Чи перша шлюбна ніч – це ніч після шлюбу?

Читай також

  • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
  • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
  • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
        • Чи перша шлюбна ніч – це ніч після шлюбу?

          Шлюбна ніч — одна з найважливіших і унікальних подій між чоловіком і дружиною. Про це варто подумати перед весіллям, щоб після багатьох років її можна було пам’ятати, як щось дійсно особливе і тільки ваше.

          При підготовці до весілля часто зосереджуємося на одному конкретному дні. Список речей, які потрібно зробити, здається нескінченним. Хочемо, щоб воно було досконалим — таким, як ми собі мріяли.

          Думаємо й про те, як підготуватися шлюбної ночі? Іноді, поміж тим, що треба зробити, це питання не надто нагальне, або відчуваємо себе незручно говорити прямо. Можливо, сподіваємося, що це відбудеться спонтанно і природно…

          Варто спробувати влаштувати цей момент і поговорити про це зі своїм нареченим чи нареченою. Це дуже важливо. Є кілька основних питань, на які ми повинні відповісти.

          Перш за все: коли?

          Це залежить тільки від вас, але… Як випливає з назви, шлюбна ніч — одразу після весілля. Якщо ви зосередилися на чистоті ваших стосунків, це ваша перша ніч разом. Та чи це найкращий час для першого разу?

          Адже швидше за все, ви будете дуже втомлені. Часто перед великою подією дійсно багато роботи і всяких клопотів. Приїжджають гості, ви повинні приділити їм увагу, раптом з’являється ще безліч непередбачуваних проблем, які потрібно вирішувати негайно.

          Цілком імовірно, що ніч перед своїм шлюбом ви заснете аж на світанку. Величезна емоційна напруга, обов’язки… Це все надзвичайно втомлює. А вже за кілька годин ви повинні стояти перед вівтарем.

          Друге: де?

          Так само, як перед весіллям ми вибираємо церкву для нашої церемонії і зал для святкування, треба думати про місце, де вперше „станете одним тілом“. Так, це звучить велично, бо це великий момент.

          Думаю, що кожен уявляє собі це по-своєму і має різне бачення місця. Для декого спальня в довгоочікуваній спільній квартирі буде ідеальною, для інших прекрасне ліжко в розкішному готелі під час медового місяця, для ще когось може лоно природи.

          Незалежно від місця, знайте бачення вашої коханої людини. І варто поєднати ваші очікування. Не випадково, а заздалегідь домовтеся.

          По-третє: як?

          Ні, ні, це не сплановуйте все від А до Я. Це було б досить складно. Маю на увазі, підготувати правильний настрій. Поговоріть про те, які деталі важливі для кожного з вас, яку атмосферу ви очікуєте.

          Спеціально для жінок, напевно, потрібна особлива аура цієї події. Тому, панове, переконайтеся, що ваша дружина надовго запам’ятає її.

          По-четверте: чого я боюся?

          Все, що є новим, часто збільшує наші страхи. Так і зі шлюбною ніччю. Зазвичай перша близькість може бути не такою комфортною фізично, як ми думаємо. Ми також можемо бути збентежені або зосередитися на різних комплексах. Варто чесно поділитися своїми страхами, щоб перетворити їх на розуміння і ніжність.

          Нічого не відбувається двічі

          Такої ночі, як ця перша ніч — не буде. Вони будуть різними, їх буде багато. Вони, ймовірно, будуть привабливіші, принесуть більше насолоди й задоволення. Але вони загубляться десь у нашій пам’яті, їх замінять інші ночі, коли ви пізнаватимете один одного.

          Однак ця перша ніч буде втаємничена у серці, як щось унікальне. Тож добре подбайте, щоб вона була однією з найкрасивіших у вашому шлюбі.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
        • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
        • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"

              Коментарі

              • Олена    23.03.2019 о 14:20

                В нас вже було багато спільних ночей, шкодую, що раніше не знайшла подібної теми. Щиро, просто і актуально. Дякую!)

              • Олег    06.02.2019 о 15:02

                Пані (чи панно) Наталю! Велике спасибі за цю статтю і автору, що її написав. Ви мене приємно і, можна сказати, дуже здивували. Можете подати джерело і автора?

                • Дякую. є джерело і автор. Натисніть на слово “переклала” і перейдете

                  • Олег    06.02.2019 о 19:29

                    Дякую. Поспішаючи, недогледів. Може, варто оце перекласти, вибравши найкраще? https://pl.aleteia.org/2019/01/31/papiez-nie-mowcie-ze-jestescie-katolikami-jesli-nie-dajecie-swiadectwa-swej-wiary/