Польща все активніше готується до зустрічі з Папою Римським. А чи готуєшся ти?

Читай також

  • У що я перестала вірити після СДМ
  • Папа підбив підсумки своєї подорожі до Лісабона: притча про можливість миру
  • Владика Гліб Лончина на СДМ у Лісабоні пояснив молоді, що означає заклик Ісуса — «Будьте, як діти»
        • Польща все активніше готується до зустрічі з Папою Римським. А чи готуєшся ти?

          З кожним днем ми стаємо на крок ближчі до Світового Дня Молоді, який відбудеться вже цього липня. Як перед кожною важливою подією в нашому житті чи прийдешніми святами, ми ретельно дбаємо про порядок в нашій оселі і в нашому серці, очікуючи гостей. Тож як готується Польща до приїзду Папи і чи готові до цієї зустрічі ми?

          Цьогорічний СДМ, як ми знаємо, буде проводитись у місті Кракові на останньому тижні липня. Можливість приймати в себе Папу Римського та прочан з усього світу Кракову дісталася вже вдруге. Цього разу польське місто конкурувало з Лондоном, Ригою та Сеулом.

          Read in English: POLAND IS ACTIVELY PREPARING TO MEET THE POPE OF ROME. ARE YOU ALSO PREPARING FOR IT?

          Як повідомляє ТСН, на Маріацькій Базиліці, що на краківській Площі Ринок, встановлено електронний відлік часу до проведення Світового Дня Молоді. Відлік ніби вказує на те, яким швидкоплинний є час і як важливо зробити все вчасно, раціонально розрахувати дні і години.

          tanja_krakiv3

          На самій Площі ремонт: замінюють стару бруківку, вирівнюють пішохідні доріжки, фарбують застарілі бордюри. Біля Кампусу Милосердя, де і проходитиме більшість головних подій, будівельні роботи практично завершені. На даному етапі, там встановлюють дерев’яні лавки для зручності і розкладають намети.

          tanja_krakiv1

          Проте, це зовсім не всі старання поляків. Кракову ніколи не бракувало туристів, але тим не менш, жителі роблять все можливе для того, щоб усі охочі змогли потрапити на таку  важливу подію як СДМ.

          Поляки заснували програму для молоді із бідніших країн, яка має назву «Квиток для брата». Кошти збирають самі польські парафії для країн, які підпадають під цю програму. Польська молодь організовує ярмарки, на яких виставляють на продаж товари хенд мейд, а також збірки парафій. Вилучені кошти також йдуть на підтримку молоді, яка бажає потрапити на СДМ, але не має на це фінансової змоги.

          Що стосується України, то вперше за історію Світових Днів Молоді українська мова, поміж інших 8-ми, стала офіційною. На стінах штабу висять прапори країн, звідки добровольці, серед них також український. З України буде 40 помічників і 10 тис. прочан.

          tanja_krakiv2

          Українська молодь все більше залучається до участі в СДМ, зокрема збільшується кількість волонтерів. Багато молоді України заощаджує гроші зі стипендії, аби мати можливість відчути наживо атмосферу СДМ, зустрітися з Папою Римським і просто для того, щоб разом помолитися за мир в Україні.

          Кожен готується по-своєму. Хтось ділами, хтось думками. Головне, щоб перед непереборним бажанням не стояли ніякі обставини, адже все можна зробити, потрібно тільки захотіти.

          Нагадаємо, що  завдяки співпраці Патріаршої Комісії у справах молоді УГКЦ та Львівської духовної семінарії Св. Духа розроблено програму духовної підготовки української молоді до СДМ під назвою “Молодь 2016”. Ти ще встигаєш приєднатися до неї! Дивись ТУТ >>>

          Хочеш докладніше дізнатися про СДМ (як зареєструватися, у яких цікавих атракціях ти можеш взяти участь під час  СДМ тощо)? Зателефонуй на гарячу лінію Світового Дня Молоді в Україні. 096 550 60 14 або 063 263 27 31

          Вирішив стати учасником Світового Дня Молоді? Звернись до координатора Світового Дня Молоді у своїй єпархії.

           

          Тетяна Баран

          Фото: скріншоти з сюжету ТСН “Як Польща готується до зустрічі із Папою Римським?” та офіційного ролика СДМ 2016

           

          Читай також

        • У що я перестала вірити після СДМ
        • Папа підбив підсумки своєї подорожі до Лісабона: притча про можливість миру
        • Владика Гліб Лончина на СДМ у Лісабоні пояснив молоді, що означає заклик Ісуса — «Будьте, як діти»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.