Три ознаки того, що молитва більше, ніж просто слова

Читай також

  • Джерела нашої сили
  • Дари Святого Духа – основи
  • Отець Ростислав Пендюк: «Наша Церква потребує молодечого запалу, динамізму, ентузіазму»
        • Три ознаки того, що молитва більше, ніж просто слова

          Ми розмовляємо зі своїм Небесним Батьком і називаємо цю розмову молитвою. Часто молимося не тому що любимо і хочемо наблизитися до Всевишнього, а тому що ми повинні це робити, як християни. Роблячи так, ми втрачаємо щось дуже важливе.

          Ось три причини, чому молитва — щось більше, ніж просто слова.

          1. Молитва наближає до Бога-Отця

          Бог створив небо і землю. Він тримає все своєю могутньою рукою. Править усім Всесвітом. Він — наш Батько. Дуже просто дивитися на Бога тільки як на могутнього Царя, забуваючи, що Він також і наш Батько.

          Ми не мажмо можливості поговорити або наблизитися до членів королівської сім’ї, і навіть якщо б вона була, то ми би не знали, що сказати. Бог — Цар, але тому що Він також і наш Батько, ми можемо відкрито і легко говорити з Ним.

          „Близько Господь до всіх, які до нього взивають, до всіх тих, що до нього взивають по правді“ (Пс.144: 18).

          Бог поруч, і більше того, Він хоче, щоб ми завжди були поруч із Ним. Бог-Отець завжди знає, що хочемо сказати, навіть якщо й самі ще цього не знаємо.

          1. Молитва допомагає почути Бога

          Ви напевно знаєте, що молитва — це діалог, а не монолог. Тому маємо навчитися чути Бога. Ісус сказав:

          „ Вівці мої голосу мого слухаються і я їх знаю: вони за мною слідують, і даю я їм життя вічне, і не пропадуть вони повіки, і ніхто не вирве їх із рук моїх.“ (Йо.10: 27,28).

          Щоб зрозуміти це краще, уявіть як працює радіоприймач. Навколо нас завжди є радіохвилі, але поки не налаштуємося на певну хвилю, то не зможемо зрозуміти повідомлення. Тому потрібно слухати уважно, щоб на тлі шуму розрізнити потрібний голос. Господь завжди говорить до нас, та чи слухаємо ми?

          1. Молитва здатна змінити світ

          Йосип молився, щоб Бог дав йому тлумачення снів фараона і позицію влади, щоб вплинути на весь народ. Анна молилася, щоб Бог дав їй сина, який би повів народ, коли виросте. Не було дощу три роки й Ілля помолився і пішов дощ. Естер молилася і завдяки цьому наймогутніший чоловік у світі змінив своє рішення і врятував її народ. Даниїл молився і Господь закрив пащі левів. Неємія молився і Бог дав йому бачення відновленого Єрусалиму і розуміння, як це зробити. Захарія і Єлисавета молилися і Бог дав їм сина, який підготував шлях для Ісуса. Ісус молився і Бог встановив Церкву.

          „ І коли мій народ, що зветься моїм ім’ям, упокориться, буде молитись та шукати обличчя мого й навернеться від своїх лихих доріг, то я почую з неба й прощу гріхи їхні й вигою їхню землю. “ (2Хр.7: 14).

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Джерела нашої сили
        • Дари Святого Духа – основи
        • Отець Ростислав Пендюк: «Наша Церква потребує молодечого запалу, динамізму, ентузіазму»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"