7 порад християнину, як будувати щасливий шлюб

Читай також

  • Ці два ключові вміння визначають, готова людина до відносин у парі, чи ні
  • Одна річ, яка здатна убити будь-яке подружжя
  • Наскільки щасливий ваш шлюб: готові чесно відповісти на ці запитання?
        • 7 порад християнину, як будувати щасливий шлюб


          Зробіть Господа серцевиною вашого шлюбу і життя. Керуйтеся Його Словом у прийнятті всіх рішень. Довіртеся Богові – тільки Він може зробити обох у парі дійсно щасливими.

          Приділяйте Богові достатньо часу щодня. Ми часто здаємося собі надміру заклопотаними. Позбутися земних тривог, усього, що відволікає – дуже складно. Однак зосередитися, прочитати та відчути, пережити – набагато простіше, коли розмова з Богом – завдання номер 1.

          Пам’ятайте, що зрештою ретельно вимитий посуд чи опрацьований передчасно проект нічого не важитимуть у порівнянні з тим, що дійсно має значення.

          Приділіть особливу увагу Посланню апостола Павла до Ефесян – там ви знайдете закони співжиття християнської родини (5; 21-33).

          Участь у Літургії. Присвятіть Церкві свої молитви, роздуми та час. Щоденна молитва – обов’язок і заспокоєння кожного християнина. Однак тільки прийняття Євхаристії сповнює людину необхідною благодаттю.

          Якщо Господь благословив Ваш шлюб народженням дітей, навчайте малечу Його слову. Мати змогу виховувати дітей – це дар і радість, але також і відповідальність перед Творцем. Приділяйте час розмовам із малечею про Господа, приводьте їх на богослужіння. Вчіть дітей спершу коротеньким молитвам – вони супроводжуватимуть ваших чад упродовж всього життя. Докладіть максимум зусиль, аби надати дітям ґрунтовну християнську освіту – катехизації, недільні школи і т.д.

          Діти протестуватимуть проти авторитетів. Інколи у грубій формі. Будьте готовими до цього. Не залякуйте дітей. Нехай вашими інструментами стануть любов та терплячість, а не  насадження страху.

          Ви будете сваритися. Так, найімовірніше, цього не уникнути. У вашому шлюбі будуть кращі і гірші періоди. Але ніколи не відвертайтеся від Господа. Прислухайтеся до Його волі у молитві. Наберіться терпіння і згадайте, з якими обіцянками вступали до шлюбу. Які слова говорили перед вівтарем.

          Робити усе разом! Відвідувати Літургію, навчати дітей, поратися по господарству – тільки тоді шлюб буде щасливим, коли щасливими стануть обидвоє! Одруження – це зречення егоїзму, пихи, самовдоволеності. Завжди пам’ятайте це!

          Адаптація Ірини Яремчук

           

          Читай також

        • Ці два ключові вміння визначають, готова людина до відносин у парі, чи ні
        • Одна річ, яка здатна убити будь-яке подружжя
        • Наскільки щасливий ваш шлюб: готові чесно відповісти на ці запитання?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)