Три “НІ”, які кожна жінка має сказати собі перед святами

Читай також

  • Все мені можна, та не все мені потрібно… Про рівність у правах та правило рівності
  • Духовна сила жінки пов’язана з усвідомленням, що Бог по-особливому довіряє їй людину 
  • Зцілення Любов’ю
        • Три “НІ”, які кожна жінка має сказати собі перед святами

          Різдво – одне із найочікуваніших та найказковіших свят року. Оповите багатьма сімейними традиціями, наповнене особливою атмосферою зустрічі із маленьким новонародженим Ісусом, це свято стає чудовою можливістю для нас наповнитись новим змістом та духовними силами. 

          До речі, про сили. Українські традиції приготування до Святвечора та Різдва – це не лише безмір страв та порядків, це, звісно, і безмір сил, затрачених на все це.

          Іноді здається, що під тендітним словом “господиня” у наших реаліях криється… ну щонайменше термінатор. Бо приготувати дванадцять страв слід лише на один пісний вечір, а на Різдво уже всі смакують м’ясними стравами, холодцями і безліччю салаток. А перед тим – генеральне прибирання звісно. 

          Передріздвяна метушня забирає у жінок дуже багато часу, енергії як фізичної, так і духовної. 

          Іноді все це виглядає на марафон – і коли ти малопритомно доносиш останню, дванадцяту, страву до столу, то відчуваєш себе щонайменше безсилою для того, щоби врешті згадати, а з якої причини все це відбувається.

          Традиції, звісно, ніхто не збирається відміняти. Але дуже важливо для наших жінок зрозуміти, що Різдво, як і Великдень і всі інші свята є святами насамперед через духовний сенс.

          Тому щоби мати сили прославляти новонародженого Бога, слід навчитись говорити НІ перфекціонізму, виснаженню, надмірним витратам.

          НІ перфекціонізму

          Хто сказав, що кожен куточок твого дому має виблискувати, а їжею повинні бути переповнені і шлунки, і холодильник? Все не мусить бути ідеально. Якщо ти не встигаєш або не любиш ліпити вареники – можна замовити їх, для цього є так багато можливостей. Те ж саме і пампушки – їх можна придбати. Приготуй те, що насправді любиш готувати. Нічого непоправного не відбудеться, якщо все не буде ідеальним, але збережеш свої сили і притомною зустрінеш Боже Дитя.

          Ні виснаженню

          Одягти ялинку, завісити усі гірлянди, перед усім цим – прибрати, приготувати усім святковий одяг, напакувати подарунки, закупити продукти, приготувати страви… Цей перелік ще довго можна продовжувати і нерідко головним виконавцем запланованого перед святами є саме і сама жінка. Святкові традиції – для усіх і обов’язки приготувань мають мати також усі. Навчися делегувати, розподіляти справи між усіма. Лише так тобі вдасться не виснажитись вкрай, а знайти час для приготування себе до свята!


          Ні надмірним витратам

          Після свят ще потрібно буде жити. Іноді здається, що люди готові витратити на підготовку до свят усе своє майно. Так, вітрини магазинів сповнені всіляких красивих дрібниць, але чи усі вони мають бути у твоєму домі?

          Чи усі продукти варто купляти у такому значному обсязі? Чи може варто зробити чіткий рахунок і зекономити? Може ці надмірно потрачені гроші потрібні комусь, хто їх особливо потребує?

          Дарувати тепло і мир добрими справами – хіба не це справжнє Різдво?

          Автор: Тетяна Трачук

          Читай також

        • Все мені можна, та не все мені потрібно… Про рівність у правах та правило рівності
        • Духовна сила жінки пов’язана з усвідомленням, що Бог по-особливому довіряє їй людину 
        • Зцілення Любов’ю
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Коментарі