А ти вмієш по-справжньому любити?

Читай також

  • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • А ти вмієш по-справжньому любити?

          ⠀Не знаю, чи знайдеться людина, яка не хоче, щоб її любили та поважали. Часто ми прагнемо сподобатися всім, надягаємо маски, показуємо себе фальшивим, лише б «мене полюбили». Скільки разів уже помилялися, розчаровувалися і все «не той»/«не та»?

          ⠀Проблема щирої любові, без перебільшень, є актуальною для кожної молодої людини, а питання дошлюбних статевих відносин хвилює також і їхніх батьків. Я неодноразово намагалася знайти поради чи то в книгах, чи в статтях від успішних та щасливих людей про те, як будувати стосунки та як їх зберегти. Однак часто «щасливі рецепти» не були корисними і я дещо розчарувалася в таких порадах.

          ⠀Але натрапивши на видання «Якщо справді мене кохаєш. Сто запитань про любов» (видавництво «Свічадо»), вирішила переконатися, чи інша ця книга, ніж попередньо прочитані на подібні теми. Насамперед, Джейсон Еверт, є нашим сучасником, тому матеріал є цікавий — з сучасним поглядом на молодіжні питання. Адже автор написав низку молодіжних бестселерів, провів чимало зустрічей з молоддю на тему правдивої любові, інтимного життя та місця Бога в стосунках молодих людей. Книга «Якщо справді мене кохаєш» складається з реальних питань, які поставила молодь, а відповіді автора — прості та зрозумілі. Формат цієї книги питання-відповідь, тому її можна читати і вибірково — про те, що цікавить вас саме зараз. Джейсон Еверт наводить кумедні історії, які чув від підлітків, розказує про власний досвід і пише доступно про знайомство, стосунки, любов, а також про вибір покликання.

          ⠀Тут розглянуто стосунки з усіх сторін: від знайомства до готовності створити сім’ю, висвітлено питання чистоти, порнографії, контрацепції та гомосексуалізму — тем, які стають все більш актуальними у сучасному світі.

          ⠀Найважливіше, що показує ця книга — найбільша любов є Господь. Центральним у житті людини має бути Той, Хто виявив найбільшу любов, жертвуючи своє життя за нас. Коли Він є в центрі взаємостосунків, то можете бути впевненими, що це правдиві стосунки. Тоді жодні перешкоди та випробування не стануть фатальними.

          ⠀Рекомендую цю книгу всім, хто хоче дізнатися — чи дзвонити дівчині першою? Чому завжди у всьому звинувачують хлопців? Чому Церква не дозволяє особам, які живуть у подружжі, користуватися протизаплідними засобами? Чи є щось погане в тому, щоб час від часу спати в одному ліжку з дівчиною, але при цьому не мати інтимних стосунків? Чи можна дівчині, що зазнала зґвалтування, робити аборт? Переконана, що знайдете добру пораду в тому, де почуваєтеся невпевненим чи були скривдженими.

          Уривок з книги:

          ⠀«Двоє науковців на підставі численних досліджень стверджують, що “очікування позитивного звязку між співжиттям до шлюбу та стабільністю подружжя […] повністю заперечені дослідженнями, проведеними в останні роки в кількох країнах Заходу.

          ⠀Результати абсолютно чіткі: якщо не хочеш розлучення, не погоджуйся на співжиття до шлюбу. Ось про що свідчать факти: більшість пар, що живуть разом до шлюбу, ніколи не одружуються, а в тих, які все ж наважаться одружитися, кількість розлучень майже на 80% вища, ніж у тих, котрі переїздили до спільного помешкання в день весілля. Також у парах, що жили разом до шлюбу, буває більше конфліктів і погіршене спілкування, вони частіше відвідують кабінети сімейних психологів. Жінки, які співжили до шлюбу, втричі більше зраджують своїх чоловіків у подружжі […] Жінки, що повязали себе дошлюбними стосунками, також наражаються на втричі вищий ризик депресивних станів, ніж одружені жінки, а такого типу пари частіше скаржаться на сексуальну незадоволеність, ніж ті, хто чекав до весілля».

          Христина Пукальська, СВІЧАДО

           

          Читай також

        • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора