“Письменницький блок”: 7 дієвих способів повернути музу

Читай також

  • Немає пов’язаних публікацій.
        “Письменницький блок”: 7 дієвих способів повернути музу

        Що робити, коли тексти “не пишуться” і слова на папір не лягають? Як повернути написання тестів із категорії рутини в сферу приємної роботи? Як мінімум – не впадати у відчай. “Творчий голод” – явище звичне представників будь-яких професій.  Його можна подолати. Зараз розкажемо як:

        1. Оберіть новий текстовий редактор

        Не недооцінюйте цей спосіб. Він дуже дієвий, хоча й може здатися примітивним. Насправді, муза ненавидить рутину. Тільки уявіть: один і той же Word день у день, день у день… Чи не думали ви, часом, що одноманітність музі вже просто набридла?

        2. Запишіть кілька слів про те, що вас дратує9VJVUAGUHA

        Емоції – гарні помічники, коли мова йде про творче натхнення. Ображайтеся, гнівайтеся, критикуйте, але не в голос, а на папері. Головна у цій справі – безмежна щирість. Пишіть як воно є, не ховайте правди.

        3. Почніть крокувати 

        Так-так, саме крокувати, просто йти куди-небудь. Можна навіть без цілі. Американський письменник Генрі Девід Торо писав: “Я починаю йти і моя голова переповнюється думками”. Чому так? Бо мозок лінується вигадувати щось цікавеньке, коли ви “залипли” на білому аркуші і все. Прогулянка на самоті – гарний спосіб зануритися у роздуми та прийти до свіжої ідеї.

        4. Розклад дня – геть! 

        Як так, адже стільки письменників дотримуються розпорядку дня?! Взяти хоча б відомих сьогодні Стівена Кінга та Харукі Муракамі… Справа у тому, що для авторів-професіоналів письменництво вже стало ритуалом, а той розклад, який вони вигадали для себе, всього-на-всього допомагає їм занурюватися у “творчий” стан за годинником.

        Якщо ви кожного дня об 11-тій сідаєте писати і через кілька годин на папері не з’являються осмислені фрази, то ви поки що не знайшли свою ідеальну творчу рутину. Продовжуйте експериментувати у цій сфері. Можна, наприклад, спробувати писати 2-3 години у незвичній обстановці – нехай це буде зупинка автотранспорту. А чому б ні?

        5. Позичайте ідеї 

        Мова, звісно, не про бездумний плагіат, а про старі істини, які можна висвітлити, поглянувши на них або з гелікоптера, або з яхти, або з протилежного берега. Це добре, коли автор вміє творити з нічого, але далеко не кожен автор на таке здатен.

        Коли не знаєте звідки почепнути ідеї – ось 15 художніх книг, які сучасному християнину варто прочитати.

        6. Менше думайте про читачів

        Серйозно! Бути генієм для всіх неможливо. Хтось все одно скаже як не в очі, так позаочі “добре словечко”. Пишіть заради задоволення лише однієї людини. Це створить у читача відчуття причетності до дії, а значить історія піде на ура.

        7. Пишіть, коли засинаєте

        Дивна порада, але Сальвадор Далі (до речі, він не тільки малював, але й писав) слідував їй.  Наука говорить: коли людина майже засинає, межа між її свідомістю і підсвідомістю розмивається. Це дозволяє свідомості черпати творчі ідеї із підсвідомості, тієї частини мозку, де мешкають наші фантазії. Правда чи ні – перевіряємо на собі, друзі!

        Аліна Бугайова

        За матеріалами: melni.me

        Читай також

        • Немає пов’язаних публікацій.

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.