Отець Юстин Бойко: “Переборюйте страхи з Богом”

Читай також

  • 7 рядків із Біблії, які допоможуть перемогти страх
  • Про отця Гриця Назара ― патріарха молоді
  • Ви в стресі і страху? Прочитайте ці біблійні слова!
        • Отець Юстин Бойко: “Переборюйте страхи з Богом”

          Страх – це природнє почуття, яке переживає кожен впродовж життя, але важливо, щоб страх не став причиною нашого падіння і перешкодою на дорозі до Бога.

          А які головні страхи кожної людини? На зустрічі молоді у Львові своїми думками про це ділився отець-доктор Юстин Бойко, настоятель Свято-Іванівської Лаври студійського уставу.

          отець-юстин-умх1

          Страх перший – боязнь зробити правильний життєвий вибір, вибір покликання (подружнього, монашого, самотнього). Коли апостол Филип покликав Натанаїла, то він вагався, чи піти за Христом – пішов за Ісусом, коли пізнав Христа як Бога (див. Івана 1, 45-50). І в кожного бувають страхи:  чи нам ще не зарано вибирати життєву стежку, чи витримаємо у покликанні.

          Страх другий – визнати свою неміч.  Апостол Петро говорив, що ніколи не зрадить  Христа,  а все-таки тричі Його відрікся. І нам буває важко визнати свою неміч і те, що ми недосконалі.

          Страх третій – втрати.  Коли Ісус віддавав духа на хресті, то промовив: «Боже мій, Боже мій, чому Ти мене покинув?». І у нас бувають важкі хвилини, коли переживаємо втрату, життєві випробування.

           Як подолати страх?

          Страхи треба просто пережити, але моя порада з досвіду – завжди триматися Бога, навіть тоді, коли відчуваємо зневіру, дбати про молитву. Бажаю всім переборювати страхи будучи з Богом.

          Про страхи і покликання

          Коли йдеться про покликання, чи подружнє чи монаше, то має бути довіра, бо як нема довіри, говорити про любов неможливо ні до Бога, ні до ближнього – на довірі будується все.

          Що каже моральне богослов’я? Не можна робити вибір тоді, коли страх переважає переконання – треба зупинитися і вичекати час».

          отець-юстин-умх4

          Довідка

          Унікальна зустріч на тему «Як подолати страх»  відбулась у суботу, 11 червня 2016 р. Її провела львівська організація «Українська молодь – Христові» у стінах Українського Католицького Університету.

          отець-юстин-умх3

          Під час зустрічі понад 70 молодих осіб мали нагоду поспілкуватися з пані Анною Пецюх, яка є головним редактором християнського часопису для сімей «КАНА» та почути про її особистий досвід боротьби зі страхами. Вона поділилася власним свідченням того, яким складним був її шлях до омріяної справи та як важливо крокувати цією стежиною з Ісусом.

          Продовжилась зустріч обговоренням та дискусією між учасниками про те, чи може страх стати стартом для успіху, чого найбільше боїться молода особа та як подолати фобії.

          Божественну Літургію в храмі мучеників УГКЦ очолив о. Олег Сухінський, який під час проповіді навів цікаві приклади подолання страху з Святого Письма і заохотив молодь не боятися, а вірити. Бо страх є дешевою фальшивкою реальності, а віра – справжньою!

          Єрм. д-р Юстин Бойко розповів про боязнь зруйнування образу ідеального «Я», боязнь того, що ми не є ідеальні. Отець зазначив, що страх є природним станом людини і він стає проблемою тільки тоді, коли є причиною нашого гріха.

          Завершилась зустріч невеликою інтерактивною програмою, яка була направлена на формування довіри та долання психологічних бар’єрів.

          отець-юстин-умх2

          Ірина Кисилевич, Марія Тракало

          Фото: lavra.studyty.org.ua, Андрій Бомчик, Тарас Панькевич, Христина Кутнів

           

          Читай також

        • 7 рядків із Біблії, які допоможуть перемогти страх
        • Про отця Гриця Назара ― патріарха молоді
        • Ви в стресі і страху? Прочитайте ці біблійні слова!
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Вокаліст християнського гурту "Територія Душі"