9 причин чому тобі варто подивитись «Провідну зорю»

Читай також

  • Отець Михайло Станчишин: «Нам вельми бракує глибокої зустрічі з Христом у Різдві»
  • Де ти шукаєш цей Дім хліба – Вифлеєм?
  • #НазустрічРіздву. День 40. 24 грудня. Пастирі, які стали «Ангелами»
        • 9 причин чому тобі варто подивитись «Провідну зорю»

          «Провідна зоря» – мультиплікаційний фільм голлівудського кіновиробництва. Він розповідає історію народження немовляти Ісуса з допомогою багатьох звірів упродовж шляху. Цей мультфільм вартий перегляду разом із сім’єю, і ось чому:

          Зворушлива та надихаюча історія

          Нині багато молодих батьків виховують власних дітей, не звертаючи необхідної уваги на питання християнських цінностей. Тож для тих, чиї внуки, племінниці чи племінники не володіють змістовним розумінням історії Спасителя, цей фільм – чудова нагода долучити своїх чад до пізнання Бога. Можливо, «Провідна зоря» навіть стане історією, яку Ви радо переповідатимете друзям та знайомим.

          Творчість у … – молитві?

          Якщо Ви вже ознайомили свою малечу з історією Різдва, цей фільм дає унікальну нагоду взяти участь у творчій молитві, навіть не замислюючись над цим. Історія Ісуса з точки зору віслюка, котрий возив Богоматір. Вражаюче, чи не так?

          Привід розповісти інші біблійні історії

          Тема «Провідної зорі» – Різдво, проте фільм зачіпає кілька інших біблійних сюжетів також. Таким чином режисер Тімоті Рекарт посприяв інтересу глядача до ґрунтовнішого вивчення історії Спасителя. До прикладу, коли Марія повертається до Назарету, її супроводжують пророк Захарія, Єлизавета та немовля Іван-Хреститель. Тож ми отримуємо чудову нагоду дізнатися більше про чудеса в житті цієї пари.

          Чесноти Марії

          «Провідна зоря» органічно висвітлює чесноти Марії, а особливо її щедрість та милосердя. Зворушений цими якостями, Віслюк в молитві стає навколішки та промовляє до Бога: «Як їй це вдається?»

          Приклад  Марії – це допомога людям у вирішення складних моральних дилем, спосіб знайти вихід із, здавалося б, безвихідної ситуації; приклад істинної віри та стійкості духу.

                Призначення та Воля Провидіння

          Варто звернути увагу на те, яка роль відведена кожній із тварин у фільмі та яким чином вони її відіграють. Віслюк прагне мати ціль у житті та вважає, що він насправді знає, чого хоче. Християни знають, що послуга, яку надав Віслюк немовляти Ісусу та Діві Марії з Йосипом, слугуючи їм транспортом, і була істинним призначенням Віслюка. Проте йому знадобився деякий час, щоб зрештою осягнути цей факт.

          Разом із тим, як розвивається сюжет, розкривається і замисел Провидіння, тобто істинне призначення кожного з героїв в історії. Іще один важливий урок «Провідної зорі» – адже як часто трапляється, що ми намагаємось втекти від Господніх планів замість того аби спробувати осягнути їх та знайти своє призначення.

          Сила дружби

          Стосунки героїв, а також те, яким чином вони переживають всі перемоги та поразки – ще одна із висвітлених у фільмі тем. «Провідна зоря» вчить глядача цінувати дружбу та бути лояльними і терпимими один до одного.

          Значення молитви

          У житті трапляються моменти, коли звернувши з Господнього шляху, нам необхідно навернутися до Нього в молитві. Поїздка Йосифа до Вифлеєму – приклад цієї ситуації у фільмі.

          Коли здається, що все втрачено, ми почуваємось виснаженими та розгубленими, єдиний вірний вибір – вибір Бога. Тобто щира молитва та благословення.

          Пророки будуть висміюватися

          Одна з тваринок, виконувала роль пророка у фільмі. Те, що кожне її пророцтво виконувалося, не заважало іншим насміхатися з неї. Порада глядачу «Провідної зорі» – завжди пам’ятати, що голоси добра та правди часто не сприймаються, а істинні пророцтва висміюються.

           

          Господь завжди перемагає!

          Одвічна боротьба добра зі злом – лейтмотив фільму. Відкрий своє серце, дозволь Господу його зворушити. Дозволь добру перемогти.

          Переклад Ірини Яремчук

          https://youtu.be/QCtp84nKmJw

           

          Читай також

        • Отець Михайло Станчишин: «Нам вельми бракує глибокої зустрічі з Христом у Різдві»
        • Де ти шукаєш цей Дім хліба – Вифлеєм?
        • #НазустрічРіздву. День 40. 24 грудня. Пастирі, які стали «Ангелами»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)