5 речей, які варто залишити у старому році

Читай також

  • «Цей рік буде сповнений Божою присутністю», — Блаженніший Святослав у Новорічному привітанні
  • Іспит сумління, який внесе духовну ясність у новий рік
  • Св. Августин та парадокс новорічної ночі
        • 5 речей, які варто залишити у старому році

          Вітаючи наших близьких зі святами, Днем народження чи Новим роком, ми бажаємо їм здоров’я, любові, успіху та інших позитивних речей. У наших побажаннях перелічується все те, що є дуже  потрібним для щастя. Але часто важливо не так мати щось, як позбутися того, що отруює наше життя.

          Новий рік – чудова нагода залишити позаду речі, які крадуть нашу радість.

          Отож що нам слід залишити у старому році, щоб отримувати більше радості від життя?

          1. Страх

          Кожен з нас інколи відчуває страх у різних ситуаціях. Це нормально, якщо не триває надто довго. Потрібно вчитися долати свої страхи, бо вони заважають нам діяти. Часто ми не досягаємо цілей саме через те, що боїмося, а не тому, що це насправді складно. Кожного разу, коли нам стає страшно, ми можемо сказати собі: «Так, це лякає. Але я з цим впораюся! Бог зі мною і страх не зможе зупинити мене на шляху до моїх мрій».

          Те саме стосується сумнівів. Ми просто не маємо права сумніватися в собі. Бог вірить у нас! Тому ми також маємо вірити в себе, не боятися та не сумніватися у власній цінності та спроможності чогось досягнути.

          1. Нарікання

          Дуже часто ми замість того, щоб радіти життю, знаходимо на що пожалітися. Нам не подобається погода, наша робота, навчання, сім’я. Кожного дня ми чимось незадоволені, наше життя нам здається не таким, як ми хотіли б. Але варто лише подумати, як би воно змінилося, якщо б ми замість того, щоб нарікати, підкреслювали хороші речі, які нам дав Бог. Наш день, однозначно, був би кращим, якби ми починали його зі списку за що ми вдячні. Повірте, багато людей хотіли б мати таке життя, на яке ми нарікаємо.

          1. Заздрість

          Дуже жаль, що в школі нас не вчать радіти тому, що кожен з нас є унікальним і чудовим по-своєму. Часто ми порівнюємо себе з іншими, вважаємо, що є не настільки красивими, розумними чи багатими. Нам стає сумно чи ще гірше – ми починаємо заздрити. Тоді вже не може йти мова про радість, щастя та душевну гармонію. Ми маємо залишити навіть найменші заздрощі у старому році, бо вони руйнують наше життя.  Якщо Бог створив нас такими, якими ми є, то значить ми потрібні Йому саме такими. Пора полюбити себе і ніколи не порівнювати себе з іншими.

          1. Жаль за минулим

          Яке б не було наше минуле, ми маємо шанс мати прекрасне майбутнє! На жаль, інколи ми самі не віримо в це і картаємо себе за зроблені колись помилки. Такі думки як «Якби я повів себе по-іншому, все склалося б краще» крадуть нашу радість. Ми нещасливі сьогодні, бо не можемо примиритися з минулим. Думаю настав час усвідомити, що наше минуле не має впливати на наше теперішнє та майбутнє. Навіть якщо ми помилилися, віддаймо це Богу. Він точно зможе обернути ситуацію на нашу користь. А нам варто просто отримувати задоволення від чудового сьогоднішнього дня і перестати себе звинувачувати.

          1. Гординя

          Гординя найсильніше отруює нам життя. Поки нам притаманна ця риса, ми не зможемо мати гармонійних стосунків ні з людьми, ні з Богом. Навіть якщо нам здається, що ми у виграшній ситуації, допоки ми є занадто гордими, не можемо мати миру в серці. На жаль, те, що ми не здатні проявити покору, піти на компроміс, попросити пробачення часто руйнує наші долі. Дуже важливо зрозуміти, що допоки в нас живе гординя, в нас не житиме добро, любов, повага чи благородність. Тому, якщо ми у собі помітили навіть малесеньку частинку гордині, нам слід позбутися її з Божою допомогою.

          Звичайно, у кожного є ще багато шкідливих звичок, які варто залишити у старому році, однак, якщо ми перестанемо боятися, нарікати, заздрити, картати себе за минулі помилки та станемо більш смиренними, наше життя буде набагато щасливішим.

           

          Читай також

        • «Цей рік буде сповнений Божою присутністю», — Блаженніший Святослав у Новорічному привітанні
        • Іспит сумління, який внесе духовну ясність у новий рік
        • Св. Августин та парадокс новорічної ночі
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Коментарі