Фільм «Надія помирає останньою: протистояння із самим життям»

Читай також

  • 11 причин читати Біблію
  • 5 незамінних слів на щодень
  • ТОП-3 “СТАРОМОДНІ” РОМАНТИЧНІ ФІЛЬМИ НА РІЗВДО
        • Фільм «Надія помирає останньою: протистояння із самим життям»

          Кінострічка «Надія помирає останньою» (англ. «Hope Springs Eternal», 2018) – це американська комедійна драма режисера Джека Ньюелла.

          Життя юної Хоуп склалось не найкращии чином. Не встигнувши закінчити й школи, вона дізналась про невтішний діагноз –  у дівчини знайшли ракову пухлину. Це стало її невідворотним вироком до смерті, без можливості лікування.

          Кажуть, що помирає не той, хто перестає жити, але той, хто припиняє любити… Але що можна стверджувати про молоду людину, яка опинилась перед обличчям смерті, так і не пізнавши радості життя, кохання, у якої доля відбирає можливість подорожувати, дорослішати, слідувати своєму покликанню…?

          Важко уявити, що пережила головна героїня, коли їй оголосили вирок. Проте з часом до цієї трагічної новини героїня поставилася досить незвично. Вона навіть знайшла щось оптимістичне у своїй хворобі, вирішила не замикатися в своєму горі, щоб не відгороджувати себе від навколишнього світу, і дивитися на все з гумором.

          У Хоуп знайшлось багато людей, готових підтримати в скрутну хвилину. І друг дитинства, який всіляко намагається її розважити, і коханий, який навіть покинув навчання в Європі і повернувся в Штати, щоб бути поруч зі своєю дівчиною. Він щиро проявляє свою любов і прихильність. І навіть в лікарні головна героїня познайомилася з медсестрою, з якою вони швидко стали справжніми подружками, готовими поділитися найпотаємнішим…

          Тому навіть складні процедури хіміотерапії проходили цілком приємно і весело. І тут Хоуп розуміє, що позитиву в хвороби набагато більше, ніж горя. Адже все так уважні до неї, як не були навіть тоді, коли вона була здорова.

          Хоуп такоє веде відеощоденник, в якому розповідає про свої відкриття таким же хворим дітям, як вона. Подумати тільки – не потрібно кожен день ходити до школи і зубрити уроки, можна їсти все, що заманеться, і будь-яке твоє бажання або найбільш неймовірну забаганку тут же виконують близькі люди з великим ентузіазмом, немає ніяких заборон, і все можна …

          І ось в один момент, після чергового обстеження, лікарі повідомили  героїні неймовірну новину. У неї ремісія, а отже хвороба відступає, без всякої видимої причини.

          Ще трохи, і Хоуп може назвати себе повністю здоровою. Це, без сумнівів, чудово, ось тільки є одна велика проблема. Тепер перед нею виникає ціле життя, про яке юна героїня навіть і не думала раніше. Вона в один момент опинилася перед тисячею можливостей, абсолютно не розуміючи, за яку вхопитися. У минулому був дійсно важкий бій зі смертю, а тепер доведеться вступити в сутичку із самим життям.

          Це не простий період життя, але дівчина старається радіти, адже незабаром вона зможе пізнати всі принади безтурботного і радісного життя підлітків.  Проте Хоуп не поспішає повідомити всіх про своє чудесне зцілення… Вона звикла жити із хворобою, тому боїться бути здоровою, боїться втратити любов та опіку оточення, а також популярність у школі…

          Дівчина продовжує вдавати смертельно хвору, щоб не втрачати принад свого старого життя.

          Цей фільм – неймовірна історія про пошуки самого себе, змісту життя, про ключові цінності та духовність, про важливість бути собою і зростати на власних помилках. Історія Хоуп нікого не залишить байдужим.

          Трейлер фільму:

          Підготувала Лідія Батіг

          Читай також

        • 11 причин читати Біблію
        • 5 незамінних слів на щодень
        • ТОП-3 “СТАРОМОДНІ” РОМАНТИЧНІ ФІЛЬМИ НА РІЗВДО
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.