Молодь задля молоді. А хто, як не вони?

Читай також

  • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
  • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
  • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
        • Молодь задля молоді. А хто, як не вони?

          „Хто, як не ми?“ — це гасло зараз означує людей, які готові брати на себе відповідальність. Зрештою, хто краще, аніж сама молодь знає, чим запалити до дій таку ж молодь.

          Молодіжна комісія ЛА УГКЦ експериментує — реалізовує проект „Молодіжні Зустрічі в Деканатах ЛА УГКЦ“, щоб на місцях створити осередки активної молоді, яка „підтягуватиме“ своїх друзів і реально творитимуть зміни. Цей проект один із небагатьох щасливчиків, які перемогли в конкурсі соціальних проектів „Хочу! Можу! Зроблю!“ соціальної ініціативи „Хтось не зробить!“ Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ.

          — У межах нашого проекту „Молодіжні зустрічі в деканатах Львівської Архиєпархії УГКЦ“ готуватиємо команду волонтерів для їхньої праці у селах. Такі зустрічі відбуваються щомісяця в різних парафіях сільських деканатів Львівської Архиєпархії. Ці волонтери працюють, щоб творити християнське середовище для молоді в їхніх громадах та парафіях, — розповів керівник проекту о. д. Степан Мишковський. — Наша цільова аудиторія — молодь 18-25 років. Створивши ефективну команду волонтерів (30 осіб), яка вже діє при Комісії у справах молоді ЛА УГКЦ, налагоджуємо співпрацю з різними молодіжними спільнотами та Комісією у справах молоді ЛА УГКЦ, а також із Львівською Духовною Семінарією Святого Духа УГКЦ. Така спільна робота уможливить створення нових спільнот при сільських деканатах і їх якісне функціонування. Хочемо, щоб молодь працювала над новими проектами разом із спільнотами сільських деканатів. Це дасть змогу перш за все задіяти молодь до праці, а також, що особливо важливо, реально змінити ситуацію в селах, де фактично не відбувається культурне зростання. Хочемо вишколити активістів, щоб надалі ці осередки діяли самостійно разом із священиком тої чи іншої парафії цих деканатів.

          Для молодіжних спільнот ЛА УГКЦ проект є чудовою нагодою поділитися досвідом і вести конкретну роботу для створення нового молодіжного середовища. А для молоді зі сіл — це можливість не тільки гарно провести час, а й самореалізовуватися, розвиватися.

          — Працюючи на проектом, ми побачили реальність сільського життя: молоді люди після закінчення школи виїжджають зі села для кращого життя і роботи в міста, або, вже в дуже  молодому віці (18-22 роки) одружуються чи виходять заміж і мають інші потреби.  Заохотити цих людей до праці задля змін — це справжній виклик, — додав мій співрозмовник.

          Цей проект — це безпосередня робота з парафіями Львівської Архиєпархії УГКЦ. Зараз активісти працюють на парафіях Винниківського та Глинянського деканатів, організовуючи щомісячні зустрічі для молоді. Загалом охоплюють 18 парафій, де їм вдалося створити 14 молодіжних осередків.

          — Через таку працю є можливість сформувати активну свідому та цілеспрямовану молодь, яка готова реагувати на різні виклики і відповідати їм, вирішуючи різні проблеми свого середовища. Надалі плануємо вдосконалювати працю з молоддю, особливо сільської місцевості Львівської Архиєпархії УГКЦ. Також щораз більше налагоджувати співпрацю із молодіжними спільнотами ЛА УГКЦ, заручившись їхнім супроводом у подальшій діяльності молодіжних осередків, створюючи нагоду для розвитку кожного, — підкреслив о. д. Степан.

          Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
        • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
        • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"