П’ять біблійних віршів для мамів, які нещодавно народили дитя

Читай також

  • 5 помилок, що викликають у матерів почуття провини
  • Благодійний фонд «Карітас-Київ» долучився до свята «Щасливі родини – скарб країни»
  • «Сурогатне материнство — це подвійний злочин», — Блаженніший Святослав в інтерв’ю для «Vatican News»
        • П’ять біблійних віршів для мамів, які нещодавно народили дитя

          Колись я думала, що складання іспитів в університеті було найскладнішим завданням у моєму житті, але через кілька тижнів після народження доньки мені довелося серйозно переглянути це переконання.

          У періоди, коли мені було особливо складно, ці вірші зі Святого Письма підбадьорювали мене і допомагали радіти унікальному досвіду — бути мамою. Хотіла б, щоб вони стали підтримкою і натхненням для кожної жінки, яка переживає цей особливий, даний Богом період життя!

          1. ІІ Корінтян 12: 9 — СИЛА

          „«Досить тобі моєї благодаті,бо моя сила виявляється в безсиллі.» Отож, я краще буду радо хвалитися своїми немочами, щоб у мені Христова сила перебувала.“

          Довгі дні догляду за немовлям можуть фізично дуже виснажувати і стати випробуванням на витривалість.

          „Його благодаті достатньо!“ — ці слова з Біблії зараз звучать у моїй свідомості щоразу, коли я відчуваю себе поганою мамою чи не можу давати раду з викликами, які виникають. Я завжди пам’ятаю: Господь — здатен на все!

          Ці слова належать апостолові Павлу, який обстоює своє покликання бути апостолом, визнаючи при цьому свою постійну потребу в силі Христа. Це чудовий приклад для нас!

          Так, ця істина суперечить нашій логіці: визнання своєї слабкості веде нас до сили і дарує свободу! Все залежить не від нас, а від нашого Всемогутнього Бога.

          Він готовий бути нашим Помічником. Його незмінна благодать не має кордонів. Він зробив тебе здатною привести нове життя в цей світ, і він зробить тебе здатною подбати про дитя.

          2. Приповідки 3: 5-6 — ДОВІРА

          „Звірся на Господа всім твоїм серцем, не покладайсь на власний розум. У всіх твоїх путях думай про нього і він твої стежки вирівняє“.

          Це часто цитоване місце Святого Письма особливо актуальне в післяпологовий період. Коли переживання може зростати з різних причин, пов’язаних із немовлям. Якщо піддаватися постійній паніці, то дитя замість бути причиною радості може перетворитися в джерело занепокоєння.

          Спокуса постійно гуглити і переглядати форуми для матусь — величезна. І хоча ці ресурси можуть бути інформативними, вони також можуть прищепити параною, зробити з батьківства ідола, привести до розчарування, якщо очікування не підтверджуються.

          Бог говорить у Матея 6: 25-33, що занепокоєння — це гріх, і Він часто говорить про важливість нашої довіри Йому:


          „Ось чому кажу вам: Не турбуйтеся вашим життям, що вам їсти та що пити; ні тілом вашим, у що  одягнутись. Хіба життя не більш – їжі, тіло – не більш одежі. Гляньте на птиць небесних: не сіють і не жнуть, ані не збирають у засіки, а Отець ваш небесний їх годує! Хіба ви від них не вартісніші? Хто з вас, журячись, спроможен добавити до свого віку хоч один лікоть? І про одежу чого ж вам клопотатись? Гляньте на польові лілеї, як ростуть вони: не працюють і не прядуть. Та я кажу вам, що й Соломон увсій своїй славі не вдягався так, як одна з них. І коли зілля польове, яке сьогодні є, а завтра вкидають його до печі, Бог так одягає, то чи не багато більше вас, маловірні?  Отож не турбуйтеся, промовлявши: Що будемо їсти, що пити й у що зодягнемося? Про все те побиваються погани.Отець же ваш небесний знає, що вам усе це потрібне. Шукайте перше Царство Боже та його справедливість, а все те вам докладеться“.

          Не потрапте в пастку довіри інтернетові або відвертому обманові про те, що все, що стосується дитини — під вашим контролем.

          Ми повинні робити все можливе, щоб відповісти на крик нашого немовляти, але все ж, в результаті, ми повинні довірити його або її життя Творцеві, попросити в молитві мудрості  і заспокоїтися в Його доброті.

          3. Филип’ян 2: 14-16 — СВЯТІСТЬ


          „Усе робіть без нарікання і мудрування, щоб ви були бездоганні й щирі,непорочні діти Божі серед лукавого й розбещеного роду, серед якого сяєте, немов світила у світі, зберігаючи слово життя, на похвалу мені в день Христа, що я біг не дарма і трудився не марно.“

          Як тільки з’являється наш малюк, ми офіційно вступаємо в батьківський клуб. Одна з головних і поширених тенденцій у цій групі — це нарікання (я і сама винна в цьому!).

          Від стогонів про заміну пелюшок і плачі про втрачений час до скарг на брак сну, — все це призводить до того, що про турбота про дітей часто наповнюється негативними сенсами.

          Не здавайтесь!

          Діти — це благословення (Псалми 127; 128), але ви цього не помітите, якщо будете постійно нити і нарікати. Моменти нашої втоми не повинні затьмарювати радість Божого дару.

          4. Псалом 138: 1-2 — СПОКІЙ

          „Ти мене випробував, Господи, і знаєш. Знаєш мене, коли сиджу і встаю я. Думки мої здаля розумієш“

          Всюдисущість Бога — це безцінне джерело спокою. Коли ми прокидаємося сонні опівночі, а потім о другій годині ночі від крику немовляти, дуже легко почати себе жаліти.

          А така жалість до себе легко перетворюється в смуток і гіркоту.

          Щоб впоратися з цим, подумайте про цю істину: Господь знає кожен наш рух і те, що наша 24-годинна робота сім днів на тиждень не є марною і тішить люблячого Бога!

          Він дав нам тимчасові завдання, які мають вічне значення, тому славте Його за можливість плекати дорогоцінні дитячі душі.

          5. Псалом 138: 23-24 — ЗРОСТАННЯ

          „Вивідай мене, о Боже, і спізнай моє серце випробуй мене й спізнай мої задуми! І подивись, чи є в мені якась лиха дорога, і веди мене дорогою давньою“

          Перші дні після повернення з пологового будинку — це не тільки період фізичного відновлення, але й чудовий час для розвитку перспективи на найближчі місяці.

          Замість того, щоб лякатися проблем і завдань, подивіться на цей неймовірний новий період, як на можливість зростати в Господі.

          Хоча світ і думає навпаки, часи жертв — це благословення! Вони відкривають наші слабкості, дають можливість нам свідчити Божу славу!

          Вони змивають наші тілесні гріховні прагнення, мотивуючи нас зближуватися з Христом.

          Насолоджуйтесь кожною посмішкою свого малюка, кожними обіймами і попросіть Бога використовувати ці дні для зближення із Ним.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • 5 помилок, що викликають у матерів почуття провини
        • Благодійний фонд «Карітас-Київ» долучився до свята «Щасливі родини – скарб країни»
        • «Сурогатне материнство — це подвійний злочин», — Блаженніший Святослав в інтерв’ю для «Vatican News»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"