Материнство чи кар’єра: що спочатку?

Читай також

  • Закохані хотіли побратись. Однак Бог мав інші плани
  • Дівчина із Краматорська нестиме прапор на відкритті СДМ
  • Як не втратити віру, розчаровуючись в аторитеті духовних провідників?
        • Материнство чи кар’єра: що спочатку?

          Одним з найбільш особистих та важливих питань, на яке шукає відповідь жінка, є: «Як узгодити материнство та кар’єру?». Дівчата закінчують навчання в коледжах чи вузах і перед ними відкривається світ можливостей. Але котру обрати спочатку? Чи є магічна формула?

          На жаль, правильна відповідь далеко не завжди видається нам очевидною з самого початку. Переживання нових емоцій, кожна наступна дія підштовхуватиме до рішення, яке буде правильним тільки для тебе. Сповнюючись життям та любов’ю у Господі, покладаючись на Його волю – тільки так можна обрати.

          Журналісти aleteia.pl розпитали жінок у соціальних мережах, що вони думають із цього приводу і сотні зреагували унікальними історіями та моментами прозрінь.

          Нижче – деякі з цих повідомлень:

          Все-таки материнство? Чи ні?

          «Якщо ви одружуєтесь у юному віці, то для чого відкладати народження дітей? Жінці найлегше виносити дитя у віці двадцяти – початку тридцяти років. І у вагітності ніколи не можна бути впевненими: багато сімей роками намагаються зачати дитину. Якщо ж ви взяли шлюб у більш зріломі віці, то тим більше мали достатньо часу, аби присвятити його кар’єрі та хобі. Найважливіше для жінки – підтримка чоловіка.»

          «Лікування від безпліддя у зрілому віці тривало 6 років. Якби я могла зробити тільки одну річ в житті інакше, то намагалася б завагітніти раніше.»

          Наші тіла в 40 вже не такі, як у 20 чи 30. Це ключовий момент. Якщо батьки народжують маля в молодому віці, то вони матимуть нагоду більше часу провести у житті своїх дітей і внуків. Стосунки будуть тривалішими для того, аби рости і розвиватися, а це – великий подарунок.

          Ось що про це думає чоловік, який зважився на дитя замолоду:

          «Коли я народився, моєму батькові було 45. Розрив поколінь вплинув на наші стосунки більше, ніж мені того хотілося б.  Тому ми з дружиною дійшли згоди: народжувати біля 20-ти. У цьому віці я мав більше енергії на батьківство. А ще – мої діти виросли і переїхали, коли мені було сорок з гаком, і, така Господнє воля, що я маю трохи часу, аби насолодитися життям без дітей з цієї точки зору. Крім того, я дожив до внуків, і маю надію, що встигну погратися і з правнуками також. Для нас із дружиною вибір був очевидним – ми не бачили сенсу чекати!»

          Деякі жінки кажуть, що розпочинати кар’єру і переривати її декретною відпусткою  – це нелегко, до доводиться випадати із робочого процесу і втрачати у профпридатності.

          «Ти працюєш 5-10 років, аби досягнути успіхів у кар’єрі, а потім робиш крок назад, щоб присвятити час вихованню дитини? Повертатися до роботи знову дуже складно. Я намагалася не втрачати навичок і працювала на фрілансі, але це зовсім інше. Це великий крок назад: аж до втрати інтересу до професії, якою була одержима.»

          Спочатку кар’єра? Які аргументи?

          Мати особисту свободу, незалежність, час на подорожі і хобі – ось що мотивує людей займатися кар’єрою спочатку.

          «Я рада з того, що змогла присвятити більше часу власним інтересам до народження дитини. Мені подобалося подорожувати, отримувати цікаві посади,  проводити довгі години, вигадуючи механізм розвитку та просування фірми. Зараз, як мама, я спостерігаю за тим, як підростають мої діти, і цілком задоволена з того, що мені вдалося зробити «до». Я відвідала багато класних місць і зараз мені хочеться повернутися туди, але трьома парами очей, а не однією. Зараз у мене є достатньо ресурсів, аби бути тією мамою,я кою я завжди хотіла, і достатньо терпіння, що приходить з віком і досвідом».

                  Або ти можеш робити і те, і те одночасно

          Ну як не втішатися жінками, котрі поєднують кар’єру і материнство?

          «Мені 34, з чоловіком виховуємо 6 дітей, і я працюю на повну ставку терапевтом у лікарні. Я б не впоралася з усім цим (медуніверситет, чергування, робота) без підтримки коханого чоловіка та наших батьків. Не моя воля, а Господня, що нам вдається давати собі раду».

           

          Переклад Ірини Яремчук

           

           

          Читай також

        • Закохані хотіли побратись. Однак Бог мав інші плани
        • Дівчина із Краматорська нестиме прапор на відкритті СДМ
        • Як не втратити віру, розчаровуючись в аторитеті духовних провідників?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)

              Коментарі

              • Ірина Кисилевич    03.12.2018 о 22:24

                У кожної дівчини є свій час- Бог має план нашого життя! Хтось виходить заміж у 17, хтось у 30-40 років, бо така доля. Не гріх робити кар’єру, подорожувати, а гріх бігати до ворожки знімати вінець безшлюбності, робити штучне запліднення.