Як втілити мрію в життя: 6 кроків

Читай також

  • Якщо ви ще не знаєте, що робити у Великий піст
  • “Ти вільний, і якщо бажаєш загинути – це в твоїй волі”: духовні поради монаха-пустельника
  • Папа Бенедикт XVI – бути трохи святішим щодня
        • Як втілити мрію в життя: 6 кроків

          Всі ми хочемо бути щасливими і щоб наші мрії втілювались в життя. Але що ми готові для цього зробити? І чи справді є якийсь секрет, який допоможе в реалізації задуманого? Зацікавило? Тоді читайте далі.

          Уолт Дісней колись сказав: “Правильний спосіб почати щось — це припинити говорити і робити”. Цей вислів, зокрема, стосується наших мрій, а точніше — їх втілення в життя.

          Адже хто з нас не має мрії?! Мабуть, таких навіть нема. Але чи всі втілюють їх в реальність? Комусь не вистачає сміливості, комусь — ресурсів.. Однак з будь-якої ситуації є вихід.

          Тому, якщо ви не знаєте, з чого почати втілювати власні мрії, ознайомтесь із порадами доктора Ріка Келлі, який якраз закінчує книгу про лідерство та людські можливості.

          Отож, 6 звичок, які допоможуть вам перетворити вашу мрію в реальні результати:

          1. Матеріалізуйте вашу мрію за допомогою візуалізації

          Візуалізація — метод, за допомогою якого ви уявляєте собі те, чого хочете від життя, використовуючи силу уяви. Завдяки цьому людина може перетворити свої мрії в майбутні можливості. Наприклад, прийом візуалізації часто використовують спортсмени, щоб досягти успіху на змаганнях, а ще його широко використовуються в бізнесі — для створення конкретних цілей та прагнень.

          2. Розставте пріоритети

          Маючи чітке уявлення власної цілі, потрібно перейти до її пріоритетності стосовно інших справ — саме це вважається вдалим початком на шляху до мети. Цілі повинні бути не надто віддалені від реальності (такі, яких неможливо досягнути).

          Уявіть собі гумку. Слабо натягнута гумка не викликає ніякого напруження. При сильному натягу гумка може тріснути. Тому фіксація мети — складне завдання, але досить реальне і спонукає нас працювати в напрямку нашого бачення.

          3. Визначте основні етапи

          Американський вчений Уоррен Бенніс сказав: “Альпіністи не піднімаються на вершину від підніжжя гори. Вони дивляться на вершину і подумки рухаються в зворотньому напрямку — туди, звідки мають почати”. Це саме стосується і визначення цілей — коли ви в думках починаєте з кінця і складаєте конкретний план дій, можете почати працювати в зворотньому напрямку і встановити проміжні цілі, які допоможуть досягнути кінцевого результату.

          4. Слідкуйте за прогресом

          Однією з переваг структурованого підходу до цілі і бачення обстановки є те, що люди можуть чітко уявляти, як кожна дія і зусилля штовхає їх до вищої мети. Це допомагає створити імпульс і мотивацію.

          5. Заручіться підтримкою

          Мрії, які не закріплені в реальності і не мають чіткої структури або результату, можуть бути присвоєні іншими людьми.

          Якщо ваша ціль справді реалістична і ви маєте чітке бачення її досягнення, вона все витримає і збільшиться ймовірність того, що люди її підтримають.

          У своїй книзі Джо Яворський досліджує позитивні результати відкритого обміну структурованих цілей і бачення, та дійшов до висновку, що в такому випадку люди починають розуміти ваші прагнення і пріоритети, а тому можуть сприяти успішному їх досягненню.

          6. Знайте, коли потрібно зупинитись

          Всі мотиваційні історії вчать нас, як досягати цілей та здійснювати мрії. Однак, як каже Роберт Фріц, досягнення цілі пов’язане з сьогоденням. Тому відмовтесь від нереальних мрій, які лише те й роблять, що висмоктують з вас енергію та творчий потенціал, і подумайте про те, що справді можна втілити в життя.

          Ми ніколи не повинні переставати мріяти. Зрештою, наші мрії — це те, що робить нас людьми. Вони формують і ведуть нас. Але пам’ятайте, що існує різниця між “бути мрійником” та бути людиною, яка працює над втіленням мрії. Для чого вам недосяжна мрія, яка робитиме вас лише нещасною людиною?! Все, що вам потрібно, це почуватись щасливими!

          Джерело: mizky

          Читай також

        • Якщо ви ще не знаєте, що робити у Великий піст
        • “Ти вільний, і якщо бажаєш загинути – це в твоїй волі”: духовні поради монаха-пустельника
        • Папа Бенедикт XVI – бути трохи святішим щодня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.