5 поганих дитячих звичок, яких треба позбутися якнайшвидше

Читай також

  • «Про що мовчать діти?» — серія розмов про потреби дітей з погляду психології та духовності
  • Лист св. Івана Павла ІІ до дітей, які чекають Різдва
  • Резиденцію Святого Миколая у Патріаршому домі вже відвідало чотири тисячі дітей
        • 5 поганих дитячих звичок, яких треба позбутися якнайшвидше

          Я ненавиджу візит до стоматолога. Я знаю, що це необхідно, але завжди відкладаю його. Це останнє, на що я хотів би витратити свої гроші.

          Після декількох років уникнення лікарів, я таки був змушений записатися на прийом через сильний зубний біль. Результат був точно таким як я і очікував. Невеликий карієс привів до сильного руйнування, що в підсумку призвело до інфекції. В кінцевому рахунку, менше і дешевше лікування карієсу перетворилося дорогим лікуванням двох кореневих каналів з двома коронками. Регулярний огляд і перевірка могли б запобігти всім це.

          Подібним чином і діти з ранніх років можуть розвивати погані звички. Займатися цими звичками, постійно виправляючи і направляючи, може бути втомливо. Це займає час і вимагає сили. Однак, якщо їх не припинити, в кінцевому рахунку вони можуть перетворитися у великі проблеми. Важливо розбиратися з проблемою сьогодні, щоб оберегти себе і дітей від більш сильного болю в майбутньому.

          Ось деякі погані дитячі звички, які вам необхідно припинити в ранньому віці:

          1. Брехня

          Це веде до таємниць у житті. Зростання і зрілість приходять, коли ми чесно розбираємося з нашими помилками і недоліками. Ми вчимося відповідальності тоді лише, коли приймаємо її. Інші бачать нас як надійних, вірних і справжніх людей. Вибудувана довіра веде до здорових відносин. Брехня має протилежний ефект. Недовіра і незрілість пускають коріння. Що стосується мене, в нашому домі мої діти знають, що це порушення має великі наслідки, тому що воно, як ніщо інше, руйнує стосунки в родині.

          2. Неповага до влади

          Так чи інакше, всі ми люди знаходимося під владою. Батьки, вчителі, урядовці, начальники і поліцейські — це дехто з влади в нашому житті. Неповажне ставлення до влади створює жахливу звичку в дітях. Це призводить до відчуття вседозволеності. Це врешті закінчується стражданнями, коли їхні можливості обмежуються. Дітей необхідно вчити ставитися з повагою до тих, хто поставлений над ними. Це не означає, що вони не можуть не погоджуватися з тією владою або кидати їй виклик, особливо коли влада зловживає своєю владою. Однак дуже важливо навчити дітей завжди, підкоряючись чи або кидаючи виклик владі, робити це зі з повагою.

          3. Погані слова

          Слова — важливі. Безсумнівно, слова, обрані нами, впливають на тих, до кого вони звернені. Погані слова глибоко ранять людей. Вони також можуть впливати на наше спільне ставленням або почуттями до когось. Одного разу я прийняв рішення впродовж року говорити тільки позитивні речі про тих, з ким мені важко було жити. Через рік я відчув суттєву різницю у ставленні тієї людини. Можуть бути часи протиріч, суперечок або навіть боротьби, але ніколи немає причини бути недобрим. Що раніше наші діти розвинуть словниковий запас добрих слів, то краще.

          4. Агресивна поведінка.

          Якнайшвидше втручайтеся, щоб вберегти інших дітей або тварин від насильства. Є багато причин для прояву жорстокого поводження дітьми. Важливо розкривати причину, спостерігаючи і вислуховуючи. Дуже часто, це — захисний механізм, що спрацьовує через стрес або почуттям незахищеності. Якщо таку поведінку допускати або підтримувати, вона триватиме. Краще відразу, як тільки це сталося, зупинити її, залишаючись спокійним, вислуховуючи дитину і підкріплюючи послідовними нефізичними методами виховання.

          5. Лінь

          Діти повинні бути навчені брати на себе відповідальність. В іншому випадку вони можуть прийти до того, що чекатимуть, що їхні батьки все зроблять за них. Виховання доброї трудової етики починається з доручення повсякденної роботи вдома вже в ранньому віці. Почніть з того, щоб привчати їх щодня застеляти своє ліжко і прибирати іграшки. Коли вони розвинуть звичку піклуватися про своїх речах, додайте роботу, що стосується будинку загалом. Підбадьорюйте і винагороджуйте їх за роботу, тільки коли вона дійсно заслуговує на те. Це навчить їх цінувати і прагнути до хорошої роботи. І що раніше почати так робити, то краще.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • «Про що мовчать діти?» — серія розмов про потреби дітей з погляду психології та духовності
        • Лист св. Івана Павла ІІ до дітей, які чекають Різдва
        • Резиденцію Святого Миколая у Патріаршому домі вже відвідало чотири тисячі дітей
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"