«Прощай, Крістофер Робін»: вибір між сім’єю та славою. Рекомендуємо фільм

Читай також

  • Немає пов’язаних публікацій.
        «Прощай, Крістофер Робін»: вибір між сім’єю та славою. Рекомендуємо фільм

        «Прощай, Крістофер Робін» (англ. «Goodbye Christopher Robin») – британський фільм 2017 року режисера Саймона Кертіса, що розповідає про життя письменника Алана Мілна – автора казкових оповідань про чарівного та милого ведмедика Вінні Пуха.

        Головна ідея фільму – розповісти про стосунки головного героя із його сином та про історію появи його книг.

        Сюжет фільму надзвичайно цікавий. Повернувшись до Англії після Першої світової війни, Алан А. Мілн відчуває посттравматичний стрес. У них з дружиною народжується син, Крістофер Робін, якого вдома ласкаво називають Біллі. Але батьки не надто цікавляться своєю дитиною, тому сина виховує нянька.

        Мілн намагається знову почати писати, для цього переїжджає з Лондона в заміський будинок, оточений лісом. Його дружині не подобається це рішення, незабаром вона повертається до Лондона. У якийсь момент Мілн залишається один на один із сином. Вони роблять довгі прогулянки лісом, під час яких Мілн придумує і розповідає синові історії про його іграшкового ведмедика та інших іграшок.

        В гості до Мілна приїжджає його друг, ілюстратор Ернест Шепард. Разом вони створюють книги про Вінні Пуха, які незабаром стають неймовірно успішними. Крістофер Робін, як герой книг батька, змушений багато з’являтися на публіці. Він наляканий і збентежений. Нянька йде від Мілнів, щоб вийти заміж, але перед цим попереджає батьків про шкоду такої слави для хлопчика. Мілн вирішує припинити писати про Крістофера Робіна і його друзів, але тінь цієї слави назавжди закарбується на життя його сина.

        Фільм розповідає цю сумну і повчальну історію про те, чому не можна вплутувати маленьких дітей в дорослі справи. Малюки не хочуть слави – вони хочуть любові і турботи. Вони не хочуть давати інтерв’ю – вони хочуть грати з батьками і однолітками.

        Сцени, в яких батько і син придумують казки, зняті як зворушлива пригода в чарівному лісі. Це ті моменти, заради яких стають батьками. Але щастя героїв недовговічне. Його наче беруть в полон післявоєнні муки письменника і страждання Біллі після публікації книги. Хлопчик ніби успадковує біль, який приніс з війни його батько.

        Це історія про батьків, часом вередливих, самозакоханих, але все ж люблячих. Історія про просту няньку, яка дає дитині велику любов та віру. Історія про те, як казка може зруйнувати життя дитини.

        Підготувала Лідія Батіг

         

        Читай також

        • Немає пов’язаних публікацій.

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Учасник команди ДивенСвіт:)