихою, матрац – ортопедичним. Або хоча б підвищеної твердості. Під час сну ми не контролюємо свої м’язи. Тому після занадто м’якого матрацу зранку відчувається втома, тіло не перебуває в тонусі.

          6. Вечеряйте за дві-три години перед сном. Якщо ви зголодніли пізніше, з’їжте яблуко або випийте склянку кефіру. Органи травлення теж можуть працювати вночі, тому не “завантажуйте” їх роботою, дозвольте і їм зробити паузу.

          7. Не вживайте спирт (це стимулятор), шоколад (містить кофеїн), жирну або гостру їжу перед сном (може викликати печію). Тут усе зрозуміло і без пояснень. Не вживайте цього перед сном – і буде вам добре.

          8. Не забувайте про молитву. Духовний відпочинок, Подяка Богу за ще один прожитий день піде на користь і сконцентрує ваш позитив. Нехай молитва буде Своєрідною підведеною лінією всіх справ дня. Після якої – тільки сон.

          Досить прості правила, які не складно дотримуватися, правда?
          Почніть їх впроваджувати найближчим часом і вже через тиждень ви відчуєте результат. І, якщо ви читатимете цю статтю пізно вечором,- гарного сну!

          За матеріалами: ukr.segodnya.ua
          Фото: pixabay.compexels.com

           

          Читай також

        • Шість віршів з Біблії, якщо ви не можете заснути
        • Якщо померлі сняться, то це прохання про молитву?
        • Якщо ви ще не знаєте, що робити у Великий піст
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.