10 звичок, які ведуть до розлучення

Читай також

  • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
  • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
  • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
        • 10 звичок, які ведуть до розлучення

          Стосунки складні самі по собі, а коли справа стосується шлюбу, то все стає ще заплутаніше. Прочитайте і перевірте: чи ви не перебуваєте в групі “ризику”, чи ваш шлюб не під загрозою?

           

          1. Постійна критика

           

          Коли на панелі вашого авто загоряється червона лампочка, це ознака якоїсь  несправності. Так і в шлюбі, постійна критика — сигнал про несправності. Коли чоловік і дружина стають один для одного найбільшими критиками замість того, щоб бути підтримкою, коли вони помічають тільки негатив, це веде до руйнування стосунків а в результаті й до розлучення.

           

          1. Поділ на „його“ і „її“

           

          Коли у чоловіка і дружини окремі рахунки в банку, різні хобі, друзі і мрії, зростає ризик того, що у вони почнуть жити різним життям. Шлюб полягає в тому, щоб об’єднувати. Що більше з’являється між вами спільного, того, чим можете поділитися зі один із одним, то міцнішим буде ваш шлюб.

           

          1. „Пауза“ для шлюбу, поки ростите дітей

           

          Багато шлюбів розпалися через те, що батьки всю свою увагу зосередили на вихованні дітей і зовсім забули про розвиток стосунків між собою. І що в результаті? Дитина виросла, а разом із цим прийшло й запустіння в їхній шлюб. Показуйте своїм дітям правильний приклад — люблячої і турботливої сім’ї. Така модель шлюбу дозволить їм зростати з правильними очікуваннями.

           

          1. Заздрість і ведення „підрахунків“

           

          Якщо ви одружені понад 15 хвилин, велика ймовірність того, що ваш чоловік (чи дружина) вже встиг зробити щось, що вас образило, і ви відповіли тим самим. Коли своїми словами або діями ми ранимо людину, нам необхідно навчитися швидко визнавати свою провину і просити пробачення. Не використовуйте образи минулого як щит у своїх аргументах. Дозвольте любові наповнити ваш шлюб. Жодні стосунки не вистояти без цього.

           

          1. Почуття вище, ніж присвята

           

          Обов’язково колись будуть дні, коли вам не подобатиметься подружнє життя, але почуття мінливі, тому рідко бувають хорошими порадниками. Ці самі „почуття“ часто призводять до зрад. Здорові подружні пари розуміють, що любов — це присвята, а не просто емоції. Вони вирішили присвятити себе один одному, незалежно від того, що відчувають у конкретний момент. Сила цієї присвяти дозволяє їм переживати глибший рівень близькості, зв’язку і щастя шлюбу.

           

          1. Прийняття рішень, не радячись із чоловіком / дружиною

           

          Наша гордість може переконати нас у тому, що ми не зобов’язані звітувати перед будь-ким і можемо самотужки приймати рішення. Гордість була причиною багатьох розлучень. Здорові пари розуміють, що кожне індивідуальне рішення так чи інакше впливає на іншого, тому з повагою і обдумано радяться один із одним.

           

          1. Спроба змінити один одного

           

          Спроба „змінити“ чоловіка / дружину приречена на провал. Вам не під силу змінити когось, але ви можете любити один одного. Єдине, що можете змінити в своєму шлюбі — власне відображення в дзеркалі і свою реакцію на поведінку чоловіка / дружини. Шукайте, як проявити свою любов і послужити, навіть коли ваші погляди різні.

           

          1. Планування шляхів відступу

           

          Успішні подружні пари виключили зі свого словника слово на букву „Р“ (Розлучення). Навіть якщо справа ще не дійшла до розлучення, але в своїх думках ви уявляєте собі життя з іншою людиною, це вже здатне підірвати основу шлюбу. Якщо пари впоралися, це ще не означає, що у них не було приводів подати на розлучення. Просто ці пари більше зусиль докладають, щоб розвивати стосунки, а не шукати відмінності і недоліки.

           

          1. Захоплення порнографією і любовними романами

           

          Перегляд порнофільмів, читання любовних романів викликає відповідні фантазії, які самі по собі вже є зрадою, хоч і не фізичної. Справжня близькість і невірність починаються в наших думках, а не в спальні. Якщо ваш погляд і думки де завгодно, але не з вашим чоловіком / дружиною, тоді за ними піде і ваше серце. Прагніть не тільки до фізичної вірності, але і до душевної моногамії.

           

          1. Егоїзм

           

          Ми всі — егоїсти, але шлюб буде успішним тільки тоді, коли ми свою гординю прибиремо в сторону, щоб поставити потреби чоловіка / дружини вище власних. Коли обоє добровільно вирішують любити безкорисливо і служити один одному, тоді шлюб буде успішним. Складність полягає в тому, що саме вам доведеться бути першим і безкорисливим. Ваші дії можуть змінити все.

           

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
        • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
        • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"