Як бути доброю дружиною?

Читай також

  • Я б хотіла знайти щастя…
  • Завершується реєстрація на онлайн-школу «Як збудувати щасливі стосунки?»
  • Що казав Ісус Христос про щастя?
        • Як бути доброю дружиною?

          Що і справді добре у шлюбі – це взаємність. Ми легко про це забуваємо, коли прагнемо бути гарними дружинами.

          Замість того щоб запитувати себе, що я маю робити для чоловіка, варто запитати, а що він може зробити для мене. Справжня близькість – не в тому, щоб сповнювати чужі мрії.  Я не думаю, що ми створюємо сім’ю тільки для того, щоб тільки інші були щасливі. А ми… складно сказати. Жіноча доля. Нелегко. Але чому саме так? Чому жінці має бути важко?

          Запорукою добрих стосунків є взаємність. Якщо лише хтось один із подругів буде постійно вгадувати побажання іншого із віддачею їх реалізовувати, нічого доброго з того не вийде.

          Я думаю, ми вже знаємо, що жертва – це погана основа щастя.

          Але є ще багато жінок, котрі настільки зосереджені на чоловіках, що їм не вистачає часу чи сил думати про себе. Важко побудувати справжнє подружнє щастя, якщо у вас неясне уявлення про те, що робить вас щасливою як особу і жінку.

          Любов, як і багато років тому

          Коли ми стаємо дружинами – не перестаємо бути жінками. Зі своїми планами, страхами, прагненнями, історією. Можна бути чудовою дружиною – і водночас поганою для самої себе. 

          Медовий місяць не триватиме вічно. Почуття втрачають свою інтенсивність. Починається  повсякденне життя: він більше не дивиться на мене, він менше розмовляє, він вчора щось буркнув, він забув сказати, що у колеги з роботи народилось маля. Більше немає таких зустрічей, немає розмов, і ми наче розуміємо, що це так і виглядає спільне життя, однак тривога все-таки закрадається.

          І це так завжди буде? Моя жіноча сила лише буде слабнути? Але ж так хочеться зберегти свіжість почуттів, не перетворитись на просто “жінку”. У паніці кидаємось до вже готових рецептів.

          Що робити, щоб не знудився зі мною? Як поводитись, як виглядати? Як діяти?

          А чи добре, що я пиляю перед ним нігті, може, йому варто бачити лише красиво нафарбовані?

          Сумнівів і питань більшає.

          Очікування чоловіка і мої прагнення

          Кожен чоловік уявляє собі стосунки по-різному, та й ті його уявлення з часом змінюються. Якщо постійно намагатимемось “вгадати” бажання чоловіка, то потратимо життя на аналіз, а не переживання дійсності.

          Якнайменше живих спонтанних дій – все більше продуманих і просіяних крізь сито страхів вчинків – і з’являється цілий арсенал “жіночих штучок”. Щоби щодня чоловіка здивувати, приємно вразити…

          Але ж кому потрібне це ваше шоу? У подружжі найбільш незвиклим є якраз звиклість. І це не буденність, поспіх та рутина. Це уважність, чуттєва щирість і взаємність.

          Існує стереотип, що добрі жінки – не нарікають. Бо нарікання, звісно, зовсім не в’яжеться із романтичним і милим образом ідеальної дружини. Однак можна спробувати скаржитись спокусливо – із взаємною користю.

          Як ти сьогодні почуваєшся, бо я – жахливо. Це певно через ту напругу на роботі. Але якби ти може якось мене по-іншому трохи обійняв сьогодні?

          Як по-іншому? – не розуміє чоловік.

          А подумай, як. Або йди шляхом спроб і помилок.

          І за мить можеш стати не тільки доброю дружиною, але й тобі може бути добре.

          Не будь доброю дружиною!

          Поняття доброї дружини не є насправді добрим, доброю є взаємність.

          Хочеш подобатись чоловікові настільки, що не помічаєш, як перестаєш подобатись собі.

          Дружина дуже часто живе у постійних роздумах про очікування свого подруга. Однак іноді варто зупинитись, щоб перепочити.

          Якщо пектиму йому тістечка у неділю – не піде їх їсти до мами. Якщо носитиму довге волосся, хоча марю коротким, подобатимусь йому як дівчина.

          І печу йому ті тістечка, і вкладаю волосся, а він – все одно йде до матусі і щораз частіше говорить про якусь Юстину із роботи.

          І потім не знаєш, що думати. Бо коли зустрічаєш ту Юстину на якомусь святкування і бачиш, що у неї коротке, тонке волосся, а твій чоловік все одно бачить у ній насамперед жінку!

          І коли тобі хочеться мало не ножицями для торту обстригти своє волосся, розумієш…

          Що може у Юстини і не дуже гарне волосся, однак прекрасний настрій, бо їй не треба пекти щонеділі тістечка чоловікові. І у неї нема локонів, зате є природна усмішка. Не хоче бути доброю, а просто є такою, як є – любить життя і є доброю, насамперед, для себе.

          Не варто шукати рецепту, як стати доброю дружиною, варто мудро подбати про своє особисте щастя. І це – добрий фундамент подружнього щастя.

          Переклад з польської

          Тетяни Трачук

          Фото: www.offsite.

           

          Читай також

        • Я б хотіла знайти щастя…
        • Завершується реєстрація на онлайн-школу «Як збудувати щасливі стосунки?»
        • Що казав Ісус Христос про щастя?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)

              Коментарі

              • Баби, баби!! ::)). Так виглядає, що це мав би бути християнський сайт, інакше перевертати дебрі світських жіночих поглядів тут нема сенсу. Найкраща жінка для чоловіка і для себе та, яка взорує на Біблію і Домострой, до якого посіяли відразу в школі і ліберасти Заходу у ЗМІ. “Коли хтось хоче йти за мною, нехай зречеться себе самого, візьме хрест свій і йде за мною” (Мт.16:24). “Так само ви, жінки, коріться своїм чоловікам, щоб, навіть якщо деякі й не вірять слову, були поводженням жінок позискані без слова, коли побачать ваше життя у чистоті й повазі. Нехай ваша окраса буде не зовнішня – заплітання волосся, накладання золотих обручок чи прибирання в шати, але в середині людського серця, в нетлінності душі, лагідної та мовчазної: це многоцінне перед Богом” (1Пт.3:12-4). Ви хочете поєднати світське і християнське. Не вийде. Не можна ні на двох конях їхати, ні на двох стільцях сидіти, ні двом панам служити. Порозважайте на цим. Успіхів.

                • Марта Гаврилів    26.03.2018 о 15:40

                  А мені здавалося, що християнство якраз має допомагати людині праведно жити в світі, в тому числі й у сім’ї. У цій статті вбачаю гарне трактування заповіді “Люби свого ближнього, як самого себе”.

              • Марія    23.03.2018 о 16:38

                Як все правдиво.. Пора мінятися уже давно.