Як залишатися уважним і спокійним протягом напруженого робочого дня

Читай також

  • 15 місць з Біблії, які допомагають зберігати спокій під час ракетних обстрілів
  • 10 заповідей спокою Івана Павла ІІ
  • Шість віршів з Біблії, якщо ви не можете заснути
        • Як залишатися уважним і спокійним протягом напруженого робочого дня

          Американський психолог розповіла Кеті Медлок поділилася п’ятьма корисними способами бути уважнішими та розсудливішими під час робочої рутини

          Люди, які проводять за 8-9 годин в офісі та не відриваються від монітора комп’ютера, відчувають втому, неуважність і емоційне напруження. Щоб бути спокійним, зосередженим і не піддаватися стресу, варто скористатися кількома порадами психолога, пише Новое Время.

          1. Плануйте графік дня. Якщо у людини не налагоджений робочий графік, такими ж неорганізованими будуть і думки. Складіть список справ, який дозволить працювати більш чітко, спокійно й ефективно. Оцініть свій звичний робочий день і врахуйте всі його особливості.

          Якщо по понеділках під час обіду у вас зазвичай важливі ділові зустрічі або велика кількість інших складних завдань, складайте графік так, щоб у кінці дня у ваші обов’язки входили більш легкі справи. Включіть до розпорядку дня п’ятихвилинні перерви на прогулянку і розмірене глибоке дихання.

          2. Обідайте вдумливо, ні на що не відволікаючись. Перерва на обід – означає час, присвячений харчуванню, а не смартфону, пошті або документам. Сідаючи за обідній стіл, не беріть із собою телефон і будь-які інші речі, які завадять вам розслабитися і отримати задоволення від їжі. Щоб насититися і отримати заряд нової енергії, важливо їсти усвідомлено, відчуваючи смак, запах і текстуру продуктів.

          3. Змініть звичну обстановку. Для гарного настрою і спокійної налагодженої роботи важливі приємні переживання і нові враження. Щоб бути зосередженим і вдумливим, прогуляйтеся навколо кварталу, де розташований ваш офіс, пройдіться по тих частинах будівлі, де ще не були.

          Робочий простір має бути організованим так, щоб надихати на результативну діяльність

          4. Освіжіть робочий простір. Робочий стіл повинен бути організований так, щоб надихати на енергійну і результативну діяльність. Наведіть порядок, поставте квіти, обприскайте робоче місце заспокійливим ефірним маслом, придбайте комфортну подушку для попереку.

          5. Знаходьте хвилинку, щоб «просканувати» своє тіло. Щоб жити більш усвідомлено і працювати з високою уважністю, корисно практикувати “сканування” тіла. Подумки перевірте всі частини свого тіла, оцініть, розслаблені вони чи ні, спробуйте повністю розслабитися. Така практика знімає напругу і дозволяє приступати до важливих завдань із новими силами.

          За матеріалами:  nv.ua

          Фото: pexels.compixabay.com

          Читай також

        • 15 місць з Біблії, які допомагають зберігати спокій під час ракетних обстрілів
        • 10 заповідей спокою Івана Павла ІІ
        • Шість віршів з Біблії, якщо ви не можете заснути
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.