Як зруйнувати шлюб ще навіть не одружившись?

Читай також

  • Як св. Мартин Турський прогнав диявола від свого смертного ложа
  • Ці два ключові вміння визначають, готова людина до відносин у парі, чи ні
  • Чотири способи побороти хитрощі диявола
        • Як зруйнувати шлюб ще навіть не одружившись?

          Тім і Джесс були одружені всього лише вісім місяців, але їх медовий місяць вже точно минув. Замість приємних розмов, які колись були родзинкою їхніх відносин, точились безперервні суперечки. Їх сміх стих, а відстань між ними збільшилася. Сексуальна близькість практично зійшла нанівець. Що ж пішло не так? Як сатані вдалося влізти в настільки молодий шлюб? Насправді він не влаштовував диверсій ні під час їхнього медового місяця, ні в перші місяці їхнього шлюбу. Диявол почав діяти ще до того, як вони одружились.

          Хоча спочатку їхні стосунки були чудовими, з часом постійні компроміси переросли в більш складну форму – сексуальний гріх. Щоразу, згрішивши, обоє давали обіцянки, що більше цього не повториться. Але все повторювалося.

          Озираючись назад, Тім і Джесс визнають, що їхні стосунки були надійним укриттям для обману. На жаль, історія Тіма і Джесс типова. Багато неодружених пар християн борються з сексуальним гріхом. І цьому не варто дивуватися, адже існує ворог, який налаштований проти нас і нашого майбутнього шлюбу. Він ненавидить Бога і шлюб, тому що шлюб є ​​відображенням Євангелія (Еф. 5:32). Одна з найбільш ефективних стратегій сатани – атака пар сексуальним гріхом до того, як вони складуть подружні обіцянки.

          Ось чотири найпоширеніші стратегії лукавого

          Сатана хоче, щоб ми привчились слухатись своїх бажань, а не йти за Богом

          Божий шлях – це благодать, але сатана не бажає, щоб ми так думали. Такий був його план із найпершого заклику піти на компроміс в саду (Бут. 3: 1-6). Його кінцева мета, щоб ми привчилися постійно протистояти Духу, а після вступу в шлюб – слідувати своїм гріховним бажанням.

          Він хоче, щоб ми навчилися протистояти бажанням служити і шукали свого. Якщо ми навчимося робити те, що хочемо, до шлюбу, то зможемо перенести таку модель поведінки і в подальші дні і роки життя.

          Любов у шлюбі проявляється в тисячі щоденних рішень робити те, що робити не хочеться: миття посуду, зміна підгузника або перегляд фільму замість баскетбольного матчу.

          Якщо ваші стосунки до шлюбу – це те, що я хочу тут і зараз, то потім буде дуже нелегкозіткнутись із складними буднями подружнього життя.

          Злому потрібно, щоб ми недооцінювали ступінь нашої піддатливості спокусам

          Сатана хоче, щоб ми думали, що можемо згрішити – і зупинитись на цьому. Щоб ми думали, що сильніші, ніж є насправді. Він хоче, щоб ми думали, що ніколи так далеко не зайдемо. Це чудовий прийом, оскільки він на руку і гордості, і нашому бажанню шанувати Бога.

          Ви слабші, ніж думаєте. Ви здатні зайти туди, куди вважаєте, що не зайдете. Гріх як підводна течія в океані: якщо ви з нею заграєте, вона подолає вас.

          Один з моментів, який допомагає сатані в цій справі, полягає в тому, що він спокушає вас думати, що чистота – це межа, за яку не можна заходити, а не стан серця. Він хоче, щоб ви вважали, що чистота перед Богом – це не цілуватися чи не знімати одяг, або не займатися оральним сексом, або не “займатися всім”. Йому потрібно, щоб ви вважали, що якщо ви не порушуєте певну межу, то ви дотримуєтеся чистоти. Однак проблема такого мислення в тому, що Ісус говорить, що якщо ми в серці маємо просто хіть, то ми вже згрішили і підлягаємо осуду Божому (Мт. 5: 27-30).

          Чистота має набагато більше стосунку до стану наших сердець, ніж до положення наших тіл. Запитання «занадто далеко – це наскільки далеко?» може відкривати бажання підібратися якомога ближче до гріха замість бажання тікати від нього, як закликає нас до цього Господь (1 Кор. 6:18).

          Злий хоче послабити довіру один до одного в парі

          Коли ми йдемо на компроміс з сексуальним гріхом, ми показуємо іншій людині, що хочемо її використовувати і зловживати нею заради отримання того, що принесе нам задоволення. Кожного разу, коли ми грішимо, говоримо: «Ти не можеш мені довіряти, тому що я хочу використовувати тебе і нехтувати тобою, щоб отримати бажане». Ця стратегія – одна із смертельних стратегій сатани і, як я підозрюю, саме вона вразила Тіма і Джесс. Вони не довіряли один одному. Довіри ніколи насправді не було. В їх побаченнях стільки всього було втягнуто у вир гріха, сорому і спроб почати все спочатку, що між ними так і не розвинулося зріла, перевірена в бою довіра один до одного. Проте потрібно відзначити, що Бог абсолютно по-іншому благословляє наші відносини, якщо ми протистоїмо гріхові. Кожен раз, коли ми говоримо «ні» сексуальному гріху і вдаємося до молитви, кажучи один одному: «Я дуже ціную тебе», Він використовує цю вірність для посилення довіри. Моя дружина постійно говорить, що одна з причин, чому вона мені довіряє, полягає в тому, що я буквально уникав компрометуючих ситуацій, поки ми не одружилися. Ми не були ідеальними в період залицянь, але Господь використовував цей час, щоб побудувати довіру між нами.

          Сатана хоче спокусити вас забороненим плодом пожадання

          Існує величезна різниця між сексом до шлюбу і сексом у шлюбі. Одна з причин в тому, що хіть зображує секс до шлюбу не таким, яким він є в шлюбі. Зазвичай, сексуальне життя до шлюбу схоже на палаючий газ: сильна пристрасть, почуття зашкалюють, а розуміння того, що цього не варто робити, підстьобує драйв (Рим. 7: 8). Секс у шлюбі інший. У ньому залишаються пристрасть, сильні почуття і емоції, але в шлюбі секс насамперед грунтується на гарячому вугіллі довіри, посвяти і жертовності (1 Кор. 7: 1-5). Пари, які будують свої очікування від сексу на забороненій пристрасті, часто розчаровуються, коли виявляється, що секс у шлюбі інший. Коли наш духовний наставник з дошлюбного консультування сказав нам про це, ми з дружиною розсміялися. Бо були впевнені, що ми – виняток з правил. Але після шести років подружнього життя і трьох дітей, ми можемо підтвердити, що він мав рацію. Такі пари, як ми, можуть мати гарне сексуальне життя, але його зігріває щось більше, ніж скороминуща пристрасть. Сатана бажає, щоби пари звикали жити на кофеїні і солоді похоті, а не будували зрілої любові служіння і жертовності.

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Як св. Мартин Турський прогнав диявола від свого смертного ложа
        • Ці два ключові вміння визначають, готова людина до відносин у парі, чи ні
        • Чотири способи побороти хитрощі диявола
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)