Як почати добру справу?

Читай також

  • Де насправді живуть ангели?
  • Бути наставником: як допомогти дітям-сиротам повірити в добро
        • Як почати добру справу?

          «Коли не знаєш з чого почати – почни з себе» – одне з моїх улюблених висловлювань. Але як насправді долучитися до добрих справ, коли не маєш на це ані значних матеріальних ресурсів, ані багато часу? Відповідь знають в Care in Action.

          Про підтримку дитбудинків та інтернатів напередодні свят не говорить хіба що лінивий. Урядові ініціативи,  громадські організації збирають кошти, купують подарунки, проводять вечори і – забувають до наступних свят.

          Тому сьогодні ДивенСвіт розповідає про організацію, яка піклується про дітей не заради реклами і не двічі на рік. Care in Action робить це щодня, щохвилини.

          «Матеріальні подарунки – це не та допомога, яка знадобиться дітям, коли вони опиняться поза стінами навчально-виховних закладів. Без належної соціалізації ці молоді люди, які ще вчора були дітьми, не будуть готові до дорослого життя. Життя, у якому треба працювати і бути відповідальним, щоб у крані з’явилася вода, щоби горіло світло у кімнаті; аби щодня на столі стояв сніданок.

          «Якщо не литимеш на спільний млин – твоє зерно залишиться незмеленим».

          І бажаючих допомогти буде уже набагато менше, бо ти уже дорослий – сам мусиш думати, як собі допомогти. Дуже люблю фразу: «Якщо не литимеш на спільний млин – твоє зерно залишиться незмеленим». Важливо, щоб кожен, хто залучений у цей процес, спрямовував свою діяльність на довгостроковий результат, а не плекав у дітях безпомічність та  схильність чекати, що хтось вирішить усі їхні проблем. – пояснює виконавчий директор ГО «Турбота в Дії» Марія Путіліна .

          «Це не та праця, де результат можна побачити одразу»

          «Дітям бракує спілкування, уваги, наставництва, тепла, позитивного прикладу. Навіть якщо вони цього не показують – це так. Усиновлювачі, батьки-вихователі, соціальні репетитори, тренери, наставники, волонтери часто можуть відчувати розчарування чи власне безсилля, коли не бачать результату відразу. Хоча це не та праця, де можна одразу побачити результат – діти все одно беруть приклад з дорослого, який є поруч».

          Підтримка сімейних форм опіки, навчання підлітків життєвим навичкам, соціальне репетиторство, змістовне дозвілля, наставництво, мовні та сімейні табори та багато-багато спілкування – ось як працює Care in Action – Турбота в Дії.

          Всі ми хочемо творити добрі справи. І коли в телеефірі бачимо зворушливий сюжет – запалюємось щирим бажанням хоч якось допомогти цій дитині. Але доріг так багато – і часто людина не знає, з чого розпочати.

          Вихованцям дитбудинків та інтернатів не потрібно, щоби їх жаліли та співчували. Вони просто хочуть жити у комфортному суспільстві. Знайти своє місце, відведене волею Господа,  у цьому великому світі – ось про що мріє кожна дитина.

          Почати варто з пошуку інформації. Зрозуміти потребу дитини, проаналізувати власний ресурс – і, виходячи з цього, шукати точки перетину. Не потрібно значних матеріальних ресурсів, не потрібно і надто багато часу, аби стати волонтером. Допомагати можна за мірою своїх можливостей. У Care in Action є волонтери, які не мають багато часу, щоб безпосередньо брати участь у проектах, але вони можуть допомогти з транспортом, з перекладами текстів для веб-сайту, підготовкою до масштабних заходів, створенням фотозони чи логотипу події. Компанії можуть долучитися до проекту профорієнтації для підлітків: показати підліткам свою структуру та виробництво або дати можливість одноденної чи тривалої практики.

          Кожному з нас під силу здійснити свій невеличкий внесок і допомогти порятувати чиюсь долю. Треба тільки розпочати. І в Care in Action вам з радістю в цьому допоможуть.

          Контакти організації:

          E-mail:

          [email protected]

          Веб-сайт:

          http://www.care-in-action.org

           

          Підготувала Ірина Яремчук

           

           

          Читай також

        • Де насправді живуть ангели?
        • Бути наставником: як допомогти дітям-сиротам повірити в добро
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)