Як уникнути циклічно невдалих стосунків?

Читай також

  • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
  • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Як уникнути циклічно невдалих стосунків?

          Чесно дайте відповідь на питання: «Чому я хочу з кимось зустрічатись? Що мене мотивує?».

          Чому ми так прагнемо мати з кимось стосунки, мріємо про свого коханого/кохану, про прогулянки теплими вечорами, про обійми та поцілунки, про захоплюючі миті, про увагу та турботу – про відносини, де коханню кінця-краю немає. Особливо це прагнення зростає, коли довго чекаєш на зустріч єдиного/єдиної. І ось, коли, здається, всі зірки на небі посміхнулись, ти вислуханий, і доля подарувала прекрасну особу. Відчуваєш як ритмічно б’ється серце поряд з цією людиною, ти захоплюєшся нею, щасливий від того, що вона поряд. І ось відбувається перша сварка, друга, третя, і очі відкриваються. Вже не так «мелодійно пташечки за вікном співають», а невдовзі ви розбігаєтесь і робите вигляд, що між вами нічого не було. Розчарування, біль, засмученість, зневіра, плин часу…і знову мрії про нові стосунки.

          Чому так трапляється, як уникнути циклічно невдалих стосунків та їх наслідків?

          Чесно дайте відповідь на питання: «Чому я хочу з кимось зустрічатись? Що мене мотивує?».
          Це може бути бажання створити сім’ю. Для цього ви ходите на побачення, розпізнаєте свої почуття, пізнаєте одне одного в різних ситуаціях та врешті приймаєте рішення про спільне майбутнє в шлюбі. Або ж це може бути прагнення вгамувати свій егоїзм та пристрасті – бажання використати людину для задоволення своїх потреб. Інколи це відбувається навіть несвідомо. Досліджуймо мотиви нашого серця, адже правда про себе в якійсь мірі робить нас вільними!

          Любов – це почуття? Чи почуття – це любов?

          Закоханість супроводжується низкою яскравих почуттів, які вирують в нашому серці. Вони є рушійною силою у розвитку взаємовідносин, надають крила та енергію для того, щоб витрачати час та сили на будування стосунків. Але може виникнути омана того, що ці почуття і є любов.
          Почуття можуть з’являтись і можуть зникати. Критичний в стосунках момент може настати, коли почуття потрошку згасають. Тоді важко прийняти людину такою, якою вона є. Настає час для прийняття вольового рішення.
          Почуття – це прекрасно! Вони є хорошим путівником до любові, є одним із вимірів любові, але однозначно не є любов’ю. Ставити все на почуття може бути ризиковим!

          Запаморочлива романтика чи прояви сексуальності?

          Як не крути, а природою в нас закладено сексуальність. І часто саме вона є спусковим гачком в тому, що нам подобається одна людина, а не інша. Зовнішній вигляд, запах, дотик, розум – все це складається в єдиний пазл того, що приваблює та притягує нас. Хочеться бути поряд, це приносить задоволення.
          Сексуальність – це один із видів бажань та складова людської природи, яку ми можемо контролювати. Секс іноді сприймають як найважливішу річ у житті. А чи насправді так є? Чому так боляче розлучатись, особливо після того як у відносинах були інтимні стосунки? Можливо це не просто фізіологічна потреба?
          Щоб вберегти себе – краще не створювати ситуацій, які ведуть до інтиму. Зрозуміло, що це важко, бо це природні інстинкти, але це можливо! Є вільна воля, щоб не стати заручниками своїх бажань. Більшість із нас хоче чогось більшого, ніж задоволення сексуального потягу, ми бажаємо любові! Справжня любов, а не пожадання, робить нас щасливими!

          Чи можливо закохатись в друга або як дружба впливає на стосунки?

          Кажуть, що дружби між хлопцем та дівчиною немає. Одні вважають, що дівчина може просто дружити, а хлопець – ні, і – навпаки. Як би там не було, дружба – це взаємовідносини між людьми, засновані на довірі, щирості, взаємних симпатіях, спільних інтересах та захопленнях, несуть в собі взаємоповагу, розуміння та підтримку. Справжній друг вміє приймати тебе таким який ти є, з усіма особливостями.

          По статистиці найміцніші стосунки складаються саме у тих пар, які до романтичних відносин дружили. Під час дружби люди добре пізнають одне одного та готові бути поруч в різних ситуаціях. Інша справа, якщо знайомство відбулось зовсім нещодавно. Потрібен час, щоб з’явилася та сама дружба. Якщо події розвиваються швидко, і ви не встигаєте побудувати дружні стосунки, то приходить непорозуміння та недовіра одине до одного, при різних, не зовсім ідеальних, життєвих ситуаціях. Романтика тут вже не допоможе. Виділяйте час для дружби, вона цього варта!

          Можливо стосунки – це захоплююча гра?

          Чи не граєтесь ви почуттями людини? Якщо це так, то які мотиви цієї гри? Що вам приносить задоволення?
          Інколи ми не можемо дослідити мотиви партнера у будуванні відносин. Якщо це все гра, то в кінці обов’язково будуть розпач та сльози. Ніхто з нас не хоче бути обманутим та використаним! Якщо стосунки схожі на маніпулювання та гру, краще їх уникнути, ніж стати учасником цього процесу!

          В будь-якому випадку романтика між молодими людьми – це прекрасно! Кожен прагне до почуття глибокої сердечної прихильності, до любові! Досліджуймо наші серця розумом. Пам’ятаймо, що для зрілих стосунків потрібен час, а справжня любов не шукає тільки свого, вона прагне більше давати, ніж брати!

           

          Джерело: rodyna

          Читай також

        • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
        • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Коментарі

              • Як казала Клара Новікова в одному із своїх монологів: “Якщо і в третьому шлюбі б’ють по морді, то винен не шлюб, а морда”.