«Всі зрадили Ісуса, навіть Петро, але в історію зрадником увійшов лише Юда. Чому?»

Читай також

  • «Релігійний каламбур» або «духовна шизофренія»⠀
  • Від «осанна» до «розпни»
  • Гріх – це коли я вірю комусь більше, ніж Богові 
        • «Всі зрадили Ісуса, навіть Петро, але в історію зрадником увійшов лише Юда. Чому?»

          Гріб, розп’яття та смерть не були кінцем, а початком чогось нового й незнаного. Завжди прощення є там, де є Бог. Завжди нове народження є там, де є Воскреслий Спаситель… Тому цей момент означає нове народження людини, нове сотворення у Христі. Я хочу всім нагадати, що Пасха Христова — це момент нового початку та сотворення.

          Про Пасху

          “Шлях до Воскреслого Христа, до Його зпорожнілого гробу — це шлях кожної людини, всіх часів і всіх народів. Чому? Так як апостоли і вся спільнота учнів Христових до Його моменту Воскресіння, бачачи його старждання, розіп’яття і смерть — думали, що це кінець! Всі розбіглися. Не всі мали відвагу прийти до гробу, бо там стояло римське військо. Не всі мали відвагу бути поруч з Марією та Йоаном. Тобто можна сказати, що (майже) всі зрадили. Але в історію зрадником, як таким, увійшов лише Юда. Він думав, що йому немає надії на прощення. Саме тому він потрапивши в руки зневіри, розпуки, наклав на себе руки”, – тлумачить ієрарх.

          “Але момент Воскресіння Христового усе міняє! Всі починають повертатися, Христос всіх збирає! Апостоли розуміють — “Надія є”! Розіп’яття, смерть, гріб — не були кінцем, але початком, початком чогось нового! Народження є там, де є Воскреслий Спаситель! 

          Тому ми у Пасхальну ніч хрестимо катехуменів. Це момент нового народження людини, нового сотворення. Тому, я хотів би пригадати усім: Пасха – це момент нового початку! Бачите, усі персонажі, про які я згадав, це є новим закликом і вибором для кожного з нас! Не будьмо подібними до Юди, який думає, що все пропало, немає надії, прощення, кінець! Бо так думаючи на всі обставини, навіть суспільно-політичні — ми стаємо зрадниками, зрадниками Христа, зрадниками нашої християнської віри. Візьмімо приклад з апостола Петра. Він став першим, бо був першим у наверненні”.

          Про вибори

          “Вибір зроблений. Тепер ми відчуємо на власній шкірі його наслідки, – підкресліює ієрарх. Якщо вибір був добрий — ми відчуємо, дай Бог добрі наслідки, якщо ж ні — відчуємо важкість того, що сталося. В будь-якому випадку ми повинні понести відповідальність! Зрілість кожного народу залежить не тільки від того, що він має здатність обирати між одним та іншим кандидатом, тою чи іншою пропозицією, але також і в тому, що зріла особа є покликаною до відповідальності! Свобода завжди пов’язана з відповідальністю!”

          “Наша відповідальність не закінчується після виборів! Україна буде не такою, якою її зробить той чи інший політик, а такою, якою зробить її той чи інший народ! Ми мусимо продовжувати вибирати добро, спільне благо, підтверджувати наше прагнення будувати вільну, незалежну, європейську державу кождоденною відповідальністю!” – продовжив Блаженніший Святослав.

          “Якщо ми всю відповідальність хочемо покласти на плечі того, кого обрали, то таким чином робитимемо чергове зло!

          Другий момент — ми маємо контролювати владу! Дуже багато політиків йде до влади, даючи низку різних обіцянок, але потім бачимо, як протягом 24-х годин вони можуть абсолютно кардинально поміняти свої думки на ключові обіцянки чи теми, які були тієї причиною, через яку люди виявляли їм своє довір’я!” – підсумував Глава УГКЦ.

          Про перше чудо за посередництвом Блаженнішого Любомира Гузара

          “Ми мусимо бути слухняними по відношеню до певних канонічних норм, які говорять, яким чином процес беатифікації може розпочатися. Я звертаюся до всіх, хто нас чує: просіть у Бога про заступництво Блаженнішого Любомира! Ми сьогодні спостерігаємо, як багато людей щодня приходить до крипти нашого Собору, щоб молитися перед тлінними останками Блаженнішого Любомира Гузара. Запрошую усіх вас, приходьте! Там у крипті — є книга, в якій дуже багато людей залишають свої відгуки від пережиття духовної зустрічі з кардиналом Гузаром. Що цікаво, ми вже маємо перші свідчення про вислухані молитви — ми досліджуємо оздоровлення молодої дівчини. Чим більше таких свідчень буде, тим більше буде канонічних підстав для початку беатифікаційного процесу”, – пояснив Блаженніший Святослав Шевчук.

          Радіо Марія

          Читай також

        • «Релігійний каламбур» або «духовна шизофренія»⠀
        • Від «осанна» до «розпни»
        • Гріх – це коли я вірю комусь більше, ніж Богові 
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.