Taize показало, як змінитися ментально + відео

Читай також

  • Флешмоб Taize на площі Ринок: Львів готується!
  • Як створити найкращу команду. Поради керівнику
        • Taize показало, як змінитися ментально + відео

          Одна з найбільших молодіжних християнських подій року – регіональна зустріч Taize Lviv 2018  успішно завершилася. Та, як зазвичай, лише після закінчення чогось важливого, ми усвідомлюємо: ЦЕ СТАЛОСЯ! Найважливіші  висновки та трохи аналізу від головного організатора зустрічі Taize Lviv 2018 – Тараса Косара.

          Ми не одразу побачимо плоди цієї події. Та багато волонтерів, учасників регіональної зустрічі Тaize у Львові вже зараз запитують:  а що далі, що тепер робити? Про це якраз говорив брат Алоїс на останній молитві. Що завершення зустрічі має стати спонукою продовжувати паломництво, чути Бога, щоб зрозуміти, куди йти далі.

          Ми маємо певні ідеї, які плануємо обговорити з молоддю вже 7 травня під час підсумкової зустрічі. Для нас важливо, щоб молодь продукували цікаві думки, хотіла щось робити, а ми їх підтримаємо.

          Ця зустріч була нагодою відкрити інші сторони служіння. Побачив цікавий фактор, що ми, роблячи церковні заходи, на своїх територіях: в церквах, у відпустових місцях, не завжди цілковито відчуваємо потреби людей з-поза церковної спільноти. Тaize мало багато локацій в цілому місті, тож і багато людей цікавилися, що відбувається. Ми пояснювали і тим самим доносили багато цінної інформації про цю зустріч. У процесі підготовки до події ми старалися залучати різних людей. Вони перейнялися спільною метою, стали частиною Тaize.

          Тож, щоб змінити ментальність людей — треба виходити світ. Я би більше заходів робив посеред вулиці. Це було б дуже добрим свідченням. Це по-особливому відчувалося й на спільній молитві. Переконаний, що вона стане новим запаленням для наших священиків. Бо ті, які були на молитві, чітко зрозуміли, що не треба багато говорити, щоб бути почутим, а важливо поспілкуватися з молоддю.

          В залі я бачив людей, які плакали. Думаю, ці сльози були пробуджені молитвою. А наприкінці зустрічі, коли ми вже роз’їжджалися, багато людей просто дякували і обіймали один одного. Це є знаком, що Бог відгукнувся в їхніх серцях.

          Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Флешмоб Taize на площі Ринок: Львів готується!
        • Як створити найкращу команду. Поради керівнику
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"