Молитви за дітей

Читай також

  • «Про що мовчать діти?» — серія розмов про потреби дітей з погляду психології та духовності
  • Лист св. Івана Павла ІІ до дітей, які чекають Різдва
  • Резиденцію Святого Миколая у Патріаршому домі вже відвідало чотири тисячі дітей
        • Молитви за дітей

          Коли дійсно важко, не шукайте розради деінде, а моліться.

          Молитви до Господа

          Молитва перша:

          Найсолодший Ісусе, Боже серця мого! Ти дарував мені дітей по плоті, вони Твої по душі; і мою і їхні душі відкупив Ти Своєю безцінною кров’ю; заради крові Твоєї Божественної благаю Тебе, найсолодший мій Спасителю: благодаттю Твоєю доторкнися сердець дітей моїх (імена) та похресників моїх (імена), захисти їх страхом Твоїм Божественним, утримай їх від поганих нахилів і звичок, спрямуй їх на світлий шлях життя, істини і добра, прикрась життя їхнє усім добрим і спасительним, улаштуй долю їхню як Ти Сам бажаєш і спаси душі їхні провадячи їхніми долями. Господи Боже отців наших! Дітям моїм (імена) та похресникам моїм (імена) дай серця праві, аби дотримуватися заповідей Твоїх, одкровень Твоїх та уставів Твоїх і виконувати все це.


          Молитва друга:

          Господи Ісусе Христе, Сину Божий, молитвами Пречистої Твоєї Матері вислухай мене, недостойну рабу (ім’я). Господи, у милостивій владі Твоїй чада мої, раби Твої (імена). Помилуй і спаси їх, імені Твого ради. Господи, прости їм усі гріхи вільні і невільні, скоєні ними перед Тобою. Господи, настав їх на істинний шлях Твоїх заповідей і розум просвіти світлом Христовим для порятунку душі і зцілення тіла. Господи, благослови їх у домі, у школі, у дорозі і на кожному місці Твого володарювання. Господи, збережи їх під покровом Твоїм святим від кулі, що летить, отрути, вогню, від смертоносної виразки і марної смерті. Господи, захисти їх від усяких видимих і невидимих ворогів, від усякої хвороби, очисти від усякої скверни і полегши їхні душевні страждання. Господи, даруй їм благодать Духа Твого Святого на многії літа життя, здоров’я, цнотливість. Господи збільш і зміцни їм розумові здібності й тілесні сили, Тобою даровані їм, Твоє благословення на благочестиве і, якщо Тобі завгодно, сімейне життя і продовження роду. Господи, даруй мені, негідній і грішній рабі Твоїй (ім’я), батьківське благословення на чад моїх і рабів Твоїх у ранковий, денний і нічний часи імені Твого ради, бо Царство Твоє вічне, всесильне і всемогутнє. Амінь.

          Молитви до Божої Матері.

          Молитва перша:

          О Пресвята Владичице Діво Богородице, спаси і збережи під покровом Твоїм моїх дітей (імена), усіх юнаків, дівчат і немовлят, хрещених і безіменних і тих, які в череві матері носяться. Укрий їх ризою Твого материнства, збережи їх у страху Божому і в слухняності батькам, ублагай Господа мого і Сина Твого, нехай дарує їм корисне для спасіння їхнього. Вручаю їх Материнському нагляду Твоєму, бо Ти єси Божественний Покров рабам Твоїм.


          Молитва друга:

          Матір Божа, введи мене в образ Твого небесного материнства. Зціли душевні і тілесні рани дітей моїх (імена), моїми гріхами нанесені. Вручаю дитя моє цілком Господові моєму Ісусу Христу і Твоєму, Пречиста, небесному заступництву. Амінь.

          Молитва до ангела-охоронця:

          Святий ангеле-охоронителю моїх дітей (імена), покрий їх твоїм покровом від стріл демона, від очей спокусника і збережи їхні серця в ангельській чистоті. Амінь.

          Читай також

        • «Про що мовчать діти?» — серія розмов про потреби дітей з погляду психології та духовності
        • Лист св. Івана Павла ІІ до дітей, які чекають Різдва
        • Резиденцію Святого Миколая у Патріаршому домі вже відвідало чотири тисячі дітей
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.