Декілька духовних способів підготуватися до Різдва

Читай також

  • Ключ св. Терези Авільської до доброї молитви
  • Іспит сумління, який внесе духовну ясність у новий рік
  • Отець Михайло Станчишин: «Нам вельми бракує глибокої зустрічі з Христом у Різдві»
        • Декілька духовних способів підготуватися до Різдва

          До Різдва залишилось уже зовсім небагато часу, однак ще є можливість належно приготуватись. Письменник, член секретаріату держави Ватикан Флоріан Кольфхаус (Mons. FlorianKolfhaus) запропонував кілька дієвих способів приготування до Різдва

          Постити протягом Адвенту

          Навіть якщо чотири тижні до Різдва мають “веселіший” характер, ніж період посту перед Великоднем, ми повинні дочекатися дня народження Ісуса, щоб святкувати за Різдвяною вечерею.

          Це не тільки жертва, яка має духовну цінність, це практика, завдяки якій маємо передчуття Різдва, а на свято відчуємо більше задоволення.

          Вставати на 10 хвилин раніше

          Нелегко вставати рано-вранці, але трохи часу вранці дає нам можливість добре почати день з Богом: особиста молитва вранці, коротке читання Біблії, молитва на вервиці і т.д.

          Св. Хосе Марія Ескріва назвав момент ранішнього вставання «героїчним моментом», він визначає, яким буде весь день.

          Зробити маленькі подарунки від серця

          Кожен день ви можете подарувати невеличкий подарунок, лист або малюнок. Чому б не подарувати комусь радість кожного дня Адвенту?

          Добре мати попередній план: подарувати гарне фото комусь з родичів, віддати іграшки дітей комусь з племінників, купити зимовий одяг для дитини з дитбудинку або зробити печиво для будинку престарілих.

          Мати один час повної тиші в кожен день посту

          Ні радіо, ні телефону, ні телевізора, ні фонової музики – використовувати цей час для молитви і роздумів. Якщо ми відчуваємо занепокоєння або турботу, віддавати їх Ісусу, щоб дозволити Йому ввійти в наше серце. Зовнішня та внутрішня тиша майже автоматично очищають душу.

          Відвідати Ісуса

          Різдво – це не “Санта-Клаус”, це – Дитина в яслах. Це Син Божий, який дійсно живить нас, зараз Він дуже маленький та невибагливий, але Він той самий, що є у всіх дарохранительницях світу.

          Різдво – це урочистість “живого хліба”, який прийшов з неба як наша духовна пожива. Віфлеєм означає “дім хліба”.

          Кожного дня ви можете відвідати церкву, хоча б на кілька хвилин. Взяти участь в Службі Божій – це теж вклонитися Ісусу.

          Прийти до сповіді

          Ісус народився у хліві, в бідності та простоті. Святий Йосип напевно мав зняти павутиння та прибрати бруд навколо; в той час як Діва Марія розпакувала чисті простирадла, щоб підготувати місце для новонародженого. Але, найголовніше, вони мали серця повні чистої любові.

          Без сповіді Різдво не може бути гарним для католиків. Стара гнила солома має бути виметена з серця; іноді досить стерти пилюку, але Ісус має знайти в нашому серці гідне помешкання, в якому Він зможе спочити.

          Вшанувати Діву Марію

          Без Марії ми би не могли святкувати Різдво, тому що Син Божий не став би людиною. Таким чином, шлях до Віфлеєму – це шлях Матері Божої, цим шляхом йдемо і ми.

          Кожного дня Адвенту можемо молитися вервицю, а не тільки в переддень Різдва.

          Ми можемо також молитися в ці дні за материнство всіх жінок, які очікують або втратили дитину. Звернутися до нашої Матері, заступництва якої ми просимо в наших потребах, щоб дякувати їй за її «так», сказане в Назареті, за турботу та виховання Ісуса, за її материнську допомогу Йому і нам, за її вірність хресту.

          Можна подарувати їй квіти, спеціальну молитву або невелике паломництво до Марійного санктуарію. Крім того, ми можемо подарувати їй невелику радість кожного дня: можливо, примиритися з кимось, відмовитися від шкідливої звички або пожертвувати їй якусь справу.

          Для чого це все? Щоб зробити її щасливою. Для того, щоб віддячити їй за прекрасний дарунок, який вона нам всім зробила: за Ісуса!

          Джерело: КМЦ

          Фото: hotel

          Читай також

        • Ключ св. Терези Авільської до доброї молитви
        • Іспит сумління, який внесе духовну ясність у новий рік
        • Отець Михайло Станчишин: «Нам вельми бракує глибокої зустрічі з Христом у Різдві»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.