Співжиття до шлюбу: користь чи шкода?

Читай також

  • «Спланований секс – це добре»
  • Зустрічаємось і кохаємо одне одного. Чому ж наш секс Церква називає гріхом?
  • Про сексуальне насильство – в Церкві
        • Співжиття до шлюбу: користь чи шкода?

          Дуже часто побутує неправильне розуміння того, як Церква ставиться до статевих стосунків. Насправді християнську етику сексу можна висловити однією фразою: “ніякого сексу поза шлюбом”. Іншими словами,  секс має бути лише у подружжі.

          Християнське розуміння сексу –  це одне із найбільш привабливих особливостей християнства…

          Потворність позашлюбного сексу у тому, що люди намагаються відділити один спосіб єднання від усіх інших, які мають іти в комплексі, створюючи цілісність справжнього єднання осіб.

          Це одна з причин, через яку останнім часом виходить багато книг і статей, які дуже обережно натякають, що співжиття – не найкращий вибір.

          У випуску New York Times за 14 квітня була стаття з дуже акуратно відібраними висловами під назвою “Негативні риси співжиття”, написана психологом. В ній йдеться про те, що все більше досліджень підтверджують, що люди, які живуть до шлюбу, більше схильні до розлучення.

          Це абсолютно нелогічно для типової дорослої людини, особливо у Нью-Йорку. Тому що  65-75% повнолітніх людей впевнені, що співжиття до шлюбу допомагає зробити правильний вибір – бо саме так можна виявити поєднуваність.

          Автор статті дуже обережно говорить, що це неможливо. І ось чому: “І чоловіки і жінки погоджуються, що стандарти для співжителя вищі, ніж для подруга. Ось як сказала одна жінка, в якої брали інтерв’ю на цю тему: “Я почувала себе наче на багаторічній безкінечній співбесіді на позицію його дружини”.

          Іншими словами вона каже: “якщо ви живете разом – це споживацькі відносини”. Чому? Тому що ви постійно у пошуках кращих варіантів.

          Фраза “ми намагаємось визначити свою поєднуваність” означає “я хочу знати чи ти заслуговуєш, щоби з тобою одружуватись, чи варто пошукати ще”.

          І чим є секс у цій ситуації? Маркетинг! Щоби зацікавити. Щоб підтримувати стосунки. А не проявом спокою і віддачі. А це все значить, що секс до шлюбу ні в якому разі не може підготувати до подружнього сексу. Це просто різні речі. Живучи разом люди просто вчаться споживацької манери, а не живуть, як заповіда Бог. Це зовсім різні речі.

           

          Переклад Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • «Спланований секс – це добре»
        • Зустрічаємось і кохаємо одне одного. Чому ж наш секс Церква називає гріхом?
        • Про сексуальне насильство – в Церкві
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)