“Відкуплена благодаттю”: невигадана історія жінки

Читай також

  • Дівчина із Краматорська нестиме прапор на відкритті СДМ
  • Що маємо зробити, щоби вчинити діла Божі?
  • Зауваги щодо фактів з історії Почаївського монастиря
        • “Відкуплена благодаттю”:  невигадана історія жінки

          «Відкуплена благодаттю» – книга, що надихає змінити життя

          Читайте вражаючу історія життя Рамони Тревіно

          У Різдвяний час роздумуємо про народження Ісуса, про благодать, яка прийшла в наше життя завдяки Месії, адже ми отримали відкуплення, спасіння, надію, радість і повноту. Сповненою дивовижних знаків і небезпек є історія народження Спасителя.

          Цікаво, а ви знаєте історію вашого народження? Запитували в рідних? Якщо все-таки дізнавалися в батьків і ще якщо знаєте історії народження інших людей, то розумієте, що кожна історія неповторна. Так само і кожен з нас – неповторний і унікальний, цінний і незамінний! І, найголовніше – має право на життя. Так, саме має право на життя! Адже цього захотів Господь. І хто з нас, людей, скажіть мені, має право вирішувати, кому народжуватися, а кому ні?

          А тепер уявіть, що ви працюєте в сфері медицини і маєте стосунок до абортів, не прямий (ви їх не робите!), але все ж є «співучасниками». В який спосіб? Розуміння того, що жінка є «співучасницею дітовбивства» прийшло одного дня до Рамони Тревіно, яка працювала менеджером у клініці планування народжуваності «Плановане батьківство». Саме з розповіді про переживання Рамони, автора книги, про душевний неспокій і зрештою її усвідомлення причетності до абортів розпочинається книжка «Відкуплена благодаттю. Вражаюча історія однієї жінки».

          Увімкнувши радіоприймач, жінка почула, як під час передачі ведуча із запрошеним гостем обговорювали «Рух за життя», а згодом зайшла мова про аборти. Її вразили слова ведучої програми: «Знаєте, одного дня ми всі станемо перед Господом, і я вірю, що Він спитає: «Що ти зробив?».

          Слушне запитання. Еге ж?! Бог не запитає про наміри, які ми мали, про страхи, що нам заважали, Він лише запитає, що ми зробили. І яку відповідь  дамо? Яку відповідь дам я?

          Вам цікаво, що ж подумала автор книжки?

          «Що ти зробила, Рамоно? Нічого – це і є відповідь, Рамоно. Ти взагалі нічого не зробила, щоб це припинити. Більше того, ти зробила багато-багато всього, щоб зробити їх можливими. Так, ти… ти приводиш немовлят, а також їхніх матерів, до їхніх смертей, якщо й не тіла, то душі. Ти винна».

          Згодом авторка не раз виступала на захист життя, розповідаючи власне свідчення. «Через досвід, який я отримала у «Планованому батьківстві», – пригадує Рамона, – Бог благословив мене мудрістю вказати на небезпеки поширеного використання контрацептивів і побачити зв’язок між контрацепцією й абортами».

          Той вечір, коли Рамона нарешті отримала відповідь на своє запитання, коли дізналася правду, – це був якраз один із тих моментів, коли до людини говорить Господь. Певна, що більшість із нас переживали у своєму житті такі миті. Можливо, навіть не усвідомлюючи, що то був Бог. На запитання «як Він говорить?» відповідь може бути доволі проста. Часто Бог говорить до нас голосом нашої совісті. Читаючи цю книгу, дізнаємося, що Господь говорив з Рамоною спочатку голосом совісті, а згодом – через слова інших.

          Книга «Відкуплена благодаттю» захоплює уже з перших сторінок. Розповідь розпочинається з кульмінації, а потім авторка переносить читача у час свого дитинства і веде дорогою спогадів власного дорослішання, пошуків щастя, сенсу життя і, зрештою, Бога.

          Якщо ви подумаєте, що ця книга не для вас, адже ви давно живете з Богом і на тему абортів і контрацепції ви знаєте багато чи взагалі вас це не стосується, то запевняю вас, що ця книга не лише про аборти. У ній ви прочитаєте про світло надії, коли здається, що навколо лише суцільна темрява; про пошук виходу зі складної ситуації, коли здається, що нічого змінити неможливо; про те, що після пережитих важких моментів, завжди приходить радість, мир і спокій; про Світло, яке починає світити навіть у темряві нашого серця; про сміливість пробачити собі, сміливість розповісти іншим правду.

          «Відкуплена благодаттю» – це не просто історія життя жінки, це історія її дороги до Бога. Книга особлива тим, що в ній розповідається правда; історія життя не вигадана, вона пронизана щирістю і непідробними емоціями. Переживання справжні, а слова прості, вдало підібрані, тому книгу не хочеться відкладати на потім, а з цікавістю читати сторінку за сторінкою.

          Книга припаде до душі тим, хто любить читати різні короткі історії, художню літературу, хто шукає правди, шукає Бога.

          Послання, яке в підсумку хоче донести авторка, звучить так: навіть коли ми робимо помилки (якщо їх багато і вони повторюються), як це робила Рамона, Бог ніколи від нас не відмовляється. Важливо лише Його шукати, і Він допоможе віднайти правильну дорогу до Нього, навіть якщо ми заблукали. Боже милосердя більше за наш гріх!

          «Я не раз втрачала свою дорогу, це було щоразу, коли я переставала бачити свою цінність у Божих очах» (Рамона Тревіно).

          Тому ніколи не забувайте про власну цінність! Кожен у житті отримує достатньо благодаті, щоб бути з Богом! То чи бачимо цю благодать? Чи вперто не помічаємо? Чи думаємо, що ми настільки загублені в цьому великому світі, що нам вже нічого і ніхто не може допомогти – навіть Бог? Чи почуваємося настільки грішними і брудними, що думаємо: такі ми Богові не потрібні? Зовсім ні! Ми потрібні Йому, дуже потрібні, і особливо такими, якими ми є. І не залежить від того, хто в яких обставинах життя зараз перебуває: чи у глибокій ямі гріха, чи в стані Божої ласки, – кожен (ти і я!) завжди цінні і потрібні нашому Богові! А Він завжди чекає і рятує, якщо шукаємо Його. Підтвердженням цього є історія Рамони Тревіно.

          Більше про книгу «Відкуплена благодаттю. Вражаюча історія однієї жінки» можна дізнатися на офіційному сайті івано-франківського видавництва «Апостол» apostol.if.ua

          Автор: Іванна Дорошенко

           

          Читай також

        • Дівчина із Краматорська нестиме прапор на відкритті СДМ
        • Що маємо зробити, щоби вчинити діла Божі?
        • Зауваги щодо фактів з історії Почаївського монастиря
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)