Пройдіть ці кроки, щоб дозріти духовно

Читай також

  • Ключ св. Терези Авільської до доброї молитви
  • Іспит сумління, який внесе духовну ясність у новий рік
  • Ви ще встигаєте! Зголошуйтеся на курс «ДіяТи: Психологія. Духовність. Гідність»
        • Пройдіть ці кроки, щоб дозріти духовно

          Кожному з нас просто необхідно визрівати в своїй  духовності. Так, переконана, що багато хто обуриться: “я ревний і відданий християнин, ходжу щонеділі, або й щодня на літургії, сповідаюся щомісяця, яке ще дозрівання?”. Так, але переконайтеся, все ж плодам потрібно час для дозрівання.

          Чи намагалися ви коли-небудь зірвати плід завчасно? Він був зелений і гіркий. Часто незрілі плоди приймають за погані плоди, але, чесно кажучи, їм просто потрібно більше часу для дозрівання. Можливо, ви помиляєтеся, поспішно зараховуючи якусь людину до тих, хто приносить погані плоди. Можливо, її плоди просто не дозріли. Ми повинні навчитися відрізняти погані плоди від незрілих.

          Ось ці кроки до духовної зрілості, які варто пройти кожному

          Не поспішайте гніватися, а збагачуйтесь любов’ю

          „Знайте, мої улюблені брати: хай кожен буде скорий до слухання, повільний до говорення, непоквапний до гніву,“ (Якова 1:19).

          Як християнам, нам потрібно любити людей. Це справжня любов. Це любов людини з 1 Корінтян 2:14:

          „Тілесна людина не приймає того, що від Духа Божого походить; це глупота для неї, і не може вона його зрозуміти, воно бо Духом оцінюється“.

          Ми повинні пам’ятати, що любов терпелива і добра. Віддавайте перевагу любові, а не емоціям.

          Будьте швидкі на прощення

          „Терплячи один одного й прощаючи одне одному взаємно, коли б хтось мав на кого скаргу. Так, як Господь простив вам, чиніть і ви так само“ (Колосян 3:13).

          Просіть Господа показати вам істину

          Я часто молилася Богу такою молитвою під час конфлікту: „Господи, якщо проблема в мені, зміни мене. Якщо в них, — проговори до них“. Людям не завжди потрібно, щоб ви вказували їм, коли вони помиляються. Дозвольте Богу зробити це. Будьте смиренними, щоб зрозуміти: якщо проблема в вас, нехай Бог покаже вам це.

          Часто в цих конфліктах проблема полягає не тільки в конкретній ситуації, але в чомусь більшому. Буває, за однією відкривається інша рана в людині. Моліться, щоб Бог показав вам, в чому корінь проблеми.

          Будьте смиренні

          „Погибелі передує гординя, падінню ж – бундючний дух“ (Приповідки 16:18).

          Сумно, коли відбуваються конфлікти, люди отримують рани і ображаються, а не зростають, завдяки отриманому досвіду. Пам’ятайте, якщо людина бажає, щоб її духовно вели, то навіть погані плоди в її житті можуть бути корисними.

          Не знецінюйте „духовних підлітків“, яких Бог довірив вашій турботі. Деякі з них, найгучніші і крикливі, можливо, покликані струсонути світ і змінити людей. Ви допомагаєте їхніх плодах дозріти, і вони потребують вашої делікатної турботи. Вони потребують вас у своєму житті. Не поспішайте оголошувати плід поганим, коли він просто недозрілий. Церкві бракує духовних матерів і батьків. Будьте ними в житті тих людей, про яких Бог дав вам піклуватися. Як і у вихованні підлітків, часто ті, хто вас відштовхують, потребують вас найбільше. Вони потребують знати, що ви  бажаєте їм найкращого.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

           

          Читай також

        • Ключ св. Терези Авільської до доброї молитви
        • Іспит сумління, який внесе духовну ясність у новий рік
        • Ви ще встигаєте! Зголошуйтеся на курс «ДіяТи: Психологія. Духовність. Гідність»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"