“Як вдома”: сімейний простір для молоді, батьків і дітей

Читай також

  • «Подружжя постає не тоді, коли двоє людей вирішують жити разом, це — участь у Таїнстві і неймовірній дії, до якої запрошує сам Бог», — о. Дмитро Романко
  • Історія шлюбу в 7 біблійних віршах
  • Як дізнатися, що це саме ця людина
        • “Як вдома”: сімейний простір для молоді, батьків і дітей

          Більшість створених останніми роками “відкритих просторів” для найрізноманітніших подій справді чудові: яскраві, молодіжні, сучасні. Але днями у Львові все ж відрилося дещо особливе й самобутнє.

          Тут на вході дають взути домашні капці.

          Тут дуже раді батькам із немовлятами та дітьми, які вже бігають і створюють багато шуму.

          Тут як підліткам, так і сімейним людям допомагають знайти хвильку а то й більше для самопізнання й оптимізму.

          А ще – ідейником цього простору є молодий священик!

          Отець Дмитро Романко – завжди відкритий, усміхнений та позитивно налаштований. Він із тих людей, по яких одразу видно, що вони довіряють Богові та безстрашно шукають своє покликання і служіння.

          Отець Дмитро Романко з дружиною Наталею та дітьми

          Ще на шляху до “священичої професії” Дмитро вже шукав нагоди співпраці з молоддю та підлітками, проводячи для них тренінги про щасливі стосунки в різних містах. Уже торік цей напрям переріс у онлайн-платформу “ProСтосунки”, де розглядаються не тільки сімейні проблеми та їхнє вирішення, а й комунікація з друзями, на роботі й у громаді. І з березня 2018 року місце зустрічі для розмов про такі питання “матеріалізувалося” на вул. Зеленій у Львові.

          Роки їздив цією вулицею. Коли я бачив цей будинок, я кожного разу думав, що він унікальний і мені марилося, що тут має бути щось гарне, – о. Дмитро Романко

          Ті, кому пощастило потрапити на відкриття цього сімейного простору, справді могли відчути себе “Як вдома”. Багато зовсім молодих батьків з немовлятами та дітьми дошкільного віку, чимало журнілістів з фото- та телекамерами, молодь, майбутні тренери, засновники, друзі – помістилися всі, і якось було затишно, незважаючи на те, що багато прибулих були між собою не знайомі. Але відчувалося, що всім їм була близька ідея отця Дмитра, тому вже дуже скоро всі разом слухали, дивились, частувались та грали настільні ігри.

          Це наша сімейна ідея. Просто в тата виникла потреба проводити більше часу з сім’єю. І чудова нагода для такого – це створити місце, де ти можеш і працювати, і відпочивати, і вчитися”.

          Простір “Як вдома” отець Дмитро називає інноваційно-навчальним закладом для всіх: від найменших до найстарших. І найголовніше – вчитися батькам разом з дітьми.

          За кілька хвилин тут буде дуже багато дитячого галасу
          А це простір для старших. На підвіконнях можна зручно посидіти
          Тут відбулося перше заняття з арт-терапії
          Урочисте перерізання стрічки на відкритті “Як вдома”

          Після презентації та урочистого відкриття відбулося декілька “пілотних” тренінгів у новому приміщенні. Поки діти дошкільного віку були на дуже активному уроці англійської, батьки та молодь вирушили на арт-терапію, де малювали сидячи на ватманах на підлозі. Пізніше, ввечері, тут також відбулася лекція про грудне годування дітей.

          Мотиваційні написи на стінах

          Якщо глянути на розклад заходів сімейного простору, то він – справді дуже різноманітний. Отець Дмитро розповів, що тут діятиме вже існуючий проект “ProКохання” для неодруженої молоді, також проект для підлітків про лідерство, прийняття себе, усвідомлення своєї особи, відчуття власної гідності; а ще – вивчення мов,  фінансова грамотність, курси “Батьківська компетенція”, курси для вагітних (денні і вечірні, для татів разом з мамами)… Здається, затишно і цікаво тут буде цікаво всім, чого й бажаємо відвідувачам, отцю Дмитру та його команді.

           

          Читай також

        • «Подружжя постає не тоді, коли двоє людей вирішують жити разом, це — участь у Таїнстві і неймовірній дії, до якої запрошує сам Бог», — о. Дмитро Романко
        • Історія шлюбу в 7 біблійних віршах
        • Як дізнатися, що це саме ця людина
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Вокаліст християнського гурту "Територія Душі"