Мережі гостинності

Читай також

  • Сімейні подорожі: як зберегти нерви і отримати задоволення
  • В одній руці Біблія, в іншій – паспорт
  • «Твої обмеження у твоїй голові», або що заважає тобі досягти успіху
        • Мережі гостинності

          Поради про те, як економити в подорожах та відкрити для себе нові можливості 

          Незабаром літо, а отже – пора відпусток. Найкраще провести відпустку, звісно, у подорожі. Проте це річ недешева. Адже, окрім самої подорожі, ще є потреба у тимчасовому житлі. А воно буває досить дорогим.

          Якщо хочете здешевити свою поїздку – не варто вдаватися до екстремальних рішень. Ночувати на вокзалі чи вулиці не варто. Мандрівники всього світу уже до вас стикалися з такою проблемою та знайшли вихід – Мережі гостинності.

          Що це за мережі такі? В першу чергу, як і будь-які мережі – це спільноти людей, об’єднанні спільною ідеєю. Ідея полягає в тому, що подорожуючи у нове місто чи країну, ми можемо зупинитися на нічліг в іншого члена спільноти безкоштовно. Пізніше хтось може зупинитися у нас. Це не примусово, та зворотна гостинність є непрописаною “контрактною умовою”. Проте такі мережі тримаються на чесності та відкритості – в іншому разі функціонування неможливе.

          Друга частина мережі – це віртуальна складова. Оскільки зібрати однодумців із різних країн в одному місці неможливо, то комунікація відбувається через інтернет. Найвідомішими такими сайтами є CouchSurfing та Hospitality club.

          CouchSurfing – найбільша у світі мережа гостинності.

          couchsurfingОб’єднує понад 2 мільйони осіб в з 230 країн. Дослівно перекладається як “подорож диванами”. Учасники цієї мережі – люди із найрізноманітніших сфер зайнятості та походження. Проте ї х об’єднує спільна мета: можливість подорожувати дешевше. А також – бажання пізнавати та відкривати нові горизонти. Всі функції сайту доступні після реєстрації. З метою безпеки під час реєстрації ви вводите свої дані та контактну інформацію. Неформальний принцип роботи сайту – “Спочатку прийми, тоді гостюй”. Справа в тому, що багато осіб розглядаючи заявку на хост – переглядають профіль людини, яка просить прийняти її, читають відгуки про неї від інших учасників. Це – елементарні заходи безпеки. Якщо твоя сторінка порожня – це породжуватиме недовіру. Коли ж ти приймав людей і маєш хороші відгуки – більше шансів, що тебе приймуть.

          Hospitality club, “клуб гостинності”. Це дещо молодша та менша мережа. Об’єднує 320 тисяч осіб. Географія учасників охоплює близько 200 країн.

          hospitality
          Цей сайт є некомерційним та підтримується волонтерами. Принцип роботи  такий же: потрібно зареєструватися, аби повноцінно користуватися. При реєстрації – потрібно вказати дані з метою безпеки. Кожен профіль учасника – це інформативна анкета, аби могти прочитати потрібну інформацію та уберегтися від неприємностей. Долучитися до неї може кожен охочий.

          Ще одна мережа , про яку хочемо вам розповісти – це Shuffle.in.ua.

          shuffleЦе перша українська мережа гостинності. Вона об’єднує мандрівників України. Вона значно менша – як за аудиторією, так і географією. Але зрозуміліша для українських користувачів. Також певна частина інформації є відкритою. Вам необов’язково реєструватись, аби бачити запити людей, котрі шукають житло. Проте, щоб розмістити запит, реєстрація – потрібна.

          Мережі гостинності є одним із тих позитивів, які дарує нам цифрова епоха. Маємо можливість не просто економити, а й пізнавати нових людей, пізнавати нові місця та зростати духовно.

          А ось коментар людини, які вже користується мережами гостинності:
          наталя андрушків

          Наталія Андрушків, менеджер з туризму:

          Коучсерфінг – це не тільки безкоштовна ночівля чи знайомства, а й одні з найшаленіших моментів подорожі: коли ти в Дрездені можеш знайти “вписку” на шістьох за п’ять хвилин, це мандрівки німецькими альпами, це вечірка десь в горах Австрії під повним місяцем. Це знайомство з нідерландськими вулицями, перший день в Америці і бургери – і то все з людьми, з якими ви щойно познайомилися. Коучсерфери – це завжди відкриті люди, які люблять своє місто і готові до спілкування. А що найголовніше – це чудова можливість підтягнути живу, розмовну англійську, чого точно не знайдеш в готелі.

          Володимир Дітчук

          Фото: Mathew Lynchpexels.com та скріншоти сайтів

           

          Читай також

        • Сімейні подорожі: як зберегти нерви і отримати задоволення
        • В одній руці Біблія, в іншій – паспорт
        • «Твої обмеження у твоїй голові», або що заважає тобі досягти успіху
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.