8 “чарівних способів” для розв’язання подружнього конфлікту

Читай також

  • Ці два ключові вміння визначають, готова людина до відносин у парі, чи ні
  • Найвідоміша порада Матері Терези
  • Чому ми не пам’ятаємо цього про Ісуса?
        • 8 “чарівних способів” для розв’язання подружнього конфлікту

          Перш ніж читатимеш цю статтю, пригадай коли востаннє у твоєму подружжі виникало непорозуміння…

          Чи можеш пишатись із того, як залагодив ту ситуацію? Конфлікти – невід’ємна частина подружнього життя і слід навчитись використосувавати їх для того, щоби обоє врешті виходили переможцями.

          Про можливі способи переможного для обох розв’язання конфліктів читайте далі.

          Більше слухай

          Бог дав нам два вуха і одні уста для того, щоби ми вдвічі більше слухали ніж говорили. Коли один із подружжя говорить, то не перебивай і дай можливість договорити. А перш ніж почнеш відповідати, постарайся “перетравити” те, що каже кохана людина і глянути на ситуацію з її точки зору.

          Не сприймай усього як атаку, хоча іноді емоції саме так все озвучують. Спробуй крізь призму спілкування твого подруга все-таки почути, що він до тебе говорить.

          Переконайся, що добре розумієш, про що йдеться

          Перш ніж говорити переконайся, що ти усе добре зрозуміла-зрозумів. Використовуй звороти: “Вислухала тебе і якщо добре розумію, то…”, “Скажи, чи добре розумію…” Якщо щось розумієш неправильно, то дозволь, щоби подругу ще раз пояснити, що саме він мав на увазі. Навіть якщо все у тобі кричить, щоби проінтерпретувати слова коханого певним чином, слід упевнитись, чи саме те він-вона мала на увазі.

          Говори про те, що відчуваєш

          Використовуй ті звороти, які описують твої почуття і відчуття замість тих, які оцінюють поведінку подруга. Замість “ти як твоя мати постійно мене про щось запитуєш” можна сформулювати “Кохана, я почуваюсь загнаним у кут, коли ти ставиш мені стільки питань одночасно. Звучить по-різному, правда?

          Не підвищуй тон розмови

          Виявляти емоції за допомогою крику – це наче гасити пожежу за допомогою бензину. Такий спосіб лише загострить ситуацію і сприятиме лише більшій дистанції. Імпульсивність у конфлікті лише шкодить.

          Не говори під впливом сильних емоцій

          Якщо відчуваєш, що тобою керують виключно емоції, то попроси подруга про перерву і запропонуй повернутись до розмови через 30 хвилин, коли емоції вщухнуть. “Кохана, люблю тебе, але мені потрібно 30 хвилин, щоби заспокоїтись” – ця фраза дозволить уникнути непотрібних емоційних висловів.

          Ніколи не використовуй слова “розлучення”

          У сварках часто використовуємо слова, за які шкодуємо опісля. Однак сказане не повернеш і завданої ними кривди також. Якщо під час конфлікту твоїм аргументом буде слово “розлучення”, то будь певен, що воно лише підвищить напругу.

          Будь чесним – це лише скріплює любов

          Правда, навіть дуже гірка – це краще, ніж найкрасивіша брехня, яка рано чи пізно стане явною. Любов є настільки сильною, що здатна злучити ті мости, які злучити, здавалось би, неможливо.

          Будь чулим

          Чуттєві жести (дотик за руку, плече, притуляння) діють так, що навіть найбільш войовничо налаштований подруг стає лагіднішим.

          Це лише декілька прикладів поведінки, які допомагають у подружніх стосунках, особливо у конфліктах. Варто мати завжди при собі таку скриньку з інструментами і вміло користуватись ними.

          Часом здається, що помиляємось, але насправді ввесь час чогось вчимось із наших помилок.

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Ці два ключові вміння визначають, готова людина до відносин у парі, чи ні
        • Найвідоміша порада Матері Терези
        • Чому ми не пам’ятаємо цього про Ісуса?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)