Найбільш “безпечний” гріх

Читай також

  • Не байдужий до життя
        • Найбільш “безпечний” гріх

          Гріх, про який ви можливо навть не чули, може заважати Вам жити.

          Ви точно чули про такі гріхи як гордість, хтивість, заздрість, але чи знаєте про гріх унинія, апатії, безрадісності. Його ще називають духовним лінивстсвом. Сьогодні його майже ігнорують, так наче це “найбезпечніший гріх”. Але чи так воно?

          Апатія, безрадісність може бути одним із найменш помітних пороків. Це більше, ніж просто лінивство. Вона доходить до того, що відмовляється від радості, яка йде від Бога. Що це означає?

          Один із способів розгледіти Божу доброту – зрозуміти, що всі Його творіння – людина, природа  – це великі дари. Якщо наше тіло – дар, то про нього слід піклуватись.

          Але в сучасному комфортному світі духовне лінивство щораз більше розвивається, щоби не дати нам відчути радості, яку Бог для нас приготував.

          Іноді ця радість може видатися очевидною: прогулятись якимось гарним місцем або піти на день народження до племінниці. Іноді радість починається із труднощів, долаючи які відуваємо радість.  Однак піддаючись духовному лінивству, ми обираємо краще коротку записку аніж довгу розмову віч-на-віч. Нам легше буде відволіктись перед телевізором, аніж подумати над шляхами виходу із ситуації.

          Гордість може заважати нам побачити і визнати хріхи, тоді як духовне лінивство заважає нам діяти для того, щоби ставати кращими. Якщо проблеми із непоміркованістю в їжі – лінь заважатиме нам жити більш здоровим життям. Якщо заздримо, то лінивство заважатиме нам бачити, за що маємо бути вдячні у своєму житті.

          По суті духовне лінивство – це коли ми за всяку ціну намагаємось ігнорувати якесь важливе рішення чи дію.

          Ми дуже ліниві у тому, що думаємо і говоримо. Ми неодноразово просимо вибачення за щось, чого не змогли зробити. Часто чуємо відмовку: у мене просто немає часу. І деколи це твердження правдиве, однак частіше воно як алібі, щоби не виконувати того, що потрібно.

          Як подолати цей гріх духовного лінивства?

          Варто дивитись на кожен день і на кожну хвилину як на можливість радіти, а не можливість провалу у майбутньому.

          Кожна дійсність дає безліч можливостей для радості і руху! Не варто впадати в апатію. Якщо я три дні не вставав з ліжка, то те, що я піднімусь і пройдусь до дверей – уже чудово. Якщо я уже декілька місяців не мив підлоги – то двадцять хвилин з ганчіркою змусять почуватись мене добре від того, що я зробив.

          Духовна лінь насправді дуже далека від “безпечних” гріхів. Хоча безпечних гріхів насправді не існує. Однак її можна навчитись переборювати. Як тільки ми сфокусуємось на тому, щоби діяти всупереч усьому, то нашим очам відкриється широкий спектр радісних моментів, дарованих Богом на щодень.

           

          Переклад Тетяни Трачук

           

           

          Читай також

        • Не байдужий до життя
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)