Робіть ці 9 кроків, щоб у новому році бути щасливішими, ніж зараз

Читай також

  • Я б хотіла знайти щастя…
  • Завершується реєстрація на онлайн-школу «Як збудувати щасливі стосунки?»
  • Що казав Ісус Христос про щастя?
        • Робіть ці 9 кроків, щоб у новому році бути щасливішими, ніж зараз

          Під кінець року багато хто робить підсумки, намагається проаналізувати, чим особливий був рік, що минає. Дехто зі сміливіших ділиться мріями чи планами на прийдешній рік. Та все ж є те, що об’єднує всіх – хочемо, щоб наше життя ставало кращим. Намагаємося віднайти “рецепт” правильних дій і рішень, щоб бути щасливішими, успішнішими. Пропонуємо ДЕВ’ЯТЬ кроків, роблячи які щоденно, зможете суттєво змінити своє життя.

          1.Дякуйте щодня

          У нашому завантаженому, наповненому проблемами, розчаруваннями, болем і навіть трагедіями житті, можемо бути незрячими для вдячності.

          Та якщо ми просто будемо виділяти собі „час для подяки“ щодень, це може змінити наше сприйняття. Це може бути просто подякою Богу за одну, дві або п’ять речей вкінці кожного дня. І вже невдовзі почнете помічати гідні для подяки речі впродовж дня. Будете здивовані, як багато прекрасного ви не бачили.

          „ За все дякуйте: така бо воля Божа щодо вас у Христі Ісусі.“ (1 Солунян 5:18)

          2. Шукайте добре і позитивне в людях

          Пошук хороших і позитивних рис у людях підносить нас. Це полегшує ношу негативних почуттів і збільшує нашу вдячність. Коли ми помічаємо щось гарне, то відчуваємо насолоду. Та й Бог говорить нам робити це.

          „Наостанку, брати, усе, що лиш правдиве, що чесне, що справедливе, що чисте, що любе, що шанобливе, коли якась чеснота чи щобудь похвальне, – про те думайте!“ (Филип’ян 4: 8)

          3. Говоріть людям про те добре, що бачите в них

          Кожна людина в певній мірі є невпевненою. Тож кожному і завжди приємно чути підбадьорливі слова від інших про ті позитивні риси, які вони бачать у нас. Адже зазвичай на наші недоліки вказуються частіше, ніж на перемоги. Та Бог унікально обдарував кожну людину, і Його робота в кожному з нас триває. То й через вас, через вашу приязну увагу Бог діє в житті цієї людини, як, зрештою, й у вашому.

          „Тому втішайте один одного і будуйте один одного, як то ви й робите“ (1 Солунян 5:11).

          4. Читайте один псалом щодня

          Псалмоспівці виливали свої серця Богу. В їх словах є щирі почуття розчарування, страху, гніву і відчайдушної потреби — це те, що близьке кожному з нас. Однак вкінці їхніх промов фокус переміщується з їхніх проблем на Бога. Коли ми читаємо Псалми, то вчимося переводити свою увагу на нашого Всемогутнього Отця і покладати свої турботи на Нього.

          „ У Бозі моє спасіння й моя слава, міцна моя скеля; прибіжище моє у Бозі“ (Псалми 61: 8)

          5. Щодня говоріть Богу про щось, що любите в Ньому

          Цікаві речі відбуваються, коли славимо Бога: наша душа відчуває радість, наші серця фокусуються на Ньому, ми бачимо Його дивовижну щедрість, благодать і милість до нас. Як дивно, що Бог усього Всесвіту схиляється над нами, щоб любити і рятувати нас, щоб ми могли бути з Ним вічно!

          Скажіть Йому, що саме ви любите в Ньому. Що сьогодні було для вас особливим. Може, Його чуйність до ваших потреб, Його увага до деталей, Його здатність дивним чином переплітати обставини так, щоб Його плани здійснилися? Розкажіть Йому про це. Коли ми шануємо Бога і славимо Його, це робить наше життя солодшим і приємнішим та підсилює близькість наших стосунків із Ним.

          „ Стань і роздумуй про дивні діла Божі“ (Іова 37:14)

          6. Будьте відкриті до людей і їхніх потреб

          У вас на роботі з’явився новий працівник? Запросіть його на обід або просто зупиніться біля його столу і запитайте, як він влаштувався на новому місці. В цей момент ви можете знайти нового друга. Хтось потребує допомоги? Ви це можете зробити! Служіння і жертва може приймати різні форми, і ми отримуємо благословення, віддаючи комусь, бодай свою увагу і час.

          „Не робіть нічого підо впливом суперечки, чи з марної слави, але вважаючи в покорі один одного за більшого від себе; майте на увазі користь не власну, а радше інших“ (Филип’ян 2: 3-4).

          7. Читайте Євангеліє, щоб знову відкривати для себе Господа

          Ісус сказав, що коли ми бачимо Його, то бачимо Отця. Попросіть Бога показувати вам щось про Ісуса в Євангеліях, чого ви, можливо, не помічали раніше, — приклади Його доброти, послуху, святості, підзвітності, глибокої милості і т. д. Це чудово — пізнавати Його все більше і більше!

          „ А Филип йому: «Господи, покажи нам Отця, і вистачить для нас.» «Скільки часу я з вами, – каже Ісус до нього, – а ти мене не знаєш, Филипе? Хто мене бачив, той бачив Отця. Як же ти говориш: Покажи нам Отця?“ (Йоана 14: 8-9).

          8. Зважтеся вірити тому, що Біблія говорить вам про Божу любов до вас

          Іноді простіше повірити в Божу сильну любов до інших людей, ніж до нас самих. Ми можемо вірити своїм розумом в істини, що відкриваються через Слово Боже, але коли справа доходить до того, щоб жити ними і відчувати їх як істини про своє власне життя, це трохи важче. Це важлива частина нашого шляху на землі — вчитися по-справжньому довіряти Богу і Його Слову в різних аспектах нашого життя. Незалежно від того, що говорить вам ваше минуле, налаштуйтеся на цей стрибок віри і повірте в те, що ви дуже дорогі Богу, і Він дуже сильно вас любить. Це змінить ваше життя.

          „Дорогий ти в мене й цінний і я тебе люблю, людей даю за тебе, народи за твою душу.“ (Ісаї 43: 4)

          9. Прагніть до усвідомлення Божої присутності у вашому житті

          Псалом 15:11 говорить, що в Божій присутності є „радість велика“. Радість — це досконале почуття, що виходить за рамки щастя і не залежить від оточуючих обставин. Тільки Бог може дати справжню і багату радість. Попросіть Його відкрити для вас радість Його присутності, і шукайте цього у всіх обставинах свого життя. Він досконало знає вас, і Його любов ніколи не меншає. Він поруч із вами в усьому, і саме в Його присутності ми знаходимо радість.

          „Ти мені стежку життя покажеш, повноту радощів, що в тебе; блаженство по твоїй правиці вічне“ (Псалми 15:11)

          „Радість у Господі — це ваша сила“ (Неємії 8:10).

          Переклад і адаптація Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Я б хотіла знайти щастя…
        • Завершується реєстрація на онлайн-школу «Як збудувати щасливі стосунки?»
        • Що казав Ісус Христос про щастя?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"