7 особливостей молодіжної Унівської прощі 2016

Читай також

  • Перешкоди, щоб зустрітися з Ісусом
  • Наскільки наші добрі справи є добрими – три індикатори
  • Бог ніколи не залишає нас, Він ніколи не мовчить
        • 7 особливостей молодіжної Унівської прощі 2016

          13-15 травня молодь з різних куточків України й не тільки прямувала до Унева на ХХІІІ Міжнародну молодіжну прощу.

          Read in English: 7 PECULIARITIES OF THE YOUTH PILGRIMAGE TO UNIV 2016

          Ті, хто хоч раз побував в Святоуспенській Унівській лаврі монахів-студитів, йде туди щороку знову і знову – по тишу і спілкування, по молитву і сповідь, по нових друзів і нові враження. Що ж такого особливого було на прощі цього року?

          univ_pryjshly3
          Фото: ДивенСвіт

          1. Кожному паломнику видавали книжечку-путівник “Шлях прочанина”, створену саме для прощі до Унева. Окрім опису маршруту, молитов, тематичних пісень та жартівливої інструкції “Як зіпсувати собі прощу”, путівник також містив невеликий квест, сернед завдань якого були й такі: “Пригости сусіда смачненьким”, “Познайомся з учасниками своєї групи”, “Допоможи нести наплечник сусіду”, “Приділи увагу своєму аніматору”, “Пробач тих, на кого маєш образу”.

          2. Учасники пішої прощі мокли та висихали не менше 3-х разів: двічі – дорогою Львів-Унів, а втретє – під час світанкової Літургії о 4.00 в рамках нічних чувань з суботи на неділю.

          univ_dosch
          Фото: Оксана Мілян

          3. Кожен свідомий аніматор брав для своєї групи прочан харчову плівку. Але не тільки для того, щоб загортати в неї канапки, але щоб … обмотувати нею взуття! Щоб не намокло й не забруднилося в болоті, яке вже традиційно трапляється учасникам Унівської прощі на шляху через поле.

          univ_polietylen
          Фото: Марта Миколишин

          4. До речі, про канапки. На кожній із 10 точок маршруту гостинні жителі сіл пропонували прочанам не тільки відпочинок, а й смачну їжу. Багато їжі! Канапки, перше, друге і свіже молоко, а ще – булочки, повидло і пляцки. Хітом цього року для деякої молоді стало саме молоко з пляцком із румбарбару.

          univ_jida
          Фото: ДивенСвіт

          5. “Коронною стравою” вже в Уневі був традиційний козацький куліш, яким частували всіх прочан. А також було вдосталь трав’яного чаю й булочок із ванільною скоринкою. Хто пробував – той знає;)

          6. Вперше цього року на прощі з Унева була пряма трансляція, яку вело львівське інтернет-телебачення “Твоє Місто” за інформаційної підтримки молодіжного християнського порталу “ДивенСвіт”. Кількадесятметровий кабель, протягнений поміж монастирськими мурами, високошвидкісний інтернет із Перемишлян, двоє коментаторів, один оператор та один директор, а ще – організаційні зусилля братії Святоуспенської унівської Лаври та львівського Товариства українських студентів-католиків “Обнова” – і прощу бачили наживо навіть в Австралії!

          univ_transljacija
          Фото: Святоуспенська Унівська лавра

          7. Також вперше на території паломницького місця було встановлено контейнери для пластикового сміття. Екологічність саме цієї прощі забезпечили соціальна ініціатива Патріаршої Комісії у справах молоді УГКЦ під назвою “Хтось не зробить” та львівська компанія “AVE”.

          univ_smittya
          Фото AVE

          А чим запам’яталася проща до Унева саме тобі?

          Довідка:

          Травнева молодіжна проща до Унева зі Львова відбувається з 1991 року. Також щороку до цього паломництва долучаються нові учасники, нові міста: Бурштин, Яремче, Стрий, Тернопіль, Хмельницький, а також прочани з Білорусі.

          Окрім пішої мандрівки, одночасно відбувається велопроща з Тернополя.

          Гаслом XXIII Міжнародної молодіжної прощі «Львів-Унів», оскільки Папа Франциск проголосив цей рік роком милосердя, стало “МИЛОСЕРДЯ ХОЧУ, А НЕ ЖЕРТВИ” (Мт.9:13)

          Організатори прощі у 2016 році: братія Святоуспенської Унівської Лаври, ЛО ТУСК «Обнова», Комісія у справах молоді Львівської Архиєпархії УГКЦ, Львівська духовна семінарія Святого Духа, ГФ «Скеля», соціальна ініціатива Патріаршої Комісії у справах молоді УГКЦ “Хтось не зробить”, Мальтійська служба; молодіжні спільноти: «Добрий Пастир», Аніматори ВІО, САД, за сприянням Управління внутрішньої політики та Управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР, Управління молоді та спорту ЛОДА. Інформаційні партнери: інтернет-портал “Твоє Місто”, молодіжний християнський портал “ДивенСвіт”

          Більше фото від учасників прощі можна знайти за хештегом у соцмрежах #IloveUniv та за позначкою Унівська Лавра

          Фото вгорі: Святоуспенська Унівська лавра

           

           

          Читай також

        • Перешкоди, щоб зустрітися з Ісусом
        • Наскільки наші добрі справи є добрими – три індикатори
        • Бог ніколи не залишає нас, Він ніколи не мовчить
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Вокаліст християнського гурту "Територія Душі"

              Коментарі

              • Перша піша проща до Унева була в травні 1993 році Спогади про це тут

                https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1045677102185795&id=792236684196506

              • Роман    17.05.2016 о 16:50

                14.05.16 А як сутеніло у небі з’явилася рухаюча зірка. Це було гарно.