Хресна дорога з ДивенСвітом

Читай також

  • Українська молодь прийшла на Хресну дорогу з Папою у вбранні з портретами українських дітей, вбитих під час війни з росією
  • Особливості Хрестопоклінної неділі – чи дотримуватись строгого посту?
  • Якщо приймеш хрест, здолаєш страждання
        • Хресна дорога з ДивенСвітом

          Останній тиждень перед Воскресінням – час, коли ми пригадуємо найважчі муки у житті Спасителя, дорогу, яка привела Його на Голгофу. Пропонуємо Вам разом із нами зупинитись на декілька хвилин, щоб пригадати, наскільки жертовною є Божа Любов.

          Хресна Дорога в Колізеї під головуванням Святішого Отця Франциска. 
          Роздуми та молитви учнів римського ліцею Піло Альбертеллі, під керівництвом викладача релігії Андреа Монда.

           

          Ісуса засуджено до страти

          З Євангелія від Луки 23, 22-25

          Пилат утретє промовив до присутніх: «Яке ж зло вчинив він? Я не знайшов у ньому нічого, гідного смерті. Тож, покаравши, відпущу на свободу». Але вони наполягали сильним криком і вимагали розіп’яти його. І крик їхній посилювався. Тоді Пилат присудив виконати їхню волю: відпустити на свободу того, хто за бунт і вбивство перебував у в’язниці і кого вони домагалися; Ісуса ж видав їм напризволяще.

           

          Роздум

          Бачу Тебе, Ісусе, перед правителем, який тричі намагається протистояти волі народу та врешті-решт вирішує не вирішувати, із огляду на натовп, з яким він трикратно радиться і який категорично налаштований проти Тебе. Натовп, тобто всі, тобто ніхто. Людина, ховаючись у масі, втрачає особистість, стає відлунням тисячі інших голосів. Перш ніж зректися Тебе, вона зрікається себе, спихаючи свою відповідальність на нестійку безіменну масу. Проте її відповідальність триває. Під оманливим впливом намовників, а також Зла, поширюваного підступним і приголомшливим голосом, якраз людина засуджує Тебе.

          Сьогодні ми жахаємося такої кривди, нам хотілося б уникнути її. Але, поводячись так, забуваємо всі ті рази, коли ми самі вирішили спасати Варавву замість Тебе: коли наші вуха були глухі на поклик Добра, коли ми вважали за краще не помічати кривди перед собою.

          На цій велелюдній площі було б достатньо, якби навіть одне серце завагалося, якби хоч один голос здійнявся супроти тисячі голосів Зла. Щоразу, коли життя ставить нас перед вибором, пригадуймо ту площу й ту помилку. Дозволяймо своїм серцям сумніватись і спонукаймо свій голос не мовчати.

           

          Молитва

          Прошу Тебе, Господи, чувай над нами під час вибору, наповнюй його своїм Світлом, удосконалюй у нас уміння пересвідчуватися: лише Зло не має ніяких сумнівів. Дерева, занурені корінням у землю, в’януть, якщо живляться Злом, але Ти заклав наше коріння на Небесах з верхами на землі, щоб розпізнавати Тебе й наслідувати.

          Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім’я Твоє, нехай прийде царство Твоє, нехай буде воля Твоя як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим, і не введи нас у спокусу, але визволи від лукавого.

          Читай також

        • Українська молодь прийшла на Хресну дорогу з Папою у вбранні з портретами українських дітей, вбитих під час війни з росією
        • Особливості Хрестопоклінної неділі – чи дотримуватись строгого посту?
        • Якщо приймеш хрест, здолаєш страждання
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.