Чи прокляття Каїна має стосунок до нас?

Читай також

  • Що відбувається, коли людина проклинає чи матюкається
  • Чи мають прокляття вплив на наше життя?
        • Чи прокляття Каїна має стосунок до нас?

          Що найважливіше варто знати про прокляття Каїна? Чи потрібно шукати зв’язок між його гріхом і прокляттям на всі покоління?

          Після того, як Каїн убив свого брата Авеля, Бог промовив до нього: «Тепер же проклятий ти від землі, що відкрила свої уста, щоб прийняти кров брата твого з твоєї руки. Коли оброблятимеш землю, вона вже більше не дасть тобі свого врожаю. Втікачем і волоцюгою будеш на землі.” І сказав Каїн до Господа: “Кара гріху мого занадто велика, щоб її винести! Проганяєш оце мене сьогодні з цієї землі, й від лиця твого мушу ховатись і втікачем та волоцюгою маю бути на землі; і перший, хто мене зустріне, вб’є мене.” Тоді Господь сказав до нього: “Якщо хтось уб’є Каїна, то зазнає помсти всемеро.” Та й поклав Господь на Каїні знак, щоб не вбивав його той, хто зустріне його» (Буття 4:11-15).

          Що це за знак — причина для багатьох дискусій, вигадок вже не одне століття. Єврейське слово «оус», перекладене як «знак», може означати «марка, знак, мітка». «Оус» у єврейський писаннях згадано 79 разів і найчастіше його перекладаю саме як «знак». Це був знак, який означав, що Каїна не слід убивати. Дехто каже, що це міг бути шрам або щось схоже на татуювання. Та це не настільки важливо, як те, що Бог не допустив, щоб мстилися Каїну.

          Важливо зважити й на те, що прокляття Каїна, описане в Книзі Буття 4, стосувалося лише його. Нема жодної згадки, що воно поширювалося і на його нащадків.

          Переклад і адаптація Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Що відбувається, коли людина проклинає чи матюкається
        • Чи мають прокляття вплив на наше життя?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"