«Шлях» Хосемарії Ескріви ― дороговказ для святості у щоденному житті

Читай також

  • Для всіх і кожного. Книжкові новинки до зимових свят від видавництва «Свічадо»
  • Рекомендації для літнього читання від видавництва “Свічадо”
  • 15 художніх книг, які сучасному християнину варто прочитати
        • «Шлях» Хосемарії Ескріви ― дороговказ для святості у щоденному житті

          Коли вперше побачила книгу «Шлях», видану у видавництві «Апостол», мені сподобалася її стильна обкладинка. Розгорнула на випадковій сторінці, прочитала декілька рядків із роздумів, що першими впали в око… І так розпочалося моє знайомство з цією книгою.

          Цікаво, про що думає людина, яка читає слова: «Бути святим у щоденному житті». Хтось може подумати, що святість не для мене, чи то нудно, чи мені занадто пізно бути святим. Святий Хосемарія Ескріва, автор світового бестселера «Шлях» вважає, що стати святим ніколи не буває запізно. Ним можна бути і в повсякденному житті, виконуючи свої обов’язки батька, матері, чоловіка, дружини, сина, дочки, студента, працівника тощо. Святого Хосемарію Ескріву, священика, знають у світі як засновника апостольства Opus Dei («Справа Божа»), що відкрило шлях святості для мирян у світі.

          В різні періоди життя людини кожен з нас любить читати різні книжки: хтось серйозні, хтось легкі, щоб просто відпочити і не думати на серйозні теми. Книга «Шлях», без сумніву, належить до видань, що їх не читають протягом одного-двох днів. Вона складається з сентенцій ― коротких роздумів автора на різні теми. Тому їх варто читати повільно і вдумливо. Сентенцій у книзі 999. Це роздуми над рядками Святого Письма, уривки розмов, особистий священицький досвід, фрагменти листів.

          Назви розділів вказують на те, що теми, які автор піднімає у своїй праці, ведуть шляхом святості. У цій книзі ви прочитаєте про милосердя, характер, сумніви, молитву, план святості, Церкву, радість, стриманість, Пречисту Діву, волю Божу, Святу Літургію, випробування, витривалість, внутрішнє життя, навчання  та ін.

          Попри усю серйозність тем у книжці, вона написана простим розмовним стилем, і це аж ніяк не впливає на глибину та цінність думок автора. Навпаки, її легко можуть читати різні верстви населення, люди різних професій і станів: науковці і робітники, молодь і люди поважного віку, одружені та неодружені.

          «Шлях» належить до світових бестселерів. Його видано накладом приблизно у п’ять мільйонів примірників та перекладено п’ятдесятьма мовами. Уперше ця книга вийшла у світ під назвою «Духовні роздуми». Через декілька років доповнену книгу видали з новою назвою «Шлях». Частину роздумів у книзі автор присвятив, що зазначено у вступі, як «відповідь на духовні потреби університетської молоді, для якої був наставником». У роки праці над «Духовними роздумами» Хосемарія Ескріва спрямовував своє апостольство переважно до мешканців робітничих кварталів та студентів Мадридського університету.

          Видання сподобається усім, хто хоче смакувати «серйозним» словом, яке спонукає до дій. Тим, хто ще не має практики читання таких книг, запрошую спробувати! До речі, книга в твердій палітурці, невеликого розміру, що дозволить носити її з собою.

          Отож бажаю відкрити для себе «Шлях», глибину думок автора і простоту кожного його слова. Приємного читання!

          Книгу «Шлях» святого Хосемарії Ескріви http://apostol.if.ua/products/shliakh можна придбати в інтернет-книгарні видавництва «Апостол» на офіційній сторінці видавництва apostol.if.ua

           

          Іванна Дорошенко

           

           

           

           

          Читай також

        • Для всіх і кожного. Книжкові новинки до зимових свят від видавництва «Свічадо»
        • Рекомендації для літнього читання від видавництва “Свічадо”
        • 15 художніх книг, які сучасному християнину варто прочитати
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)

              Коментарі

              • Ярослав    11.05.2018 о 17:20

                Неймовірна книга. Це в певні моменти виглядає так ніби звертаються саме до тебе, ніби ці слова сказані конкретно мені. Книга надихає і заставляє задуматись одночасно. Раджу всім прочитати